https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obeta se obnova lendavskega gradu

18.03.2021 ob 6:05  

Občina Lendava načrtuje obnovo in rekonstrukcijo lendavskega gradu. Za projekt je že izdelana projektna dokumentacija in pridobljeno kulturnovarstveno soglasje, čakajo pa še na pridobitev sofinancerskih sredstev Ministrstva za kulturo.

Lokacija lendavskega gradu z okolico se je v preteklosti obnavljala predvsem parcialno, brez večjih posegov v samo zgradbo, še manj v okolico in obzidje, večina sanacijskih projektov pa ni bilo dokončanih, so zapisali na Občini Lendava.

Z načrtovanim projektom obnove in rekonstrukcije lendavskega gradu, za katerega je izdelana projektna dokumentacija, je Občina Lendava pristopila k potrebni obnovi in sanaciji, projekt pa prijavila na spomeniško-varstveni projektni razpis Ministrstva za kulturo, da bi pridobila sofinancerska sredstva za obnovo.

Načrtovana obnova obsega sanacijo jugovzhodnega stolpa in izgradnjo razgledne ploščadi z zidovi nad kletjo tega stolpa, obnovo grajskega obzidja na vzhodni in južni strani s sanacijo in dozidavo obzidja, sanacijo dostopnih poti do gradu, meteorne kanalizacije in izvedbo drenaže ter zamenjavo in ureditev odvodnjavanja meteornih vod s strehe.

Občina je za predvidena dela že pridobila potrebno kulturnovarstveno soglasje, k izvedbi investicije, vredne nekaj manj kot 500 tisoč evrov, pa bo pristopila, če bo pridobila sofinancerska sredstva ministrstva, so še zapisali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2021 ob 9:31 gost

      To de se obnavljal za samega debila vlade Slovenije in prijatelja Orbana. Kajti tam ta imela mir in lep razgled kaj še prepiseta na Madžarsko.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2021 ob 9:46 Tutu gost

        Nekaj takega lahko izjavi samo neizobražen kmetavzar. Torej po tvojem naj grad propade, naj se zruši na samo mesto, potem bo ti srce na mestu ne?

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2021 ob 9:34 gost

      Si Fauš debeli, da se tvoj big boss pajdaši z Orbanom, tebe pa zanemarja?????'

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2021 ob 9:57 gost gost

      Opet cuzajo državne peneze, nikdar jin je nej dosta. Tan prek bi pa bili eno samo siromaštvo, kak tudi so. Sicer pa naj veliki diktator poskrbi za peneze za obnovo, to je njemi nej težko. Če lejko financira nekše brezvezne športne akademije, pa še druge bedarije, te naj tudi to. Prinas se penezi za koj drugo bole nucajo in so tudi bole potrebni.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2021 ob 11:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem v Lendva,madžaroni si prisvajajo mesta v gradu in razlaganju zgodovine pokrajine(tudi v šolstvu),plačuje Slovenija,ne Orbán,(plemeniti Lendvai z uvoženo zašpehano zanemarjenko je to,Tomkec,ki mu je stári krampau spomenik pod hišo,jih je sprejel ,pravoverne Vougre)....traktori , fuzbal tretjeligaški (smešno,Vougri včiju fuzbal)pa je,deleč smu spadnoli Sloveni(jaz ne).

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.03.2021 ob 11:48 gost

      eni samo svajo pa nekšo mržnjo tirate, debilno do kraja!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2021 ob 12:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,premisli o svoji debilnosti,podrejaj se Vougrun,jaz Sloven, ne.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.03.2021 ob 12:17 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je s tem,so moji ljudje,Madžari,ki jih ne pojmujem po narodnosti,le po imenu in osebnosti,so pa prituhnjenci nacionalni ,ki fino v ozadju žrejo slovenski kruh(nekda,pod Hortyjem so nam očitali ,da žremo madžarski kruh).

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2021 ob 14:18 GML - BO, ČE BO gost

      Kako žalostno, da zdaj, ko župan Lendave Magyar načrtuje ukinitev samostojnosti Galerije-muzeja (GML), ki deluje v lendavskem gradu, se gre v javnost s propagando o pol milijona evrov vrednim projektom za obnovitev objekta. Sicer pa piše: BO, ČE BO... Kot Šarec. Je pa zanimivo, da se je prejšnji župan Balažek tudi spravil zraven, da degradira GML na nivo društva. Le zakaj? Ker izstopa v primerjavi z drugimi občinskimi javnimi zavodi? Potemtakem je to komunistična kontraselekcija. Ali pa gre prerosto za človeško zlobo? Po mojem skromnem mnenju pa bi v GML morali investirati še več denarja, saj je edini lendavski zavod, ki je prepoznaven na nacionalni ravni, torej v Sloveniji in verjetno tudi na Madžarskem.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.03.2021 ob 14:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      GML,uredi si vijuge,župan je SDS.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.