https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Politični pingpong v Murski Soboti se nadaljuje, Štihec vrača žogico Šoošu

31.08.2011 ob 0:21  

Murskosoboški župan se je odzval na zadnje sporočilo za javnost, v katerem so ga okrcali v Mestnem odboru Slovenske demokratske stranke (MO SDS) Murska Sobota.

Štihec (levo) je vrnil žogico Šoošu ...

"Visokemu predstavniku soboške SDS se zahvaljujem za skrb (oz. očitek) z navajanjem, koga sem kot župan zaposlil. Pri tem pa meša hruške in jabolka, saj meni pripisuje zaposlovanje oseb, o katerih so odločali recimo:

• v mestnem svetu (kjer župan nima glasovalne pravice, niti nikoli nisem imel večine med mestnimi svetniki),

• v nogometnem klubu, kjer delujejo organi društva (župana v teh organih ni),

• na športni zvezi, ki ni občinski organ in kjer župan prav tako nima nobenih pristojnosti," na svojem blogu piše Štihec.

Kako je bilo leta 2006?

Štihec nato obuja spomine na leto 2006. Kot piše v nadaljevanju svojega zapisa, je "visoki predstavnik soboške SDS v svoji izjavi za javnost pozabil napisati še kaj o željah in pritiskih za zaposlovanja, na katere pa nisem pristal. Najverjetneje ga daje pozabljivost. Naj ga spomnim na nekaj primerov:

• Kdo je visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 hotel postati moj šofer, ker njegovi obrti več ni šlo najbolje? Pa zaradi mojega nasprotovanja te službe ni dobil …

• Kdo je (isti) visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 želel pridobiti koncesijo za odvoz napačno parkiranih avtomobilov (pajek)? Pa zaradi mojega nasprotovanja koncesije ni dobil …

• Kdo je (isti) visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 hotel, da v občinski upravi kot tajnico zaposlim njegovo ženo? Pa zaradi mojega nasprotovanja službe ni dobila …

• Kdo je visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 želel mimo predpisov pridobiti koncesijo za dejavnost fizioterapije? Pa zaradi mojega nasprotovanja (neizpolnjevanje pogojev) koncesije ni dobil …

• Kdo je visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 želel, da se mu zagotovi vodstveni položaj na Pošti v M. Soboti (čeprav občina in župan tam nima prav nobenega vpliva)? Pa ta visoki predstavnik SDS takrat sploh ni imel delovnih izkušenj (kaj šele vodstvenih)! Vseeno je zanj bil "kriv" župan, ki ni uredil zadeve …

• Kdo je visoki predstavnik soboške SDS, ki si je zaželel zaposlitve za nedoločen čas na Komunali v M. Soboti?

• Kdo je visoki predstavnik SDS, ki si je zaželel in celo zahteval, da pride v nadzorni svet Regionalne agencije Mura (v prejšnjem mandatu – pa ga v tem mandatu več ni med nadzorniki, zato stresa jezo nad županom)?"

Štihec: Mnogo tega je še zapisanega v "Tončekovih zvezdah"

Murskosoboški župan meni, da so na "črnem" spisku SDS v minuli izjavi za javnost predvsem tiste osebe, ki so vrste SDS zapustili. "Nimajo pa toliko »poguma«, da na ta spisek dajo tudi tiste, ki so še vedno člani SDS, pa so si želeli kadrovske volilne pogače tudi zase. A kaj, ko jim je račune prekrižal ta "grdi" župan. Zato se mu sedaj maščujejo na vsakem koraku," med drugim še razmišlja Štihec in zapis zaključuje z besedami: "Mnogo tega je še zapisano v »Tončekovih zvezdah« …"

Preberite tudi:

Murskosoboški SDS vrača Štihcu: Županov kotiček ali Tončekove zvezde

    Komentarji

    1. blue
      31.08.2011 ob 9:07 blue

      Res je da župan ne odloča, vendar pa lahko marsikdaj vpliva na odločitev z raznimi "vedeževalnimi" obljubami. Saj vsi vemo, kako se streže v politiki ;) P.S. Kaj je to res, da občina vse račune, ki jih je nekoč plačevala (komunala, voda, ...) pošilja na klub? Če je to res je to sramota za eno mesto, ki se mačehovsko obnaša do svojega prvoligaša (primer Lendava, ki je najela kredit za svoj klub), sedaj ko pa več ni "naših" v kljubu pa se vse roke odmakne od kluba! Glavno da se lahko sprehajamo po glavni tribuni in kažemo... Tu drži, kdor ni znami je proti nam!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sharck1
      31.08.2011 ob 9:17 sharck1

      Zakoj sta pa zdaj na športni zveze zaposleniva 2, eden redno eden pa honorarno? pa če se ne mauten so tau občinske pejnaze? Slabo kadrovanje...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      31.08.2011 ob 10:06 lepi

      @blue ka resno glede Mure? Pa tau je katastrofa! Najprle vsi ščejo, ka mamo prvoligaša, zdaj pa tau! Predlagan ka preselemo Muro v kero drugo občino, sobota pa naj financejra žensko ale moško košarko (ge vse skuper pride natanko 10 gledalcov z sodnike vred)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. blue
      31.08.2011 ob 10:18 blue

      to sem včeraj pobral na ulici. Zanima me, če je res? Sicer je pa že ptičkom na drevesu znano delo našega velikega vodje...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. TUDIPOMUREC
      31.08.2011 ob 10:37 TUDIPOMUREC

      ŠE ENKRAT ZAPIŠEM:NISEM V NOBENEM PRIMERU PRISTAŠ SDS,AMPAK TOKRAT JIM DAM PRAV ! ŠTIHECU SE VSE VRAČA PA NAJ ŠE TAKO DOKAZUJE NASPROTNO !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. tin
      31.08.2011 ob 10:48 tin

      Zanimivo. Gda se je pisalo kome je župan vse zrikto službo so vsi zagnali takšen halo kak če bi bilo konec sveta. Zdaj ka pa to tu gore šten to pa ste lekar vsi spreglednole pa čista nekaj drugo naprej vlečete pa debaterate. Malo podebatejrejte to ka je vse visoki predstavnik soboške sds želel. To san pa nej znal-katastrofa kak znajo ene izsiljevate-neven če še ge nebon začno mogoče kaj dosegnen

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. netlog
      31.08.2011 ob 12:25 netlog

      e, pa postaja zanimiva ta kuhinja :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. blue
      31.08.2011 ob 12:30 blue

      No, še enkrat potrjujete mojo tezo, kdor ni z županom je proti njemu in tak funkcionira. Edino si dober, če si v njegovi ML. Žal, dokler bo tako bo Sobota na mestu stopicala oziroma nazadovala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. tin
      31.08.2011 ob 12:56 tin

      Eh dragi blue tu si se pa zmoto. Nede sobota nazadovala samo zaradi župana ampak zaradi mestnoga sveta ka se nemrejo nika zgučate pa normalno delovate. Pa ta tema Zelko-Štihec-Gutalj je že tak zlajdrana kak mate zemla.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. blue
      31.08.2011 ob 13:37 blue

      @ tin :) kako pa :) v politiki vlada dialog, ali je to direkten (seje) ali pa indirekten (za zaprtimi stenami) in če vodja (beri župan) nima dialoga, oziroma ve krmariti, te po njegovem "menirne barke" z vsemi v mestnem svetu, žal ni napredka. Sicer pa on rad povdarja, da je nadstrankarski, pa naj sedaj vodi nadstrankarsko :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. tin
      31.08.2011 ob 15:20 tin

      Kakor koli vse je v škodo nas občanov in davkoplačevalcev. Gore šten te članek ali čujete te "visoki predstavnik soboške SDS" je pa zelo talentirane glede na to kakšne posle bi on vse imel oz. delal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. sotrpin
      31.08.2011 ob 18:32 sotrpin

      prebral sem obe poročili za javnost in me zanima ,kako bo župan to dokazal ,ker ljudje po njegovi zaslugi tega niso dobili. Nasprotno pa stem Šoš ne bo imel problemov,ker so ljudje res na teh mestih,bili so člani SDS in zdaj je večina njih v modri listi.In nemore biti res da so vse te osebe prišle v službe prek razpisov.Večina teh ljudi se sorodstveno prepleta.Nevem gdo še verjame županu da pri tem ni imel nič in pozivan pomurske novinarje,če imajo jajca da imajo kost za glodanje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. t0RruS
      31.08.2011 ob 19:46 t0RruS

      he, he kak so SDS-ovci prleteli komentejrat zadevo. Vsi na broju: pahor, blue, lepi, sotrpin, scharck1. Čakam samo še peroksidnoga. Redno vam Štihec reže gvinte :) Dokejč ste vaše člane stranke postavljali na določena mesta je bilo vse oh in sploh OK; gda pa so taisti zaradi opisanega izstopili iz stranke, pa jih je trbej pribijati na križ pribiti in davati na črne liste. Ste vij ena druščina vredna drug drugega. Te se pa čüdite, ka vas pametni zapüščajo. Pahor nej se sekejrati, vej prideš na Pošto in v RRA Mura pod kakšnim drugim županom. Pa zdaj maš že bar več kak leto dni izkušenj. Če pa nej, pa si še izda lejko turistični vodnik dale. Edino ka ne razmin te ostale "manj visoke predstavnike SDS" ka se uni gor vužigajo in nekaterim štango držijo, če pa nindri nika nejso dobili in niti v igri nejso bili, ker so vse ščeli samo za sebej samo štirje visoki predstavniki SDS-a, kak se da fajn razbrati iz pisanja Štiheca. Ostali ste itak raja, številke, štere nejso pomembne za funkcije.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. tin
      07.09.2011 ob 8:37 tin

      t0RruS se POPOLNOMA strinjam s tebov in tvojim mnenjom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.