https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V šolske klopi prihodnji teden vsi srednješolci in študenti

13.5.2021  

V ponedeljek bodo v šolske klopi znova sedli vsi srednješolci, študenti pa bodo lahko predavanja znova poslušali v živo.

Ministrstvo za izobraževanje je srednjim šolam poslalo okrožnico, iz katere izhaja, da z izobraževanja po modelu C, ko so se tedensko izmenjevali doma in v šoli, prehajajo na model B, poroča STA.

»Ker se je epidemiološka slika izboljšala, prehajamo v Sloveniji v t. i. rumeno fazo. To po vladnem semaforju sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 pomeni popolno odprtje srednjih šol in fakultet v prihodnjem tednu,« so navedli na ministrstvu za izobraževanje.

Pouk v srednjih šolah bo potekal po modelu B, kar pomeni, da se vsi dijaki izobražujejo v šoli oziroma v vzgojno-izobraževalnem zavodu, prav tako lahko dijaki ves čas bivajo v dijaških domovih. Treba pa je upoštevati omejitve, ki so določene s priporočili oziroma se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov, so opozorili na ministrstvu.

Zaščitne maske ostajajo obvezne, razen za dijake pri pouku športne vzgoje. Pri testiranju zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih ni sprememb.

Tudi na višjih strokovnih šolah je v celoti mogoča izvedba predavanj v živo. Glede nošenja mask in testiranja zaposlenih ni sprememb.

Dejavnost izobraževanja odraslih je organizacijsko že sedaj potekala brez omejitev, tako bo veljalo tudi v prihodnje. V veljavi ostajajo določila glede testiranja izvajalcev, nošenja mask in ostala priporočila za preprečevanje širjenja okužbe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2021 ob 8:16 gost

      Zdaj da so njim život zajebali vlada in stroka z svojimi ukrepi keri so bili samo vladi postrani nesposobni na roko. Ker so in še dobivajo velike dodatke. Boli jih pa,,, kurac,,, kaj bo s temi bogimi otroci. Da bi vsi tožili posrano nesposobno vlado kera se je izzivljala nad otroci za svoje polnjenje žepov. Vsi bi morali v zapor zaradi posledic kere bodo imeli ti mladi ljudje. Z,,, Janezom groznim,,, na čelu že od lanskega februarja sprejema škodljive ukrepe za vso Slovenijo. Pa še sramoti nas Slovence v Evropi in svetu. Skratka svinjarije za anale Slovenije.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.