https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Ustvarjalci EPK-ja želijo sestanek s Pahorjem, mudi se jim tudi v tiskarno

 

Svet zavoda Maribor 2012 je postavil zgornjo mejo višine sredstev, v okviru katere mora do konca tega meseca pripraviti konkreten program dogodkov v letu 2012. Ta meja po besedah predsednika sveta zavoda Ota Lutharja znaša nekaj več kot 17 milijonov evrov.


Obenem so člani sveta zavoda podprli pobudo mariborskega mestnega sveta za nujen sestanek s predsednikom vlade Borutom Pahorjem, na katerem naj bi poskušali doseči dodatnih 1,5 do 1,8 milijona evrov za EPK. Vlada je namreč januarja obljubila, da bo lahko projekt EPK prejel še za okoli pet milijonov evrov iz drugih resorjev, ne le iz kulturnega, a naj bi pred dnevi to obljubo prelomila.

Mitja Čander (prvi z desne), programski direktor EPK 2012, bo, kot kaže, imel še nekaj glavobolov pri organizaciji. (Foto: Žiga Brdnik)

Pahorja pozivajo k sestanku

Svet zavoda Maribor 2012 je sicer že dvakrat pisal predsedniku vlade, a odgovora ni prejel. Kljub temu je podprl poziv mariborskega mestnega sveta, ki je v ponedeljek pozval Pahorja, da se nemudoma sestane z župani in poslanci iz sodelujočih občin ter vodstvom zavoda Maribor 2012, da bi skupaj našli rešitve za čim bolj uspešno uresničitev projekta EPK."Pričakujemo, da bo do tega srečanja tudi prišlo. A časa ni več kot štirinajst dni, saj smo programskega direktorja zavezali, da 28. septembra začnejo tiskati končno verzijo programa," je še povedal Luthar.

Kot partner v projektu Evropska prestolnica kulture 2012 sodeluje tudi Murska Sobota.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.