https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Arpad Vaš: Če bom nadaljeval z dobrimi igrami, bo še prišel čas za tujino

Lendava, 8.9.2011  

Medtem ko je lendavska Nafta ob koncu prestopnega roka ostala brez Zorana Lesjaka in Vedrana Vinka, je pod goricami ostal vsaj Arpad Vaš. Tudi slednji si želel odhoda v tujino, čeprav pa mu to ni uspelo, ni razočaran, ampak še bolj motiviran, da se dokaže.

Odhod Lesjaka in Vinka je bil skoraj neizogiben, vsi pristaši Nafte pa so veseli, da bo še naprej v Lendavi igral Arpad Vaš. Znano je, da si je želel oditi, zato je primerno vprašanje, če je zaradi ostanka pri Nafti razočaran? "Ne bi rekel, da sem razočaran, saj se zavedam, da če bom igral dobro in nadaljeval tako kot do zdaj, da bo prišel tudi čas, ko bom naredil korak naprej. Zaradi tega, ker bom še naprej igral pri Nafti, nisem žalosten, ampak mi je to kot dodatna motivacija, da se še bolj izkažem in dokažem," je odločen 21-letni igralec sredine igrišča.

Izgubili so veliko

Kaj pa meni Vaš odhodu Lesjaka in Vinka? "Brez njiju še nismo odigrali tekme, ampak menim, da smo zagotovo veliko izgubili. Lesjak je pomenil ekipi veliko na sredini igrišča, pa tudi v obrambnih in napadalnih nalogah, medtem ko za Vinka ne gre izgubljati besed, saj je lani dokazal vse z desetimi zadetki," pravi Vaš. Odhoda dveh ključnih igralcev so vodilni lendavskega kluba vsaj delno oblažili z dvema novima igralcema, to sta Brazilec Gabriel Da Silva,ki je za eno leto posojen iz Maribora, vrzel v konici napada pa bo skušal izkušeni napadalec iz Bosne in Hercegovine Duško Vranešević.

Potrebne bodo tudi zmage

Nafta je po sedmih krogih dosegla šest točk in zaseda trenutno osmo mesto, kar po mnenju Vaša niti ni tako slabo glede na okoliščine. "Pred sezono so nas mnogi povsem odpisali, tako da smo glede na to dokaj dobro začeli prvenstvo, na žalost pa smo kar trikrat igrali neodločeno in na koncu še izgubili. Potrebno bo kakšno tekmo tudi zmagati, saj s točko po točko ne bomo daleč prišli," pravi Vaš.

Proti Domžalam na zmago

Reprezentančni primor je po slabši seriji prišel prav tudi Lendavčanom, da so še nekoliko strnili svoje vrste in odpravili napake, ki so se na dosedanjih tekmah pojavljale. "Opravili smo mini priprave, trenirali smo tri dni po dvakrat na dan, delali smo tudi na kondiciji, vikend pa izkoristili za počitek. Ta teden smo pričeli priprave na naslednjo tekmo, tako da smo formo vsaj ohranili, če že ne dvignili," pravi Vaš.

V soboto zvečer čaka lendavskega prvoligaša težko gostovanje pri pokalnem zmagovalcu Slovenije Domžalah, kamor pa ne odhajajo z belo zastavo. "V Domžale gremo na zmago, saj nimamo kaj izgubiti. Vsi vemo kakšna ekipa so Domžale, ki pa ima trenutno precej težav s poškodbami, kar bomo poskušali izkoristiti. Še naprej želimo igrati dobro in tako rezultat ne bi smel izostati, saj se bo enkrat tudi sreča obrnila na našo stran," je prepričan mladi nogometaš Nafte.

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.