https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

»Razmere so resne, drvimo v nov val«

7.7.2021  

Predsednik vlade Janez Janša se je danes ob 10. uri srečal z županjami in župani slovenskih občin. Na sestanku so spregovorili tudi o ukrepih za obvladovanje okužb COVID-19 v naslednjih mesecih.

Poklukar: Razmere glede novega koronavirusa v Sloveniji so resne

Srečanja se je udeležil tudi minister za zdravje Janez Poklukar, ki je izpostavil, da so razmere glede novega koronavirusa v Sloveniji resne. "Občutek varnosti, ki smo mu priča v teh dneh na podlagi ugodnih epidemioloških številk, ne prinaša varne jeseni. Delta različica novega koronavirusa je prisotna v naši neposredni bližini, vedno bolj razširjena je tudi v Sloveniji."

"Sedaj je idealen čas za cepljenje. Le s cepljenjem lahko omogočimo odprte šole in gospodarstvo, hkrati pa preprečimo četrti val."  

Minister je izpostavil, da je 99,95 % primerov v Veliki Britaniji med necepljenimi in cepljenimi z eno dozo. 

Krek: Drvimo v nov val

"Situacija je slaba po celem svetu. Drvimo v nov val. Vsi, ki ga spremljamo, na to ves čas opozarjamo. Opravka imamo z bistveno bolj kužnim virusom, kot smo ga imeli v jeseni. Poostriti je potrebno samozaščitne ukrepe – maske, razkuževanje, zračenje, itd.," izpostavi direktor NIJZ Milan Krek.

 

Šolanje na daljavo?

"Ljudje, starejši od 50 let, so visoko tvegani. Njih je potrebno pocepiti v čim večji meri. Veliko je takih, ki ne morejo priti do cepilnega centra. Aktivirajte nevladne organizacije, da jih gredo iskat ali pa mobilne enote, da jih cepijo na domu.

Otroci, starejši od 12 let, so prav tako zelo pomembna populacija. Če bomo imeli v jeseni precepljeno to populacijo, bomo imeli bistveno manj problemov s šolanjem. V nasprotnem primeru nam preostane le šolanje na daljavo," pove Krek.

*Foto: Vlada RS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2021 ob 11:19 gost

      Najprej puklasti kaplar Janči dobesedno v parlamentu zagrozil, da bo v državi vse zaprl, zdaj pa njegovi PLAČANCI IN NASTAVLJENCI - ne strokovnjaki!!! - pridno in ubogljivo za njim. BARABE POKVARJENE.

      31 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2021 ob 12:24 Martin Golirac gost

      Kdo me lahko prisili v to cepljenje NOBEN PREDSEDNIK NOBEDEN MINISTER NOBEN ZDRAVNIK IN NISCE NI MOJEGA TELESA GOSPODAR NE DRZAVA IN NOBEN POLITIK

      46 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 14:18 gost gost

        saj cepljeni oz. tisti ki izpolnjujejo PCT hodijo naokrog in se zaradi njih širi virus. Zaradi mene ki še nisem bil cepljen in testiran, ter nikamor ne hodim , se ne more.

        14 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.07.2021 ob 14:13 Teja gost

      Nega šanse ka se cepin še najmanj pa ka bi dala svoje otroke cepit nikoli!

      23 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.07.2021 ob 14:17 gost

      Poznam Janšo iz mladosti in povem vam, da je ta psihopat zmožen uvesti prisilno cepljenje, ki ga bo izvajala vojska. Ljudje, ki ga podpirate in volite, vsaj za trenutek pomislite kam ta bolnik pelje državo.

      29 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.07.2021 ob 14:23 NEKO gost

      Ljudje res niste normalni. Od tega FB in laži, ki krožijo po družbenih omrežjih se vam je že čisto skisalo podstrešje. Virus je resničen, je izredno nevaren za določene nesrečne ljudi, hospitalizacijske kapacitete pa so omejene. Ne vem kaj vam ni jasno?! Preprečiti preden bodo pred vrati bolnišnice umirali ljudje, ker ne bo za njih prazne postelje je obvezno. Še bolje pa je, da omejimo virus, da bomo lahko normalno živeli, kot zdaj v teh dneh. Če bi vas želeli cepiti z mikročipi ali ne vem katero vse namišljeno nanotehnologijo, bi to lahko storili tudi na druge načine, torej z vsem kar zaužijemo: hrano, pijačo, tabletami, infuzijami, injekcijami, itn. Če v to verjamete, pa od zdaj naprej več NE HODITE k zdravniku, saj je celo zdravstvo in farmacija plačana in podkupljena, da vam podtika nanotehnologijo za spreminjanje genskega zapisa. Saj v bistvu vam niti ne bi škodilo, ker tak kot ste, nimate glih urejeno podstrešje.

      18 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 14:57 gost

        Ti se daj lepo v glavo cepiti, lahko stoo krat, nas kateri pa tega nočemo pa pustite na miru. Škoda,da tebi ni jasno glede"korone".

        18 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 15:03 gost

        Ti se cepi v glavo, lahko sto krat, nas kateri pa tega nočemo, pa pustite na miru.Boste videli, kaj bo s cepljenimi.

        16 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.07.2021 ob 14:53 gost

      Tak je ,vsi mo pomali dišali po cipresaj ,svet ide vragi,mi pa z njin.Eni prlej drugi pozneje. Cepite se in bojte pametni in ne premišlavlite,ka toga virusa nega,ka je in to zelo nevaren.Vervlite mi ceplenje de čez čas obvezno za vse ,tudi deco in de trbelo tudi plačati. Nas je što pred 50 leti pito: boš se cepo; nej bilo je obvezno in tak de zaj.Pika

      10 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.07.2021 ob 15:07 gost

      Jaz se sicer ne mislim cepit se pa bojim, da bo cepljenje kmalu obvezno po celem svetu, ker je to bil namen umetno ustvarjenega virusa. Ko bomo vso cepljeni, bo pa virus čudežno izginil in izpuhtel v ozonsko luknjo.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.07.2021 ob 15:08 gost

      Pa ne more nekdo človeka siliti v nekaj kar noče.... življenje je samo moje, telo je samo moje

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 16:04 gost

        Se strinjam s tabo, a najbolj bogati ljudje s svojimi plačanci uvajajo nov svetovni red, kjer več ne bomo imeli skoraj nobenih pravic več.Namesto, da bi se skupaj uprli tem najbolj bogatim, se bomo klali med sabo, ker so manj pametne mediji prestrašili in prepričali v laži- skupaj z določenimi politiki in vodilnimi v zdravstvu. Ko se spravijo na sedem mesečne otroke, da jih bpodo prisilno cepili proti virusu, ki jim sploh ni nevaren, bi res moral vsakemu odraslemu zvoniti alarm v glavi. Jelinčič je imel popolnoma prav, vsaj za Janševe in cerkvene volivce.

        18 6 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.07.2021 ob 18:58 gost

      Tudi jaz se popolnoma strinjam s tabo, upreti se bo treba... a kako? Okrog mene je vedno več ovac, katere samo kimajo in slepo počnejo to, kar so"ONI" rekli. Kdo pa so "ONI", od kod jim pravica, da počnejo z nami kaj jim pride na misel, človek je ja svobodno bitje. Ali se mogoče motim?

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 20:34 gost

        Bojim se, da ni rešitve. Janševi verniki ubogajo Janšo, cerkveni verniki ubogajo župnike. Oboji pa ne znajo misliti s svojo glavo. Mediji ( svetla izjema so nekateri ) so pa totalen smrad. Vse, ki ne trobijo v njihov rog, takoj odstranijo in onemogočijo. Ko človek pade tako nizko, da bo svojega leto dni starega otroka dal cepiti z nepreizkušenim in neraziskanim cepivom, ker mu neki politiki in župniki to naročijo, zdravniško stroko so pa odstranili in utišali, za človeštvo ni rešitve več.Pravice, za katere so se naši predhodniki borili stoletja, bodo nam zaradi človeških ovc in hlapcev, vzeli v dveh ali treh letih. In ovce temu ploskajo. Ubogi naši otroci, vnuki in pravnuki, v kakšnem svetu bodo živeli.

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.07.2021 ob 21:10 Neko gost

      Ko berem te komentarje opažam, da je čedalje več ljudi poneumljenih. Mislite, da ste pametni, ko se upirate smernicam zdravstvene stroke, v bistvu pa sploh ne veste o čem govorite. Kar neke informacije širite, za katere ni sploh nikakršnega dokaza. Če to ni dovolj, obarvate temo politično, skratka obračate besede in dejstva, kot za šalo. Čisto navadni 8edaki ste! Pa če vi pravite, da so cepljeni ovce trenutne politike, ste vi ovce spletnega poneumljanja.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2021 ob 21:46 gost

        Zakaj na Švedskem ne delajo okoli cepljenja takšne histerije, prisile, posiljevanja kot pri nas? Zakaj je Velika Britanija ta virus uvrstila med ostale viruse, pri nas je pa smrtno, smrtno, smrtno nevaren? Zakaj so v Texasu že 10. marca ukinili vse korona ukrepe? Zakaj so na Floridi prepovedali cepljenje in so sodišča prepovedala PCT pogoje in testiranja? ............ Kaj res misliš, da so ljudje tam bolj neumni od Janše, Poklukarja, Beovićeve, Logarjeve, Kacina? ZA TA CEPIVA NIHČE NA SVETU NE MORE TRDITI, DA SO PREIZKUŠENA IN VARNA. Nihče ne ve kakšne bodo posledice teh cepiv za dve, pet, deset let. Zakaj ste ljudje tako neumni, da vse verjamete politikom in nastavljenim plačacem? Kaj si res ne znate na internetu najti mnenja pravih strokovnjakov, tudi Nobelovih nagrajencev? KAJ TI RES NE ZNAŠ MISLITI S SVOJO GLAVO? Kaj ti ne veš kako dolga je pot za izdelavo dobrega in varnega cepiva, kako dolgo ga morajo preizkušati? To vse so pa skupaj spacali v pol leta. Zakaj najbolj obolevajo ljudje, ki so bili dvakrat cepljeni ( Izrael, ........ )? Zakaj je toliko smrti in invalidnosti po cepljenju, ki se pometajo pod preprogo. Zakaj nihče ne odgovarja ( ne proizvajalec, ne zdravstvo, ne država ) za neprijetne in hude posledice cepljenja? Če pa ti res misliš, da so Poklukar, Krek, Beovićeva, Logarjva, .............. pravi in dobri strokovnjaki, vsi ostali, ki jih je Janša odstranil, pa nimajo pojma, pa tako živiš v večni temi. Da je ministru za zdravje in predsednici Zdravniške zbornice poleg verjetno več kot sto koordinatorjev cepljenja, glavna briga v zdravstvu cepljenje, za resne in hude probleme v zdravstvu pa se ne zmenijo, vse pove o tej vladi in nastavljeni zdravniški " stroki ".

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.07.2021 ob 12:52 gost

      Neko daj odgovore.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.07.2021 ob 13:44 virus je ena velika laž gost

      Seronja čelavi mmi nikamor ne drvimo to vi delate in dodatno zmišljujete viruse .Ne morete biti več brezi korona dodatkov .Crkavajte v mukah banda

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.07.2021 ob 8:59 gost

      Se strinjam, da vsak odloča če se bo cepil. Prebolel sem covid in se sam že cepil. Moja odločitev. Ne obsojam vašo, da se ne boste cepili. Vsem, ki ste nasprotniki cepljenja pa nekaj misli: pomislite, da verjetno sploh nebi obstajali, oz. bi veliko hitreje umirali, če nebi bilo zdravil in cepiv. Poučite se malo o zgodovini, boleznih, ki so s cepivi pri naših prednikih bile izkoreninjenje in zaradi katerih se je smrtnost dojenčkov bistveno zmanjšala, tudi starostnikov. Zaradi medicine in farmacije lahko danes rutinsko uravnavamo krvni tlak, odpravimo glavobol, ustavimo drisko, zbijemo vročino, pozdravimo raka, dobimo umetni zob, milijon krem za milijon težav.....seznam nima konca.Samoumevno se vam zdi, da greste k zdravniku in v lekarno ter nekaj dobite za vašo zdravstveno težavo. To vas pa ne moti- koristite bonitete sodobne medicine-cepiva, meicinski posegi, razne terapije... SPLOH SE NE ZAVEDATE, KOLIKO CEPIV DANDANES DOBI DOJENČEK DO 3. MESECA STAROSTI....pri samo enem rutinskem obisku na sistematskem pregledu je 9 vrst cepiva v enem koktejlu cepiva, mali dozici, otrok teže ca 6-7 kg ga dobi. Redko kateri starš zavrne cepljenje dojenčka po programu. Vsi brez pomisleka vozite otroke normalno k zdravniku. Če ste tako proti cepljenju proti covid, potem bodite enotni in trdni v svojem razmišljanju IN NE KORISTITE NIČESAR,-nobenih zdravil, nobenih cepiv, za nič. KER VSE JE TO ISTO! Ampak zdaj vas moti to eno cepivo-ker na socialnih omrežjih tako tulijo vsi v en glas. Poučite se malo. Vsak se odloča za sebe in premislite preden polajkate politično usmerjeno komentar na fb. Karera koli vlada (rdeča, plava, roza, zelena....) bi v danem trenutku morala PLAVATI S SVETOVNIM TOKOM. KAJ JE ENA MINI SLOVENIJA V TEJ ZGODBI....CEL SVET SE BO CEPIL, MI BOMO PA SUVERENO ZAŠČITILI SVOJA TELESA, KER SO SAMO NAŠA. Bodite doma, lepo je doma....slogan ki niti ni lažen. Kdor je pa šel po svetu pa ve, kaj svet ponuja. Vendar se je treba cepiti za vse živo-rumeno mrzlico, hepatitis, tifus, kolero, jesti antimalarike, meningoencefalitis....skratka vse živo, če hočeš videti daljnji svet. Pa se noben ne buni in vidiš svet-drugačen, razširiš si obzorje, vidiš iz druge perspektive....in vse dojemaš drugače, kot je prikazano na socialnih omrežjih. Zdaj pa izvolite s komentarji v vašem stilu. Me prav zanima kako boste Janšo vpletli :) Srečno, kjer koli že ste!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.07.2021 ob 11:47 CB gost

      Malo si prečitajte: greatreject.org/corona-vaccine-deaths-overview/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.