https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nov poraz Nafte (FOTO) in nova zmaga Mure 05 (VIDEO)

18.9.2011  

V soboto odigranih tekmah PrveLige.si v 9 krogu sta svoji tekmi že odigrala oba prekmurska predstavnika Nafta in Mura 05, ki sta bila polovično uspešna. Naftaši so na domačem terenu izgubili proti velenjskemu Rudarju 1:2, medtem ko so Muraši na gostovanju v Celju zmagali z zadetkom Mateja Eterovića z 1:0.

Nafta : Rudar 1:2 (1:1)

Strelca: 1:0 Polareczki (9.), 1:1 Majcen (5.), 1:2 Majcen (53.)

Nafta je pričela obetavno in povedla v 9. minuti z zadetkom Rolanda Polareczkega, gostje z Velenja pa so izenačili v 25. minuti preko Luke Majcna. V nadaljevanju so Lendavčani v 53. minuti omogočili protinapad Rudarju, po katerem je Elvis Bratanovič na trideset metrov od vrat najprej ukanil vratarja Aleša Ajleca, nato potegnil naprej in podal v sredino, kjer je bil še drugič na mestu Luka Majcen. Tudi z igralcem več nato Nafta ni uspela niti izenačiti rezultata, tako da so še petič v sezoni izgubili in to vedno z izidom 1:2.

Nafta: Ajlec, Korošec (od 61. P. Vöröš), Caban, Jerebic, Matjašec, Da Silva, Tomažič-Šeruga, Vaš, Raduha (od 46. Zelko), Polareczki (od 83. Vori), Vranešević.

Rudar: Savić, Jeseničnik, Berko, Stojnić, Rotman, Tolimir, Žinko, Trifković (od 90. Rošer), Bratanović (od 78. Bizjak), Mujaković, Majcen.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

CM Celje : Mura 05 0:1 (0:1)

Strelec: 0:1 Eterović (33.)

V 12. minuti so bili blizu vodstva domači, ko je Ivan Firer z lob udarcem že premagal Aleša Luka, vendar žoga zletela v desno vratnico, na drugi strani pa je Damjan Bohar nekaj minut kasneje streljal malenkost mimo vrat. V 30. minuti je vratnica preprečila še zadetek Nusmirju Fajiću, je pa tri minute kasneje bil uspešnejši Mate Eterović. Pred koncem prvega polčasa se je še enkrat v priložnosti znašel Firer, ki je zgrešil prazna vrata. V 53. minuti je Fajić še drugič zatresel okvir vrat, nekaj minut kasneje pa je strel Rajka Repa zaustavil vrata Amel Mujčinović. V nadaljevanju so Celjani vzpostavili ravnotežje in imeli jalovo premoč, najbolj resno priložnost pa so zapravili v sodnikovem podaljšku po prostem strelu Zorana Pavloviča.

Gregor Grgurič in Matej Korošec

CM Celje: Mujčinović, Krajcer, Krljanović (od 59. Đaković), Bezjak, Kapić, Močivnik, Radulović (od 41. Bakarič), Pavlovič, Gobec, Firer, Medved (od 85. Marijan).

Mura 05: Luk, Cipot, Bohar (od 87. Pavel), Lotrič, Fajić (od 90. Kouter), Janža, Eterović (od 81. Sprečo), Rep, Dodlek, Maruško, Kous.

Lestvica:

1. Maribor (-1) 19
2. Olimpija 17
3. Domžale 15
4. Hit Gorica 14
5. Rudar 14
6. Mura 05 11
7. Triglav 10
8. CM Celje 8
9. Luka Koper (-1) 7
10. Nafta 6

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.