https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Trg kulture v ritmu swinga in šansona

Murska Sobota, 14.08.2021 ob 6:00  

Poletni petkovi večeri v mestu so rezervirani za koncerte pod zvezdami. Na Trgu kulture je v sklopu Soboškega poletja včerajšnji večer obiskovalcem popestrila slovenska in svetovna glasbena posebnost, skupina Flat Hats. S svojimi melodijami so navdušili občinstvo in ogreli njihova srca.

 

Skupino Flat Hats sestavljajo sami imenitni, akademsko izobraženi glasbeniki, ki sicer igrajo v vrsto različnih zasedbah in koncertirajo po Evropi. V tej sestavi igrajo zimzelene kompozicije iz zlate dobe swinga in šansona, lastno izvirno glasbo in priredbe pesmi v slogu swinga.

Svojo izvrstnost so med drugim izkazali na mariborskem ter graškem swingovskem festivalu in festivalu Panonni accordion. Leta 2018 so izdali prvenec z naslovom Gypsy swing, ki je bil posnet na en sam mikrofon, kot so to počeli v zlati dobi jazza manouche. Nastopajo tako na zasebnih kot javnih dogodkih (festivali, abonmajski koncerti, seminarji).

Matjaž Balažic redno nastopa kot solist, član različnih komornih skupin in z orkestri (Slovenska filharmonija, Camerata Sinfonica Avstrija). Matjaž Antončič izvaja tango, swing, pop, etno ter klasično in jazzovsko glasbo z različnimi ansambli po Evropi in na Kitajskem. Matjaž Dajčar poučuje in igra v Mariboru, Linzu, Gradcu, Berlinu in Varšavi.

Zasedba: Matjaž Antončič – violina in glas, Matjaž Dajčar – kitara, Matjaž Balažic – harmonika, Matjaž Vertuš – kontrabas.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2021 ob 8:21 gost

      Dest ljudi .In tja vržen denar

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2021 ob 8:22 gost

      Sramota. Kdor izbira in odloča o nastopajočih na Soboškem poletju naj se po glavi tresne. Prazni stoli so dokaz, da to nihče ne posluša. Župan Jevšek napravi tu neki red - zamenjaj nesposobne ljudi.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2021 ob 8:39 kilonja gost

        Saj bi poklicali kvalitetne glasbenike kot so Baja mali knindža, Daniela, tvoj Jasmin je bio na putu pa se ukozio na pola puta do Murske, Miško Kovač je dementan pa želi da ima u ruci namesto mikrofona kumaru i take pa to . Parzni stoli so samo dokaz da so omenjeni izvajalci kvalitetni in prezahtevni za prekmursko " pslušalstvo " . Pa tudi v navadi je ljudem da gredo najraje poslušat nekoga ki ga že poznajo.

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2022 ob 13:50 aaeedda gost

        To je komentar nekoga, ki drugim vsiljuje svoj (ne)okus. Težko boste (blizu in daleč) našli vrhunsko kvaliteto glasbenikov, kakršni so ti trije, seveda pa je njihov umetniški nivo za privržence takšnih glasbenih skupin, kot jih omenjate, ŽAL przahteven. Pa še pripomba: kako je bila publika ali javnost v MS in okolici obveščena o koncertu? Izvrstni Matjaž Balažic je vendar domačin...

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2021 ob 12:06 gost

      RESNO ŠKODA IZOBRAŽENCEV DA JIH MALO POSLUŠA!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.08.2021 ob 14:27 gost

      privat fešta :) ?? tau sta tevi gospe si naročile ali kak ? samo pijtan za kolegico

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2021 ob 16:22 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Mater,san že pumislu ka ide nekaj naprej,ka dè se dálu svingati brez testa....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.08.2021 ob 21:25 Kengur gost

      Zelo slabo leto za Soboško poletje...kje so Širom.,Bratko Bibič, Orkestrada v programu????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:08 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.