https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kruto: Zaradi zanemarjanja so psa pri Gornji Radgoni morali evtanazirati

 

Najnovejši primer nezaslišanega trpinčenja štirinožca prihaja iz Plitvice pri Gornji Radgoni.

Tisto, kar se je konec minulega tedna dogajalo v Plitvicah na Apaškem polju, je zaustavilo dih tudi tistim, ki so vajeni vsega hudega; veterinarskemu inšpektorju, policistom in pozneje veterinarju, ki je moral eno izmed živali usmrtiti – evtanazirati. Vse se je začelo potem, ko se je lastnica starejšega objekta, praktično podrtije, s katero zaradi prejšnjega lastnika, ni mogla razpolagati, odločila pogledati, kaj se dogaja v omenjenem objektu. Vlomili so v notranjost in prisotni so imeli kaj videti. Pravzaprav so ostali brez besed.

„Bilo je hudo; en pes, ki je bil koliko toliko giben, je pobegnil iz objekta, drugi, ki je ležal na nekakšnih razmetanih cunjah, pa je le žalostno renčal in se praktično ni mogel niti premakniti. Samo kost in koža ga je bila. Kaj sem lahko storil, kot mu ponudil nekaj hrane in vode, ter poklical uradnega veterinarja in policiste. Vsi so, pohvalno, hitro prišli na kraj, odločitev pa je bila, da psa ne morejo rešiti, temveč je potrebna usmrtitev. To je veterinar tudi storil, drugega psa, ki je še bil koliko toliko pri močeh, pa so odpeljali v zavetišče. Policisti so pozneje šli iskat lastnika, za čigar dejanje ni nobenega opravičila“, je za mojkraj.info/novaradgona povedal ljubitelj živali, Vinko Žigert.

Veterinar je enega usmrtil drugega odpeljal v zavetišče...

"Takšno ravnanje je povsem nečloveško in kaže na njihovo popolno brezčutnost. Zavedati se moramo, da živali prav tako kot ljudje čutijo fizično in psihično bolečino, da se bojijo, in da potrebujejo varnost in ljubezen. Zato moramo živalim dajati enako sočutje in podporo, kot jo dajemo soljudem. Če bi živali znali pogledati v oči, bi se lahko od nje veliko naučili: zvestobe, predanosti in brezpogojne ljubezni. Kljub temu je lastnik odgovoren za svojega hišnega ljubljenčka. Ta potrebuje dovolj velik boks ali vsaj tri metre dolgo verigo, vsaj tri sprehode dnevno, najboljše pa je, da je spuščen v ograjenem prostoru", pravi predsednica Društva za zaščito živali Pomurja, Breda Habjanič, ki se sicer zaveda, da skrajnih in sprevrženih primerov trpinčenja ali zanemarjanja živali verjetno ne bodo mogli nikoli odpraviti, saj se vedno najdejo povsem brezčutni in brezvestni ljudje, ki so zmožni tako zavrženih dejanj. Zato poziva vse, da so pozorni in se, ko opazijo trpečo žival, obrnejo na: policijo, VURS, DZZŽ, kjer vsem tudi jamčijo popolno anonimnost ...

So se sosedje bali nevestnega lastnika, da ga niso prej prijavili?

„Lastnik ubogih kužkov iz Plitvice se nikakor ne bo mogel zagovarjati, da se ni zavedal trpinčenja ali pa, da ni opazil kaj se dogaja z njegovimi živalmi. Prepričan sem, da ta primer presega prekršek zanemarjanja živali in da bi brezčutni lastnik moral odgovarjati za kaznivo dejanje trpinčenja živali“, je prepričan Vinko Žigert, ki se v zadnjem času, na severovzhodu države, pogosto pojavlja kot rešitelj in celo „angel varuh“ trpinčenih živali, zlasti psov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.