https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Črenšovcih so se zbrali člani prekmurskih skupin Društva Šola zdravja

27.09.2021 ob 6:05  

V okviru evropskega tedna mobilnosti so v Črenšovcih zbrali člani prekmurskih skupin Društva Šola zdravja. Udeležili so se dve uri trajajoče gibalne delavnice na temo »Z malimi koraki k boljšemu počutju«. 

V okviru evropskega tedna mobilnosti so se v Črenšovcih zbrali člani prekmurskih skupin Šole zdravja (38 članov). Ajda Odranci, Dolnja Bistrica, Gornja Bistrica – Bistričanka, Melinci, Črenšovci. Udeležili so se dve uri trajajoče gibalne delavnice "Z malimi koraki k boljšemu počutju". Delavnico je izvajal strokovni sodelavec Društva Šola zdravja Andraž Purger, prof. športne vzgoje. Delavnice sta se udeležili županja občine Črenšovci gospa Vera Markoja in direktorica občinske uprave gospa Lidija Brunec. Županja je nagovorila prisotne, jih pohvalila in s spodbudnimi besedami izrazila pomembnost jutranje telovadbe: "Skrb za zdravje in dobro počutje ljudi sta pomembna, zato si želim, da bi telovadba zaživela v vsaki naši vasi."

Sledil je praktični del, ko je gospod Purger kazal nekaj vaj iz "1000 gibov" ter njihovo pravilno izvedbo, udeleženci so ga posnemali. Zastavljali so mu tudi vprašanja, ki so jih razčistili s praktičnimi prikazi pravilne izvedbe določenih gibov.  Po majhni pavzi se je delavnica dotaknila drugega projekta Društva Šola zdravja "Dihamo z naravo". Gospod Purger je prisotne opomnil na pomembnost dihanja in kako pravilno dihati. Potem so s preprostimi dejanji (zaprte oči, občutenje vsakega dela telesa, ki ga vaditelj na glas izgovarja) začutili svoje telo, košček po košček in se sprostili v celoti. Pol so sledile še raztezne vaje, ki so del projekta "Dihamo z naravo", sodelujoči na delavnici pa so mu sledili.  

Lep sončen popoldan je omogočil, da so dve uri trajajočo delavnico lahko izpeljali zunaj, na travniku Medgeneracijskega centra, saj je ravno telovadba na prostem posebnost Društva Šola zdravja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

FOTO: Neda Galijaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2021 ob 9:00 gost

      Vsi oranžni kot buče jesenske. Udi oblika precej podobna. Zato pa naj samo telovadijo vsak dan na samo enkrat na teden.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2021 ob 9:11 to šolo zdravja gost

      bi nekatere babnice potrebovale že pred 30 leti, ne pa šolo prekmurske šunke in domače tekoče čvarge (šmarđola, klintač pa jurkecova). Pa prašiče bi morali prej opustiti, predolgo so bili v hlevih, pa jih je bilo treba poglodati do čistih kosti.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2021 ob 9:13 ......... gost

      či tou normalna deca delaju, ka jim nikši debil kaže kako se naredi predklon pri 55 letih. Če bi vsak dan naredile vsaj 10 predklonov 165 sklekov, bi danes imele 12,5 kilogramov ne pa 152.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2021 ob 14:44 Lejko ti se ta dva zmanjkata pametnjakovic gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:38 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.