https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letošnja PAZU konferenca v znamenju prave podjetne ideje

29.09.2011 ob 8:46  

Kot običajno, bodo tudi letos obletnico ustanovitve Pomurske akademske znanstvene unije (PAZU) obeležili z znanstveno konferenco, ki si je v teh letih že zagotovila vlogo osrednjega znanstveno raziskovalnega dogodka v Pomurju. Konferenca bo v petek, 25. in v soboto, 26. novembra.


Ob tej priložnosti so organizatorji povabili pomurske znanstvenike k oddaji prispevkov na omenjeni konferenci.

Navodilo udeležencem konference

Konferenca bo potekala v Murski republiki (Hotel Zvezda) v Murski Soboti. Predvidena dolžina predavanj je 10 minut. Zaželeno je, naj so predavanja dovolj poljudna, da bodo razumljiva širšemu krogu slušateljev. Predavateljem je na voljo računalniški projektor.

Izvirni znanstveni prispevki bodo objavljeni v znanstveni reviji Anali PAZU, strokovni pa v tradicionalni monografiji konference. Vsi prispevki bodo recenzirani. Priporočen obseg znanstvenega prispevka je 4 strani (2000 znakov na stran). Prispevke lahko pošljete najkasneje do 20. oktobra po elektronski pošti na pazu@pazu.si.

Konferenca bo imela tri sklope:

1) Plenum z okroglo mizo: PRAVA PODJETNA IDEJA

Letošnji plenum namenjamo avtorjem prispevkov, ki izkazujejo povezovanje znanja in znanosti z gospodarstvom, zato vse, ki tovrstno izkušnjo že imate, vljudno vabimo k sodelovanju. Povabili bodo tudi vaše partnerje iz gospodarstva, ki jih boste predlagali.

2)   Predavanja članic in članov

Članice in člani PAZU predstavite vaše delo in

3)      Predstavitvena predavanja novih članic in članov.

Nove članice in člani, ki so doktorirali v času od prejšnje Konference PAZU, predstavijo svoje doktorske disertacije.

Akademski ples

Tradicionalna slavnostna večerja z Akademskim plesom bo v petek 25. novembra ob 20. uri v restavraciji Hotela Zvezda.                                 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.