https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mednarodni dan starejših obeležili s pohodom v Mursko Soboto

02.10.2011 ob 8:28  

Generalna skupščina ZDA je 1. oktober leta 1990 razglasila za mednarodni dan starejših. Od takrat je na ta dan po svetu in tudi v Sloveniji namenjena glavna pozornost starejšim. Stanovalci doma starejših Rakičan so se tako že v petek odpravili v Mursko Soboto, kjer so s pesmijo in rdečimi balončki vzbujali pozornost mimoidočih ter jim sporočali, da so pomemben del družbe in da je 1. oktober dan, ki pripada njim.       

                                                                                          

Pohoda se je udeležilo več kot 30 starostnikov na invalidskih vozičkih, nekateri pa so pot premagali sami. Pri izvedbi projekta so pomagali dijaki Srednje zdravstvene šole, ki so sodelovali kot prostovoljci. Na ta način smo krepili tudi medgeneracijsko solidarnost.

V Murski Soboti so si ogledali katoliško in evangeličansko cerkev ter park s središčem mesta. Sprehodili so se tudi mimo tržnice do pokrajinske knjižnice, kjer so tudi zapeli nekaj pesmi. Srečali so se tudi s stanovalci doma starejših Rakičan in ta čas namenili prijetnemu druženju.

                                                                                              Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.