https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Pravljičnost v beltinskem parku

Beltinci, 08.12.2021 ob 19:45  

Člani Turističnega društva Beltinci so pred beltinskim gradom postavili like iz pravljic.

Beltinski park v prazničnem mesecu decembru krasijo liki iz pravljic Sneguljčica in sedem palčkov, Rdeča kapica z babico, Muca Copatarica, dodana pa je tudi silhueta Obutega mačka. Pravljične like, med katerimi najdemo srno, raco in zajčka, so ogradili z ograjo. S postavitvijo so pričeli včeraj, danes pa je dobila svojo končno podobo.

"Začeli smo pred štirimi leti in to je že peta postavitev po vrsti. Vsako leto dodamo eno pravljico. Lansko leto je bilo zaradi epidemije koronavirusa v krajši obliki in smo postavili samo eno pravljico," pove Srečo Remškar, član TD Beltinci.

Letos so zaradi pomanjkanja prostora za shranjevanje likov začeli izdelovati tudi lampijone. "Zaradi epidemioloških razmer tokrat nismo sodelovali z osnovno šolo. V načrtu je, da bi prihodnje leto mi naredili konstrukcije, osnovnošolci pa bi pobarvali platna" pove Remškar in doda, da sodelujejo še z vrtcem.

Like izdelajo sami, otroci pa pridejo, obesijo copate in okraske. "Skulpture so iz stiropora, zlepljene in prevlečen z lepilom ter pobarvane, nekaj jih je tudi iz lesa. Ideje za pravljice jim dajo članice TD Beltinci, "mi moški pa potem naredimo," pove Remškar.

Liki iz pravljice bodo v beltinskem parku postavljeni vse do 7. ali 8. januarja prihodnje leto.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija