https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomgrad bo gradil Center Rotovž

30.12.2021 ob 14:35  

Predsednik uprave družbe Pomgrad d.d. Iztok Polanič in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo Centra Rotovž. 

Pomgrad je bil skupaj s podjetjem Gic Gradnje kot najugodnejši ponudnik izbran med sedmimi oddanimi ponudbami in bo projekt zgradil za slabih 19 milijonov evrov.

Investicija vključuje izgradnjo osrednje mestne knjižnice, v centru pa bosta nove prostore dobila še Umetnostna galerija Maribor in mestni kino. Celotna investicija je ocenjena na skoraj 25,5 milijona evrov. Ministrstvo za kulturo bo projekt sofinanaciralo v višini 12,7 milijona evrov.

Projekt Center Rotovž vključuje tudi vzpostavitev prehoda do Gosposke in Lekarniške ulice v Mariboru.

Pričetek gradnje je predviden v začetku prihodnjega leta, objekt, ki so ga načrtovali v arhitekturnem ateljeju Medprostor, pa bo zaključen predvidoma v prvi polovici leta 2024.

Pri tem gre za konstrukcijsko zelo zahtevno gradnjo, saj zajema posege pod zemljo in rekonstrukcijo obstoječih objektov.

* Foto: MO Maribor

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2021 ob 15:07 delavec gost

      Bravo POMGRAD!!!!!!!!! Čestitam gos. POLANIČ IZTOK ! pa bomo delali pa služili !!!!!!!

      7 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.12.2021 ob 19:39 gost

        delavec ......... Tij si te ,že ,delal na Pomgradi,ko ste morali podpisati ,da se odpovedujete regresu ? To je bilo takrat ,ko so Pomgradova gospoda šla uživat v Dubaj .Služili ?Za take plače mizerne +Mane bi bilo sramota to pisati -Lelek si in robijaš

        15 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2021 ob 17:38 gost

      Ta pograd bo samo enkrat kot stari zidar in hildika Tovšak.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2021 ob 20:56 delavec na Pomgradi gost

      Vsi ki slabo mijslite o Pomgradi ste laleki pa jebivetri!! Manjakov pomgrad ne rabi pa gobezdačev tudi ne! Mij ka redno delamo imamo redne plače!! Sem probal trij leta tujine ,pa nikoli nigdar več!! Toliko kot tam dobim tukaj , pa ne vstajam ob štirih ali treh in ne hodim domov ob šestih ali osmih zvečer! Šteri se v posel ne razmite primitivci , onjem NE razglabljajte!!!!

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2022 ob 17:48 hombre gost

        delavec na Pomgradi ............. Razmin te ,da si odišel iz tujine ,ker tam ni posedanja in skrivanja po kletaj in še ge .Tam se ,dela in ,komur ni za ,delo in noče ,delati seveda raje odide domov .Tu na vašem Pomgradi se pa lahko šlepate po mili volji .Še to kar dobite plače vam je preveč ,če pogledamo ,kak delate .Se pravi v prvi poljski brzini .Dosti let sem bil v tujini in nikoli nisem vstajal on treh in štirih in v stanovanje hodo ob šestih večer .Tujina ni za lenuhe .Zaradi mene če boš ti in tvoji sodelavci lizali rit celi Pomgradovi upravi mi eti doj visij ti in Pomgrad ,ker ste novo dobni sužnji.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2021 ob 20:59 gost

      Če bi Pomgrad vodili takši haleki kak Zidar pa Tovšakova , potem ga več nebi bilo!! Pomgrad pa je največji gradbinec v državi in še se bo razširil !!!!!!!

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.12.2021 ob 8:39 gost gost

      30 let iskušenj na pomgradi je resnica čisto drugačna kot jo prikazujete tako bi začel pomgrad je nekoč imel dobre in pridne delavce predvsem z goričkega predela ampak so eni šli v pokoj eni so si našli drugo službo tako da je pomgrad ostal brez domače delovne sile in je seveda posegel po zunanji delovni sili kot so naprimer iz vseh južnih republik bivše juge ki jih seveda preko takorekoč lajf firm dobro plačuje in mirne duše povem da je dve trtini teh delavcen zanič niso praktično za nobeno rabo le številka so na gradbišču tako da povem da delovodja dostikrat delajo namesto njih ker oni pač ne vejo ali pa nočejo vedeti in takega delavca pomgrad plačuje 11€ na uro na drugi strani pa dela domači kooperant z recimo 5 T bagrom pa mu pomgrad plača 19€ na uro povrh tega ga še delovodja preganja saj od njega njega zavisi delo na gradbišču isto je z podnajemniki kamionov ki delajo za pomgrad tako da povem da je sramota za kak denar delajo domači kooperanti z stroji in kamioni ki bi se pomgrad moral tega zavedati ker brez njih se pravi strojnega parka nemore obstojat no toliko o tem poslovanju pomgrada ampak povem pa da vse čestitke Stankoju Polaniču da se je zavzel za to podjetje kajti brez njega tu nebi bilo nič in po njegovi zaslugi ima marsikatera družina vsakdanji kruh vsem skupaj srečno in še bolj uspešno 2022

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2022 ob 17:55 gost

        gost........... Ramadani ima takšne iz kosova ,da ne vejo lopate v rokaj držati in delajo za 3,60 € neto na uro .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.12.2021 ob 8:40 Adada gost

      Bravo Pomgrad,moj moz ma redno in pošteno plačo !

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2021 ob 9:27 gost

        Da ne bo to samo brezvezno hvaljenje napiši kakšno plačo ima tvoj mož in za koliko ur. Pa brez malice in potnih stroškov.

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2021 ob 9:42 gost

        JA, ZA 210 UR DELA DOBI S POTNIMI STROŠKI IN Z MALICO VRED 1 000 EVROV. ZATE JE TO REDNA IN POŠTENA PLAČA? KJE TI ŽIVIŠ?

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.12.2021 ob 11:36 delavec na Pomgradi gost

      Božičnico (dobro) dajo tisti ki med letom NE dajo uspešnosti za delo! Mi na Pomgradu smo vsakomesečno nagrajeni za uspešnost!!! Tisti ki gobezdlja in se preserava tega dobiti NE more .ker je do njega NEupravičen!!!!!! Strojniki pa naj gredo tja .kjer jik boljše plačajo v Sliveniji .če je tukaj tako slabo!!! Vsak kateri tukaj dobro dela . ima DOBER stroj ali kamijon!!!!!!!!!!!!

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2021 ob 11:43 gost

        Ti si toliko zabiti, da niti ne veš, da ti po kolektivni pogodbi pripada trinajsta olača ali božičnica, če podjetje pozitivno posluje. Po komentarju sodeč si pa toliko neizobražen, da nisi sposoben za drugo kot za delo z lopato pri Polaniču za celodnevno delo in minimalno plačo. HI,hi,hi,hi.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2022 ob 17:59 pezdakovci gost

        delavec na Pomgradi @@@ Alo konj pa tij pijsati ne vejš nej ka bi še kaj znal boljšega delati na podjetji . Verjetno stare erđave kleme za odre namačeš v nafti tak fajn pomali .In seveda kelko dobiš plače je to za tebe bog in batina .Samo ne motaj in se jim vlejči v rit .Tij verjetno delaš prek Ramadanija tak da nej čudno .Vse si nam povedal

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.12.2021 ob 13:08 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Najbole betežno je pa tau ka eni pijšejo kak je na Pomgradi pa pomgrad še od znotraj vidli nej so, delavec keri pa dela tan pa kao da nema pojma. Ja tou so facebook znalci.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.12.2021 ob 17:36 delavec na Pomgradi gost

      Ja prouti Pomgradi pijšejo smrdoharji nedelavci skratka vsi kateri ga mogoče res nikoli niso videli za ograjo! Februarja bo štirideset let od tega sedemintrideset na sedanjem Pomgradu! Moj predhodni izobraženec ne ve ( prepameten )da vsaka delovna organizacija ima svojo kolektivno pogodbo!! Ne bom več o tem ! Ja začel z lopato a danes !!! Ker če bi bil tak izobraženec kot moj predhodnik zlobnež . bi me že zdavnaj v grobu pozabili.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2021 ob 17:42 gost

        Človek, si ti kdaj slišal za panožno kolektivno pogodbo. Ti si na Pomgradu delavec najet preko posrednikov, ki služijo na tvoj račun, brez delavskih pravic.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2022 ob 16:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.