https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Čontala in Kozar pred začetkom priprav, trening obiskali tudi Black Gringosi

Murska Sobota, 3.1.2022  

Muraši so v danes, 3. januarja, začeli priprave na spomladanski del sezone. Pred začetkom priprav sta spregovorila trener Damir Čontala in kapetan Alen Kozar.

Kozar: "Igralci stojimo za glavnim trenerjem"

"Odhod Anteja se nam je na začetku zdel šok, saj smo dolgo delovali skupaj. Šimundža nam je dal nov zagon. Vsakemu posamezniku je dal samozavest. Od vsakega je vedno zahteval čim več, vedno je želel napredovati, obnašal se je profesionalno. Sedaj ko premislimo, vemo, da v športu pride do točke, ko se ena zgodba konča. Danes nas je prevzel Čontala, ki je bil že eno leto z nami in pozna posameznike. Mislim, da se tudi igralci zavedamo, da se bodo vzpostavile sveže ideje," pove Kozar in doda, da se bodo temelji in osnove zagotovo obdržali. "Težko je napovedati na začetku. Poskušali bomo biti bolj napadalno usmerjeni, kar je pa del nekega procesa, ki se bo pokazal skozi priprave in začetek prvenstva."

Kozar je spomnil, da so tudi lansko leto imeli nekaj zaostanka v ligaškem tekmovanju in so to uspešno nadoknadili. "Moramo iti tekmo po tekmo in prva nas čaka v Stožicah. Trenutno odhodov še ni bilo, ampak se napovedujejo," pove Kozar, ki pravi, da bi bilo za trenerja dobro, da večina igralcev ostane in se k temu doda samo kakovost, ki se pokaže na terenu.

"Šimundža je postavil temelje, z nami gradil zgodbo in nam dal ogromno znanja. Z njim smo skupaj rasli, tako mi igralci, kot celoten klub. Klub je želel domačega stratega, ampak si nismo predstavljali, da nas bo prevzel Čontala. Sedaj smo soočeni s tem," pove Kozar in doda, da je Čontala pokazal, da se dobro poglablja v sodoben nogomet. "Veliko se je naučil tudi od Anteja in upam, da bomo z njim uspešni. Nekdo je moral stopiti v te velike čevlje. Klub se je odločil za ta korak. Igralci stojimo za glavnim trenerjem in to je glavno," izpostavi Kozar in doda, da so pričakovanja in cilji z novim trenerjem ostali enaki, kot prej. To je borba za Evropo.

Čontala: "Določene spremembe bodo"

"Presenečen sem bil nad izbiro, željo vodstva kluba, ampak sedaj se stvari umirjajo in normalizirajo, tako da gre vsak dan vedno boljše," je ob prevzemu vloge glavnega trenerja članske ekipe povedal Čontala in dodal, da je večina oz. vse stvari so bile dobro zastavljene. "Vsak trener pa ima svojo vizijo in svoje poglede. Določene spremembe bodo. Tukaj sodi tudi rahlo napadalnejši nogomet. To se ne bo zgodilo čez noč, saj je to proces, ki traja. Počasi bomo napadalnejši nogomet uvajali v igro."

"Mura se lahko uvrsti v Evropo"

Čontala verjame v svoje znanje in strokovnost ter v znanje in strokovnost vseh njegovih sodelavcev. "Verjamem v fante, ki so dokazali, da so trenutno najboljši v Sloveniji. Lažje je priti na vrh, kot pa na njem ostat. Cilji bodo podobni tudi v prihodnje in z malo sreče se lahko zgodba tudi ponovi," pove Murin strateg. Cilj tako ostaja uvrstitev v Evropo. Zaostanek na lestvici je, ampak po mnenju Čontale je to še vse dosegljivo. "Mislim, da je ta cilj popolnoma realen in Mura se lahko uvrsti v Evropo."

Po njegovem mnenju so stvari v fazi branjenja in napada, ki se dajo nadgraditi in popraviti. "Načeloma večjih odhodov ne bo. Lahko bosta en ali dva odhoda, nato se bomo prilagodili. Tako Mura kot vsi ostali slovenski klubi so odvisni od prodaje svojih najboljših igralcev in to je nekaj vsakodnevnega, kar bo treba sprejeti."

"Pričakovanja navijačev so vedno zelo velika"

Glede Anteja Šimundže Čontala izpostavi, da je Šimundža trenutno najboljši trener v Sloveniji. Sodelovanje z njim mu je prineslo dodatno znanje in izkušnje. Imela sta ogromno pogovorov in izmenjave mnenj. "Sigurno bo to samo v plus. Mura je renomiran klub in pričakovanja navijačev so vedno zelo velika. Poleg Maribora je klub z največ gledalci na domačih tekmah in zagotovo to prinaša dodaten pritisk. Prepričan sem, da bo vse šlo v pravo smer in večjih težav ne bo. Je pa normalno, da bodo krize in na to smo pripravljeni," pove 37-letni trener, ki glede prihodov novih nogometašev pove, da ni dorečenega še nič. "Vemo pa, kateri odhod se najbolj omenja. Glede na to so tudi odvisni prihodi in novi igralci. V tem mescu se lahko še nekaj spremeni," pove in doda, da bodo na priprave v Turčijo odšli 19. januarja. Pred tem sta predvideni dve prijateljski tekmi.

Današnji trening so obiskali tudi najzvestejši Murini navijači Black Gringosi.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2022 ob 20:09 Uy gost

      Mura druga liga čontala največji hazarder

      14 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.01.2022 ob 20:40 Navijac gost

      Kje je pamet vodstvo boste brez navijacev in vsega kmetavzar goricki

      4 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2022 ob 21:03 Bc gost

        Pa daj, kakši komentar... Pa boj človik, no! Pa privošči njemi, klubi, upravi, igralcon, navijačon naj njin grata!

        17 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.01.2022 ob 20:50 gost

      "Navijač" iskreno si želim, da nikoli nisi bil na tekmi Mure, se veselil njenih uspehov in nikoli ne boš!!! Nisi NAVIJAČ ampak si ...

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.01.2022 ob 21:01 AJAJAJAJAJ gost

      Šimeni mutibarič in nakladač do neba, ampak ta ga še prekaša. Kam gre Mura, to je žalostno. Za nekatere - HAHAHAHAHAHAHAHA.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2022 ob 21:04 Bc gost

        Ja, žalostno je za nasprotnike! In žalostno ej za tiste, ki vedo, da njihov ljubljeni klub tega nikoli ne bo doživel!!!

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.01.2022 ob 21:22 gost

      Black Pedrosi bi jim bolj pristajalo ime. Muraszombat homuszekszual.

      8 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.01.2022 ob 21:24 Muraaaa gost

      Nenen ka imate od tega da skoraj edini prepoznavni eksponat iz Prekmurja - Muro zalite...kaj vse je bilo dosegnjeno zadnjih nekaj let je fantastika. Sicer pa je znano dejstvo da pod vecimi imeni pisejo 2-3 osebki ki v zivljenju niso nic dosegli. Zato pa Mura in celotno vodstvo samo tako naprej

      25 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2022 ob 9:33 AJAJAJAJAJ gost

        Malo počakaj, pa boste spet igrali prvenstvene tekme z Serdico. Pa nočem žaliti Serdice.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.01.2022 ob 22:53 gost

      Nič vreden Maruško je na vsakoj sliki v prvi vrsti ravno tako Kos

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.01.2022 ob 8:23 LFL gost

      Taki anti Muraši ki se tu javljate s svojimi negativnimi mnenji za vas bi bilo najboljše ,da več ne obiskujete MURINIH tekem. Doma lahko štenkate in na vsako potezo imate pripombe.BEDNIKI. Ko je MURA postala PRVAK v 2 ligi sem slišal vsaj 100 mnenj ,da s temi igralci nimamo kaj iskati v 1 ligi in da je treba zamenjati vsaj polovico igralcev - - - z boljšimi.Ti isti igralci ki so bili deležnih poniževalnih kritik pa so postali POKALNI ZMAGOVALCI in DRŽAVNI PRVAKI - - z manjšimi popravki. Tak da so marsikomu zaprli pokvarjeni gobec.Na žalost se zdaj zgodba ponavlja.Ja strinjam se da je bil ANTE -- - -TATA MATA med SLO trenerji.Odšel je v Bolgarijo -- - - našo ligo je enostavno PRERASEL.SREČNO , ANTE IN HVALA ZA VSE KAR SI NAREDIL PRI MURI.Obrnili smo novi list v knjigi MURE in z podporo PRAVIH NAVIJAČEV in PRISTAŠEV KLUBA bomo dokazali da se skeptiki zelo zelo motijo.MURA je NAŠA PREKMURSKA in širše ,tako bo tudi še naprej .MURAŠ ,V SRCU PREKMUREC JE PRAVI .

      27 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 8:48 gost

        Totalni Murin bedak. A najbolj zaslužna igralca za Murine uspehe Obradović in Karničnik sta igrala z Muro v drugi ligi????? Pamet te je zapustila. Kolikor je meni znano sta prišla iz Maribora. Pa Šturm, Gorenc, Lorbek, Lotrič, Horvat, ................................... To je čisto druga ekipa kot je bila tuista v drugi ligi.

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.01.2022 ob 8:41 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      LFL se si dobro nspijso s ten ka antimuraši ne odijo na tekme ge jih niti nišče ne pogrejša. Mura je večna.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.01.2022 ob 9:14 Muraš gost

      za rezultate odgovarja trener če ne bo rezultatov potem naj rabar in Kuzmič prevzemata odgovornost

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.01.2022 ob 9:35 gost

      Totalni bedak si ti .Karničnik je za MURO igral že v 2 ligi.Ne delaj se pametnega KER NISI. Saj sem napisal da z nekaterimi popravki.LORBEK KARNIČNIK in SIRK SO prišli iz MB kjer niso dobili priložnosti in so za MURO igrali že v 2 ligi.Ja naknadno so prišli Obradović ,Gorenc, Karamarko in še kdo.Tudi Bobi je igral za MURO v 2 ligi.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 9:43 gost

        Brez Obradovića bi že zdavnaj bili v drugi ligi. Kot so nekateri že zdavnaj rekli: MURA SO SODNIKI IN OBRADOVIĆ.

        14 8 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.01.2022 ob 10:33 gost

      Tvoj IQ je tak nizek da se ga sploh ne da izmeriti.Turbaš smrdljivi.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 10:44 gost

        Na tekmi pojdi na južno tribuno za gol. Boš v živo doživel kakšni visoki intelekti se tam zberejo. Sem Sobočanec, noben Turbaš.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.01.2022 ob 10:50 gost

      Ja ravno za južnim golom spremljam MURINE tekme.Tudi tisi eden od tistih visokih intelektov ki ga je samo kritiziranje in deljenje nasvetov. Ravno ti nimaš pojma o ničemer .GOBEZDAČ.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 10:59 gost

        No, sam si s svojima sovražnima komentaroma dokazal, da nisi glih uravnovešena oseba in dejansko spadaš na južno tribuno za gol. Socialno pomoč tudi dobivaš pa cel den kelnarce na tržnici preganjaš?

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.01.2022 ob 11:49 gost

      Saj pa Sobočanci pa Goričanci ste tudi turbaši kak Lendavski. To ti je vse isti kurac. Ne Lendavske pa ne soboške še najmanj pa goričke je teško razumeti in jezik je bolj podoben madžarščini kot slovenščini.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.01.2022 ob 12:00 LFL gost

      Ne vem kaj sem napisal sovražnega???????? Ti pa si dokazal da NISI pravi navijač MURE .Koliko krat pa so sodniki OŠKODOVALI MURO tega pa ne omenjaš. Ja za to pa imamo v vratih OBRADOVIĆA in zato je najbolje plačani igralec pri MURI da svojo nalogo opravlja tak da smo vsi navijači MURE zadovoljni.Kar za tebe ne bi ravno roke v ogenj. Mene na jugu nikoli nisi slišal kričati kaj čez MURINE igralce .To kar si napisal za mene drži za tebe .Sem v penziji z 41 let delovne dobe tak da ne nakladaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolikor vem in vidim Ni samo Matko igralec MURE Pod pogodbo je nekje 24 igralcev.Ti pa še samo naprej poslušaj kaj so nekateri rekli in ti nikoli ne bo nič jasnega okoli nogometa .ZAČNI RAZMIŠLJATI S SVOJO GLAVO. Groza ,groza sodniki in Obradović.Daj razloži mi kaj so pa OSTALI IGRALCI !!!!!!!!!!!!!!!!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 12:12 oldgringos gost

        Kdor je bil navijač Mure ostane navijač Mure. Kdor pa ni naj navija za Nafto in naj ne piše tukaj ampak na madžarskom portali.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 13:24 gost

        Koliko točk vam je Matko prinesel? Brez njegovih obramb bi ili v drugi ligi in ne prvaki. Koliko točk so vam sodniki dali? Bodi vsaj enkra v življenju realen. Pa povej odkrito kakšne sovražne besede za nasprotne igralce in tudi za sodnike slišiš na južni tribuni za golom. Pa koliko socialešev je tam.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2022 ob 8:46 gost

        Pozabil si napisati, da Janšo tudi voliš. To je verjetno tvoj največji uspeh, ki si ga dosegel. Muro itak gledate sami desnuharji. Že to vse pove.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.01.2022 ob 12:48 Gost gost

      Mura bi morala s tem kadrom gladko osvojiti prvo mesto. MB in Olimpija imata smešni ekipi. Ne glede na igranje v Evropi je tak zaostanek za takim MB sramoten. Čontala ni dorasel tej vlogi (upam, da se motim). Vodi lahko kvečjemu Tromejnik ali Goričanko. Sicer pa bo Ante hitro dobil brco in bo spet na razpolago, ker v Ludogorcu ne bo mogel stati na svoji polovici in čakati kontre.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 13:27 gost

        Da ne boste Muraši tako neumni, da bi ga nazaj vzeli, ko bo tam dobil brco v rit. Svoje pejneze iz Mure je on pobral, zdaj pa naj drugje kaže svojo znanje ali neznanje.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.01.2022 ob 13:21 gost

      Mura je večna pa, če ste turbaše poulek ali nej. Bravo Mura

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.01.2022 ob 15:42 gost

      KOZAR saj ne smeš nič slabega reči ker drugače boš v rezervi .Tudi jas igram v 2 ligi to mi je znano. Trener vam je brez izkušenj in malo v podsmeh ima brado kot SIMUĐA to pa ne pomeni da je dober dokler še bo zagon in znanje ostalo od SIMU...bo še nekako čez kako malo obdobje pa to splehni.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      04.01.2022 ob 18:42 gost

      Čudne izjave .Ko MURA zmaga so najbolj zaslužni sodniki ,ko pa izgubijo je pa vse normalno. Bolano da bolj bolano ne more biti. Nekdo zgoraj navaja da bi z tem kadrom morali biti gladko PRVI.To pomeni da ta kader nekaj velja in zna tak da ne rabi sodnikov. Ali pa boste spet vse demantirali ??????? Čontala NE DA NI DORASEL ,je neizkušen in mogoče premlad. Dajte se pozanimat kdaj je v trenerskih vodah začel SIMON ROŽMAN ???????? Vam kritikom bi priporočal da pojdete za nog. SODNIKE. Na sodiščih imamo že itak dovolj SRANJA z sodniki BREZ DIPLOM. Ja ja saj vi ste njihovi podporniki ,sem pozabil.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2022 ob 18:55 gost

        Zdaj mi je jasno zakaj tisto nečloveško vpitje, kričanje, preklinjanje na triunah - večina Murinih navijačev je desničarjev in potem se nimaš kaj čuditi. Goričko, Markovsko - dežela desničarjev.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.01.2022 ob 18:58 gost

      Zmeraj biti bolje desničar kot levuhar.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.01.2022 ob 19:14 gost

      če pa si levuhar pa si LOPOV in BARABA

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.01.2022 ob 19:17 gost

      Pojdi raje v Kumrovec iskat diplomo od Masleše.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.01.2022 ob 20:53 karči gost

      Mura kar je pokazala ,je pokazala,bomo videli kako bo trener Goričanec pokazal svoje sposobnosti v 2.SNL z našo Muro drug leto.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.01.2022 ob 21:21 Busybee gost

      Debeli gnoj produkt grupnega posilstva in neuspel abortus z 41 let deloven dobe si že 50let v penziji?? Ja pa 3 jurje maš penzije ki ti jo je dal sam Tito hahahaha. Ni da ni bogastva ki ga zi nebi imel😂😂škoda edinoda se kilo pameti ne da kupiti z denarjem😂

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2022 ob 7:58 gost

        Zakaj mene povsod zraven mešaš? Vidiš me tam kjer me sploh ni. Komuniste pod posteljo tudi vidiš kot Janša?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      05.01.2022 ob 17:01 Napadalno gost

      Čontala pravi napadalno bravo,imamo dobro moštvo,samo tak dale hrabro,dati več gol od nasprotnika,pa de dosti publike

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.