https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovil se je predsednik Evropskega parlamenta

11.01.2022 ob 7:05  

Danes je v 65. letu starosti umrl predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli. 

"Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli je preminil 11. januarja ob 1.15 v bolnišnici v Avianu v Italiji, kjer je bil hospitaliziran," je na Twitterju zapisal Roberto Cuillo .

Sassoli je bil hospitaliziran od 26. decembra zaradi resnega zapleta, povezanega z disfunkcijo imunskega sistema. Lani septembra so ga v bolnišnici v Strasbourg zdravili zaradi hude pljučnice.

Rodil se je v Firencah 30. maja 1956 in je bil član Evropskega parlamenta več kot deset let. Svojo poklicno kariero je začel kot novinar in kot napovedovalec na televiziji RAI. Bil je poročen in imel je dva otroka.

Bil je član evropskih socialistov (S&D). Za predsednika Evropskega parlamenta je bil izvoljen julija 2019, mandat pa bi se mu v skladu z dogovorom treh največjih političnih skupin Evropske ljudske stranke (EPP), S&D in liberalcev (Renew) iztekel v tem mesecu. Sredi decembra lani je sporočil, da se za drugo polovico petletnega mandata ne bo potegoval. 

Prihodnji teden bo v Strasbourgu prvo letošnje plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, na katerem naj bi izbirali novo vodstvo, ob predsedniku tudi podpredsednike parlamenta.

 

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v sporočilu na Twitterju zapisala: »Globoko sem žalostna zaradi strašne izgube velikega Evropejca in ponosnega Italijana. David Sassoli je bil sočuten novinar, izjemen predsednik Evropskega parlamenta in predvsem drag prijatelj. Moje misli so z njegovo družino."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2022 ob 7:46 Zavarovalniske goljufije gost

      Zavarujte si le najpomembnejse ali tisto kar je nujno potrebno in se to cim manj.....CUSTVA STRAN!!!...... Denar, ki ga namenite za zavarovanja ga raje dajte na stran ali kupite delnice Krke, Luke Koper in podobno..... Ce se vam kaj zgodi pa prodajte delnice.... Bistveno lazje, kot vam zavarovalnica placa odskodnino....... Se posebej ne sklepajte varcevanja ali nalozbene police pri zavarovalnicah, ker boste na koncu razocarani.......... Se posebej se izogibajte zavarovalnici Wiener Stadtische, ker bodo iskali dlako v jajcu ali celo na ponarejenih listinah upravicevali neizplacilo odskodnine..... Lp, nekdanji zastopnik

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2022 ob 9:21 gost

      Pa ko zoj, če je umrl! Koliko ljudi umre pao njih ne pišete. Zaradi tega, ker je on umrl, se kruh tudi ne bo pocenil.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.01.2022 ob 10:23 Čergoli gost

      Dol mi visi!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.01.2022 ob 11:24 Vuk Rupnik gost

      Ta evropski parlament bi trebalo zminirati pa razstrelit z evropskimi posranci vred.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.