https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju deluje Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju Pomurski zidančki

25.09.2021 ob 6:05  

Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju Pomurski zidančki je prostovoljno humanitarno društvo, ki deluje na območju Republike Slovenije.

Društvo je bilo registrirano leta 2020. Pobudo za ustanovitev zavoda, katerega namen je izboljšanje položaja oseb z motnjami v razvoju v Pomurju, je že pred leti podal Robert Šumak iz Murske Sobote. Ta je leta 2017 na družabnem omrežju tudi odprl skupino Pomurski zidančki, ki je povezovala predvsem starše otrok z avtizmom.

Društvo danes povezuje starše otrok s posebnimi potrebami in druge osebe, ki želijo pomagati pri izboljšanju položaja oseb s posebnimi potrebami. Priključijo pa se lahko starši otrok s posebnimi potrebami iz celega Pomurja, ne glede na njihove diagnoze.

Med glavnimi nalogami društva so: neposredna pomoč osebam z motnjami v razvoju pri njihovem razvoju (sofinanciranje samoplačniške terapije, pripomočki), pomoč staršem oseb z motnjami v razvoju ter sodelovanje z domačimi in tujimi strokovnimi društvi in strokovnjaki (izvajanje različnih izobraževanj in delavnic).

Društvo o drugačnosti ozavešča tudi širšo okolico. Izvajajo pa tudi različne aktivnosti, ki omogočajo enostavnejše življenje in pomagajo pri premagovanju vsakdanjih izzivov.

Zaradi neurejenosti področja se starši otrok z motnjami v razvoju pogosto srečujejo s težavami v zdravstvu, šolstvu in na drugih področjih. V društvu bodo zato pristojne opozarjali na nepravilnosti in jim sugerirali za izboljšanje položaja oseb s posebnimi potrebami.

Društvo svoje cilje in naloge uresničuje s pomočjo dobrih ljudi, sočutnih podjetij, ki pomagajo na različne načine, in sicer z zbiranjem starega papirja, z donacijo ali pa s sponzorstvom.

V društvo se lahko včlanite vsi, ki želite izboljšati stanje v Pomurju glede otrok in oseb s posebnimi potrebami. Več podrobnosti najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.