https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pisano kot življenje - Ninushual izdelki

11.10.2011 ob 10:49  

Nina Graabar, včasih zaljubljena v črnino, danes v žive, turkizne barve, izdeluje unikatne Ninushual izdelke iz naravnih materialov, ki nastanejo iz ljubezni do barve, detajla in rustikalnosti. Izdeluje torbice sestavljene iz usnjenih kolažev, z vidnimi šivi, predvsem izdelke, ki imajo svojo osebno noto.


Nino Graabar, ki ima rada stare retro predmete in stvari z dušo ter izdeluje odlične unikatne Ninushual izdelke, včasih navdihne slaba izkušnja, včasih dobra, njena ideja pa se rodi v mimobežnih utrinkih življenja. Ustvarja takrat, ko jo navdihne ideja. "Včasih začnem in končam petnajstkrat na dan. Polna glava idej je zvečer in potem komaj čakam na jutro, da svoje ideje lahko spravim na dan," pojasni Nina.

Že od otroštva je v stiku z ustvarjanjem in z unikatnimi izdelki

Nina prihaja iz družine, ki je bila vedno v stiku z ustvarjanjem, tako da se je že v otroštvu spoznala z unikatnimi izdelki, predvsem pa z delom, ki ga imaš rad in ga opravljaš z veseljem. Preden je začela izdelovati izdelke iz naravnih materialov, se je ukvarjala s fotografijo, s katero se ukvarja še danes, kolikor ji le dopušča čas, tudi risala je celo življenje. "Kreativna sem in sem bila na večih področjih," pravi.

Izdelki Ninushual nastajajo iz ljubezni do barv, detajla in rustikalnosti

"Moji izdelki, kot so torbice, zapestnice, etuiji in razni modni dodatki, nastanejo iz ljubezni do barv, detajla in rustikalnosti," pravi Nina. Vse torbe, ki jih izdela imajo prepoznaven videz, in sicer vidne šive, pas pa je fiksiran na vozelj, torbe so preproste, vrečaste, sestavljene iz usnjenih kolažev.

"Najraje delam po svoji izbiri, ideji. Lahko pa pride tudi stranka s svojo idejo, z željo po kakšnem motivu, potem pa svoje ideje združim z njihovimi. Mi je pa v čast, ko mi naročnik prepusti vso pot in mi zaupa", pove Nina, ki do danes še ni nikogar razočarala. "Ni lepšega občutka, ko za nekoga narediš izdelek samo zanj, ki ga potem nosi s ponosom. In v čast mi je, ko me nekdo prosi naj mu naredim torbo, ki bo ravno pravšnja zanj," še doda.

Nina: Vse poti pustijo sledi v življenju, tako tudi moj šiv v raznih barvah

"Gumbe zbiram leta in leta, ker mi je krog vedno pomenil pozitivni lik in vedno mi bo. Zato tudi te gumbe vključujem kot detajle na svojih izdelkih," pojasni Nina prepoznavne kroge z iksom, saj ni nobenega izdelka, ki ne bi imel takih krogov. Poudariti pa je še potrebno vidne šive, za katere Nina pravi, da vedno želi, da so speljani tako, da se vidi začetek in konec. "Tako kot je samo življenje: vse poti pustijo sledi, tako tudi moj šiv v raznih barvah," doda.

Nekoč zaljubljena v črnino, danes črna barva le za kontrast

Čeprav je bila Nina včasih zaljubljena v črnino, je danes popolnoma nasprotno. "Črna ni barva, le za kontrast je primerna,"pove Nina, ki se navdušuje predvsem nad turkizno modro, rdečo in rumeno, "ta barvna kombinacija se mi v tem trenutku najbolj dopade, ker so barve pozitivne, raznolike in mi odgovarjajo." Pravzaprav pa je povsem vseeno kakšno barvno kombinacijo izbere Nina, saj so vsi izdelki Ninushual narejeni s srcem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. janja85
      13.10.2011 ob 13:19 janja85

      odlične torbice Nina! Le tako naprej.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.