https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Nives Cajnko: Spol in leta niso pomembni za uspeh

Bakovci, 14.10.2011 ob 9:12  

Pogovarjali smo se z novo predsednico Sveta Krajevne skupnosti Bakovci Nives Cajnko, ki nam je zaupala svoje občutke ob prevzemu funkcije in načrte, ki si jih je kot predsednica zadala.


Nives Cajnko je prva ženska predsednica v zgodovini Bakovcev, ki je na to mesto prišla po odstopu dosedanjega predsednika Silva Voharja. V Svetu je si je precej izkušenj nabrala že kot tajnica, in tako meni, da bo zlahka kos nalogi, ki ji je dodeljena.

Ga. Cajnko, kaj je glavni razlog, da ste se odločili, da sprejmete mesto predsednice Sveta KS?

Predsedniško funkcijo sem sprejela, ker sem po 10 mesecih vloge tajnice dodobra spoznala delovanje KS, in ker menim, da bom kot predsednica uspešno opravljala svojo nalogo. Seveda pa je zelo pomebno tudi to, da imam veliko podporo vseh članov KS.

Katere so glavne naloge oz. cilji, ki ste si jih zadali v Svetu KS?

Do sedaj smo uspešno izpeljali že kar nekaj projektov, tako da menim, da tudi v prihodnje ne bo težav, kar se tiče zastavljenih ciljev. Sedaj pa nas čaka zelo pomembna naloga, in sicer projekt izgradnje športno-rekreacijskega centra, ki ga bomo začeli izvajati kmalu.

Med drugim pripravljamo tudi projekt za vadbeno dvorano Prekmurske godbe Bakovci, ki dosega viskoke rezultate in na katero smo zelo ponossni; zato bi ji radi omogočili vadbo v dostojnih razmerah.

Kako komentirate dejstvo, da v Mestnem svetu Mestne občine Murska Sobota ni predstavnika iz Sveta KS Bakovci?

Moram poudariti, da kot KS zelo dobro sodelujemo z MOMS in županom Antonom Štihcem in da dejstvo, da nimamo svojega svetnika, zaenkrat ne predstavlja nobenih težav, kot je bilo sprva mišljeno.

Kako vas kot novo predsednico sprejemajo krajani?

Glede na to, da sem ženska in povrh še precej mlada, mnogi menijo, da nimam dovolj izkušenj za to funkcijo. Vendar po mojem mnenju tako spol kot starost ne igrata pomembne vloge pri izpolnjevanju predsedniških nalog – pomembna sta le volja in trdo delo. S svojim odgovornim delom bom dokazala, da sem, navkljub pomislekom nekaterih, primerna za predsednico.

Kaj vam bo kot predsednici najpomembnejše pri vašem delu?

Pri svojem delu se bom trudila, da bom čim uspešneje opravljala svojo nalogo. Pri tem bom vedno odprta za predloge in pobude članov Sveta kot tudi slehernega krajana. Najpomembnejše pa se mi zdi, da moram kot predsednica v sodelovanju z ostalimi člani Sveta delovati v dobrobit vseh krajanov.  

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.