https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

UO NK Nafta: Sodnika Žganeca v Lendavi več ne želimo videvati v uradni vlogi

Lendava  

Upravni odbor NK Nafta Lendava se je odzval na dogojanje na sobotni tekmi proti CM Celju. V Nafti so prepričani, da glavni sodnik Mitja Žganec ni bil kos svoji nalogi.


Izjavo za javnost objavljamo v celoti.

"Dogodki, ki smo jim bili priča v soboto zvečer na tekmi 14. kroga 1. SNL Nafta - CM Celje, so dodobra razburkali lendavsko športno javnost in nam, športnim zanesenjakom, v veliki meri otežili izredno zahtevno sanacijo kluba. Mlade športnike učimo fair playa, gledalce pa k strpnosti ob morebitnih napakah sodnikov in igralcev.

Zelo dobro se zavedamo, da so sodniške napake del nogometa, seveda če je njihov obseg v normalnih okvirih in jih opravičimo z besedami "sodnik je tako videl". Če pa nekdo naredi na eni tekmi toliko ključnih napak, kot jih je v Lendavi naredil sodnik Mitja Žganec, o normalnih okvirih ne more biti govora.

Prisotni na tekmi smo bili priča sojenju sodnika, ki se je v začetku drugega polčasa vztrajno trudil škodovati domači ekipi, to mu je tudi uspelo s tem, da je gostom podaril dva popolnoma neregularna zadetka. Proti koncu tekme pa je kriterij obrnil za 180° in skušal gledalcem dati vtis, da je naklonjen domačim nogometašem. Seveda dobro vedoč, da je tekma rezultatsko končana.

Posledica podobnih izpadov je vedno manj gledalcev, vedno manj sponzorjev, ki ne bodo plačevali izživljanja ljudi, ki niso kos nalogi, ki jim je bila zaupana. Tekme je konec, na njen potek več ne moremo vplivati.

Na žalost se je zgodil pričakovan scenarij disciplinskega sodnika, ki je pošteno kaznoval trenerja in igralce našega kluba (skupaj 9 tekem kazni) in to s pojasnilom, da so bile upoštevane olajševalne okoliščine zaradi vsem nam dobro znanih sobotnih dogodkov. Pri kaznovanju se je odgovornim mudilo, saj vpleteni niso dobili možnosti do 48-urnega roka za zagovor, kljub temu, da jim to omogoča disciplinski pravilnik.

Upamo le, da bo poštena kazen doletela tudi glavnega akterja te zgodbe, ki mu to ni bila prva podobno odsojena tekma in ga v Lendavskem športnem parku ne želimo več videvati v uradni vlogi. Verjamemo, da enako razmišlja tudi sodniška organizacija, če želimo ponovno skupaj povrniti vero v pravičnost. Želimo poudariti, da naš apel v nobenem delu ni naravnan proti našim sobotnim tekmecem iz CM Celje. Oni so odigrali korektno tekmo in vzeli ponujeno."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. legenda57
      19.10.2011 ob 11:52 legenda57

      .jebela no..................tou pa je sra-je

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.