https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odobrena evropska sredstva za energetsko prenovo stavbe NIJZ

30.03.2022 ob 8:00  

Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za energetsko prenovo stavb Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Ljubljani, Celju in Murski Soboti. Odobrili so tudi sredstva za energetsko prenovo stavb Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano v Kranju in Mariboru.

V Ljubljani bodo prenovili centralno enoto, v Celju in Murski Soboti pa območni, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

V okviru treh projektov bo energetska prenova stavb vsebovala izolacijo fasade, menjavo stavbnega pohištva, izolacijo strehe, menjavo strešne kritine, prenovo sistema ogrevanja in hlajenja, vključitev reverzibilne toplotne črpalke, vgradnjo varčne razsvetljave, centralni nadzorni sistem in organizacijske ukrepe.

Upravičenec v vseh treh projektih je Ministrstvo za zdravje, evropska sredstva pa bo prispeval Kohezijski sklad. Z uspešno zaključenimi projekti bo prenovljenih predvidoma 13.365 kvadratnih metrov neto tlorisnih površin, so še sporočili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2022 ob 10:33 gost

      Kohezijski sklad je namenjen državam članice EU .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2022 ob 11:41 gost

      Bravo Evropa, bravo SLO vlada, ki ve kako se dela. 24. 4. vam bomo izglasovali še en celi manadt.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2022 ob 12:36 gost

      Dzaj se polnijo žepi tistih keri so pri koritu vsi desni buziji. Vračali pa bodo glupi narod slovenski kot nam pravi tviter maršal in njegov pomočnik Jelinčič. Ta je tudi veliko podkupnino dobival 2 leti za glasove kere je posodil,,,, janušau groznemu,,, za obstoj vlade.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.