https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota na seji soglasno sprejel več predlogov

04.07.2022 ob 6:00  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se v torek, 21. junija, sestal na na 27. redni seji, kjer so med drugim soglasno sprejeli sistematizacijo delovnih mest v Vrtcu Murska Sobota, Programsko zasnovo javnega glasila Soboške novine, predlog Sklepa o podaji soglasja za izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost direktorice Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota za leto 2021, sprejeli predloge priznanj Mestne občine Murska Sobota v letu 2022, za direktorja javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota imenovali za mandatno dobo petih let dr. Branka Kermana ter povozil mnenje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ter dal soglasje za nov petletni mandat mag. Klaudiji Šek Škafar na čelu Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na že na 26. redni seji, dne 24. maja 2022, v I. obravnavi brez pripomb soglasno sprejel predlog odloka o OPPN za stanovanjsko območje KR2 "Za ogradi" v Krogu ter stališča do pripomb, ki so bile podane v času javne razgrnitve. Pred tem so bila stališča do podanih pripomb ter predlog odloka o OPPN dne 23. maja 2022 obravnavana na Odboru za urbanizem in urejanje prostora ter gospodarsko infrastrukturo, kjer ravno tako ni bilo podanih pripomb. Sprejeta stališča do podanih pripomb skupaj z obrazložitvijo so bila objavljena na spletni strani občine. Odlok o OPPN ter ostali sestavni deli OPPN se od I. obravnave niso vsebinsko spreminjali, saj na I. obravnavi ni bilo podanih nobenih pripomb, ravno tako do priprave tega gradiva niso prejeli pripomb oziroma dodatnih zahtev pristojnih nosilcev urejanja prostora. V besedilu odloka o OPPN se je v 3. odst. 8. člena le nekoliko jasneje zapisalo določilo glede izvajanja kmetijske dejavnosti v območju urejanja z OPPN. Odbor za urbanizem in urejanje prostora ter gospodarsko infrastrukturo je na seji soglasno sprejel sklep, da se sprejme predlog Odloka o OPPN za stanovanjsko območje KR2 "Za ogradi" v Krogu v II. obravnavi v predloženi obliki in vsebini. 

Nadalje je vseh 19 mestnih svetnikov soglasno sprejelo predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko območje KR2 "Za ogradi" v Krogu v II. Obravnavi. Z njim se načrtuje 44 gradbenih parcel za eno- ali dvostanovanjsko gradnjo stanovanjskih objektov s trgovskimi ali storitvenimi dejavnostmi ter na zemljiške parcele za gradnjo javno dobro namenjene gradnji prometne ter ostale gospodarske javne infrastrukture. Območje OPPN se nahaja na nepozidanem delu vzhodno od naselja. Na severozahodni in jugozahodni strani je območje omejeno z obstoječo pozidavo na severovzhodnem delu in jugovzhodnemu delu pa je omejeno s kmetijskimi zemljišči. Območje OPPN leži na območju zelo redkih poplav. Na njem pa je predvidena gradnja stanovanjskih objektov, s poslovnimi, trgovskimi in storitvenimi dejavnostmi ter zemljiške parcele za grajeno javno dobro, namenjene gradnji, prometne ter ostale gospodarske javne infrastrukture.

Ravnatelj vrtca Murska Sobota Borut Anželj je oddal vlogo Mestni občini Murska Sobota kot ustanoviteljici vrtca za podajo soglasja k predlagani sistematizaciji delovnih mest v Vrtcu Murska Sobota za šolsko leto 2022/2023. Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je dal soglasno soglasje k sistemizaciji delovnih mest, ki velja od 1. septembra 2022 pa do 31. avgusta 2023.

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na predlog izdajateljskega odbora javnega glasila Soboške novine soglasno sprejel Programsko zasnovo javnega glasila, ki je del sistema javnega obveščanja in je namenjeno strnjenemu občasnemu obveščanju in informiranju občanov.

Soglasno je bil sprejet tudi predlog Akcijskega programa za invalide v Mestni občini Murska Sobota 2022- 2030. V skrbi za nadaljevanje izvajanja dejavnosti za neodvisno življenje invalidov v mestni občini so pripravili omenjen Akcijski program za invalide v Mestni občini Murska Sobota 2022- 2030, saj se je prejšnji v letu 2021 iztekel. V tem iztečenem programu so bile določene dejavnosti opredeljene kot trajne naloge in naloge, ki so bile določene s termini. Večino nalog so realizirali. Nerealizirane pa so ostale naloge izgradnje dostopa do javnih zavodov z dvigali, za katere pa sam Zakon o izenačevanju možnosti invalidov, določa, da bodo morale biti odpravljene vse arhitektonske ovire za dostop do invalidov, do objektov v javni rabi najkasneje do leta 2025. V Akcijskem programu za invalide v Mestni občini Murska Sobota 2022- 2030 je vključenih 13 ciljev, v okviru katerih se bodo izvajale posamezne dejavnosti. Za pobude in predloge so pred sestavo akcijskega programa bile zaprošene javne institucije, krajevne skupnosti in mestne četrti, vse invalidske organizacije in društva, od katerih so nekateri podali svoje predloge.  

Cilj akcijskega programa je, da se s kontinuirano skrbjo za invalide vzpostavijo pogoji in smeri delovanja, s katerimi bodo invalidom omogočene možnosti za čim bolj samostojno življenje in s tem zadostili načelu svobode in samostojnega odločanja za svoje življenje. Predlog programa je skupaj s prejetimi pripombami invalidskih in humanitarnih organizacij obravnaval Svet invalidov na seji dne 18. maja 2022 in sprejel sklep, da se program potrdi v predlagani obliki. Program sprejet na Svetu invalidov se posreduje v sprejem mestnemu svetu in je podlaga za udejanjanje posameznih ciljev in pripravo konkretnih programov za izvedbo v posameznem koledarskem letu. V skladu s Pravilnikom o pridobitvi listine »Občina po meri invalidov« je eden izmed pogojev tudi, da župan predlaga v obravnavo in sprejem občinskemu svetu konkretni akcijski program. Predlagan Akcijski program za invalide v Mestni občini Murska Sobota je usklajen z Akcijskim programom za invalide, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije, prav tako za obdobje 2022 - 2030. 

Soglasno so sprejeli tudi predlog Akcijskega načrta ukrepov za spodbujanje razvoja trajnostnega turizma v destinaciji Murska Sobota 2022-2024. Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je uspešno izpeljal postopek pridobitve in izpolnil zahteve trajnostnega razvoja in delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma. Mestna občina Murska Sobota je tako februarja 2022 pridobila znak Slovenia Green Bronze. Pridobljeni znak je potrdilo, da občina deluje v pravi smeri zelenega trajnostnega razvoja in s tem omogoča razvojno priložnost občine in njene turistične ponudbe. Glavni cilj je ohranitev znaka Slovenia Green Bronze oziroma pridobitev višjih nivojev znaka. V akcijskem načrtu so navedeni cilji, ki jih je potrebno izvesti za ohranjanje znaka Slovenia Green. Finančne posledice izvedbe akcijskega načrta so izvedba posameznih dejavnosti, ki bode v potekale v večinskem delu v okviru delovanja Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, delno pa bode krite iz sredstev občinskega proračuna, in sicer v okviru proračunske postavke.  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je sprejel soglasno predlog Sklepa o podaji soglasja za izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost direktorice Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota za leto 2021. Mestna občina Murska Sobota, kot ustanoviteljica Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota je soglašala z določitvijo višine dela plače za redno delovno uspešnost direktorice Gaby Flisar za obdobje od 1. januarja 2021 pa do 31. decembra 2021. Direktorica je dosegla 90 % vrednosti meril za ugotavljanje dela plače redno delovno uspešnost za leto 2021. Redna delovna uspešnost se bo obračunala in izplačala s plačo.  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se je med drugim seznanil tudi z Varnostno oceno za leto 2021, za I. policijski okoliš Policijske postaje Murska Sobota. Ter sprejel predloge priznanj Mestne občine Murska Sobota v letu 2022, kar si lahko preberete tukaj. Obenem pa za direktorja javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota imenoval za mandatno dobo petih let dr. Branko Kermana, o čem smo poročali tukaj. Ter dal soglasje za nov petletni mandat mag. Klaudiji Šek Škafar na čelu Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota za nov petletni mandat ter tako ovozil mnenje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, kar si lahko preberete tukaj.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2022 ob 7:58 gost

      Ka tista dva policaja zadaj ka poležavleta mata tudi kako funkcijo. Ali pa samo posmatrata.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2022 ob 9:45 gost

      VARNOSTNIKA STA !!!!1

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.07.2022 ob 12:07 gost

      Dillinka tebi se je sfrčalo ,daj to jezo , bes stolči nekje v gozdu z podiranjem dreves pa še kurjavo boš imel zastonj . bosanc delaj pa ne lenari ,,,,,,,,,,,,,,,,

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.07.2022 ob 12:42 volitve 2022 gost

      Ge pa je nouvi župan Zoki? Rokoborec.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.07.2022 ob 13:15 gost

      med vami nasvetniki je tudi nekaj dobrih --kef za priklop na !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.