https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Fabijan Cipot: Cilj je še vedno obstanek, vsako mesto višje pa bo velik uspeh

Murska Sobota, 4.11.2011  

Otrok Mure Fabijan Cipot se je po dvanajstih letih vrnil na Fazanerijo in danes uspešno krmari mlado moštvo Mure 05. Nekdanji slovenski reprezentant poudarja, da je cilj še vedno obstanek v ligi, točk pa ne mislijo kar tako dajati.


35-letni Fabijan Cipot je v novodobni Muri kapetan, ki svojimi izkušnjami in znanjem vodi mlad igralski kader. Trenutno se črno-beli nahajajo na sedmem mestu prvenstvene lestvice, kar je nad klubskim ciljem, zato je tudi kapetan razumljivo zadovoljen. "S potekom sezone moramo biti zadovoljni, vsaka točka je za nas važna. Naš cilj ostaja obstanek v ligi, zato nobena točka ni odveč. Po prikazanem menim, da smo si zaslužilo toliko točk, kot jih imamo," pravi Cipot, ki se je kot dolgoletni profesionalec brez težav vključil v novo sredino, katera je v bistvu domač klub, kjer kot sam pravi, veš, kaj moraš narediti in je zato toliko lažje.

Mladi že napredujejo

Vseskozi se poudarja, da imajo Muraši mlad kader, poleg trenerja pa ima kapetan zagotovo najboljši vpogled, če je že kakšen napredek pri mladih. "Lahko rečem, da je napredek viden. Na začetku sezone se vsi niti niso poznali med sabo in vsaka velika ekipa rabi čas, nič ne gre čez noč. Danes so že vidni rezultati dela, skupaj smo že tri, štiri mesece, veliko stvari je pozitivnih, morajo pa si pridobiti delovne navade, kar pa verjamem, da ne bo težava. Ti mladi igralci imajo talent in ogromno mesta za napredek, vendar bodo za dozorevanje rabili čas," meni nekdanji slovenski reprezentant, ki je zanimivo pri Mariboru bil eno sezono tudi soigralec z zdajšnjim trenerjem Antejem Šimundžo.

In kakšno sodelovanje imata sedaj? "Res je, da sva sodelovala že kot soigralca. Sam spoštujem vsakega trenerja, vsak trener je nadrejen nad igralci, zato moraš pokazati spoštovanje. Vsi profesionalci vemo, kako se je potrebno obnašati, tako da lahko rečem, da imava s Šimundžo dober in korekten odnos," pravi Cipot.

Spoštujemo vsakega, točk pa ne damo kar tako

Po uspešnem nizu Mure, ko od prihoda Šimundže osem krogov niso poznali poraza, sta zdaj sledilio ničli proti Mariboru in Domžalam. Je to kaj načelo samozavest? "Ne glede na vse moramo ostati realni, da je naš cilj obstanek v ligi. Omenjani ekipi sta trenutno rangirani višje na lestvici, mi pa vemo, katere tekme so za nas pomembne. Ne pravim, da so te manj pomembne, ampak mi vemo, proti katerim ekipam moramo iskati tri točke. Se pa niti proti Mariboru niti proti Domžalam nismo šli branit, na vsaki tekmi igramo na polno, zato tudi imamo toliko točk. Vsakega nasprotnika spoštujemo, točk pa ne bomo kar tako dajali," pravi nekdanji igralec Maribora in Rudarja.

Proti Olimpiji se ne mislijo predati

Jutri Muraše čaka novo gostovanje in sicer pri Olimpiji, ki je najuspešnejši domačin v letošnjem prvenstvu. Kakšna pa so pričakovanja črno-belih? "Vsi bi radi dobili tri točke, je pa Olimpija uvrščena višje in so tudi sicer močna ekipa z nekaj reprezentanti. Na njihovi strani so tudi izkušnje, vendar v Ljubljano se ne bomo šli branit. Igrali bomo svojo igro in upali na najboljše," meni Cipot in poudarja, da favoriti ne zmagujejo vedno. Živ primer je tekma osmega kroga v Fazaneriji, ko so ravno zmaji prišli po veliki zmagi nad Mariborom s 4:1 in izgubili proti Muri 2:4 …

"Veliko je pomembnega od dnevne forme, še posebej pri mlajših ekipah. Vedno si čez teden zadamo cilj, od katerega ne odstopamo, saj menimo, da vsak lahko vsak bori, tudi če ti ne gre najboljše. Proti Olimpiji se ne mislimo predati," dodaja Cipot.

Cilj ostaja obstanek

Do konca jesenskega dela prvenstva je ostalo še pet krogov, torej je v igri še petnajst točk, Muraši pa z dosedanjimi dvajsetimi osvojenimi točkami uspešno izpolnjujejo zadan cilj. "Mi se držimo projekta obstanek v ligi, še naprej bomo poskušali pridno nabirati točke in ne kalkuliramo veliko. Pomembno je, da do konca jesenskega dela osvojimo še čim več točk, da nam bo spomladi lažje. Fantje so samozavestni in zakaj ne bi tega izkoristili," pravi Cipot.

Po pozitivni seriji črno-belih se je zdelo, da je cilj prenizko postavljen in da bi lahko ciljali višje, toda murskosoboški kapetan s to trditvijo ne strinja najbolj. "Nikoli ne veš, kaj se lahko jutri zgodi. Poškodbe in kartoni te hitro zdesetkajo, slabši niz rezultatov lahko vpliva negativno na formo. Klub si je zadal cilj obstanek v ligi, mi igralci pa jih moramo izpeljati. Moramo ostati na realnih tleh, saj imamo mlado ekipo, za katero bo čas pokazal, kje ji je mesto. Bo pa vsako mesto višje na lestvici za nas velik uspeh," zaključuje Cipot.

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. xx
      05.11.2011 ob 11:42 xx

      LEGENDA!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.