https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Doživetje panonske gastronomije v Beltincih

Beltinci, 05.11.2011 ob 3:26  

Petkov večer si bomo zapomnili po doživetju panonske gastronomije. V Beltincih so v sklopu projekta »Doživetje panonske gastronomije« ponudili tradicionalno kulinariko panonskega območja, ki spada v sklop »Panonskih zakladov«, v katerem je vključenih kar 15 različnih pomurskih gostincev.


Cilji projekta »Doživetje panonske gastronomije« so , da gostinci predstavijo in ponudijo posebnosti območja skozi vrhunsko ponudbo kulinaričnih dobrot regije, združenih s specifičnimi kulturnimi in naravnimi značilnosti regije skupaj z možnostjo doživetja regije. Območje je poznano po svoji prijaznosti in darežljivosti. S tem projektom želijo, da bo poznano tudi po kakovosti, sposobnosti in povezanosti.

Za predjed smo dobili goričko šunko z brusničnim hrenom.

Krepko fazanovo juho z domačimi rezanci.

Za glavno jed smo dobili ajdov zrezek v omaki orehovih jedrc, ješprenovo rižoto z lisičkami.

In nazadnje kot sladico jogurtovo strjenko s suhim sadjem in medom. Zraven vsake jedi pa smo dobili še različno žlahtno kapljico znamke Marof.

Ob tem pa nas je spremljala pristna prekmurska tradicionalna glasba v izvedbi KD »Marko« Beltinci in pa sam »pozvačin«.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.