https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Janez Janša v POM-KLEPETU: Z Virantom ni nobenega skritega dogovora

05.11.2011 ob 11:06  

V POM-KLEPETU v živo na Pomurec.com smo gostili predsednika SDS Janeza Janšo.

Več kot 40 vprašanj ste zastavili predsedniku SDS, a je bil naš čas omejen, tako da Janez Janša ni mogel odgovoriti na vsa vprašanja. V klepet smo tako vljučili najbolj konkretna in vsebinska.

Janezu Janši je vprašanje med drugim postavila tudi delavka Mure, ki je opisala svojo konkretno situacijo s stroški šolanja svoje hčerke in otroškimi dodatki. 

"Hčerka je začela obiskovati srednjo šolo v Mariboru, kjer stanuje v dijaškem domu.Vloga za štipendijo nama je bila zavrnjena, ker nama cenzus presega 30 evrov. Če ne bi lansko leto vložila zahtevo za otroški dodatek, bi hčerka dobila čez sto evrov štipendije,medtem ko dobiva 49 evrov otroškega dodatka. Za poln mesec je cena dijaškega doma 210 evrov. Prosim, če mi Vi razložite, kaj je to za logike v naši državi...če si lenuh in doma ležiš,ti država da podporo,otroci dobijo štipendije in velike otroške doklade,ti pa ki živiš pošteno,pa te država tepe na vsakem koraku."

Janša: V tem ni logike, to je krivica

Janša je delavki Mure odgovoril: "Drži, v tem ni logike, samo krivica. To bomo spremenili. Delo bo dobilo nazaj svoje mesto v skladu z načelom za pošteno delo pošteno plačilo. Solidarnost je potrebna in jo bomo ohranili, zatrli pa bomo možnost špekulacije z njo."

Janez Janša je odgovarjal tudi na vprašanje o Gregorju Virantu in njegovem odhodu iz SDS ...

PREBERI SI CELOTEN KLEPET V ŽIVO - KLIKNI TUKAJ