https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nafta s srčnostjo premagala favorizirane Domžale

Lendava, 6.11.2011  

Po treh zaporednih porazih so včeraj nogometaši Nafte po odlični igri v drugem polčasu premagali Domžale in se veselili četrte zmage v letošnjem prvenstvu, s katero so ušli zadnjemu Triglavu na šest točk prednosti.

Nafta : Domžale 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 Elsner (17.), 1:1 Sreš (64.), 2:1 Zelko (80.).

V prvem polčasu so prevladovali goste iz Domžal in po prostem strelu v 17. minuti tudi povedli. Lucas Horvat je poslal lep predložek na drugo vratnico, žogo je nato Damir Pekič z glavo podal v sredino, kjer Luki Elsnerju ni bilo težko zadeti nebranjeni del mreže. Že kmalu zatem je prvič za Lendavčane poskušal Brazilec Gabriel Da Silva, toda mimo vrat, enako na drugi strani Argentinec Lucas Horvat. Pred koncem prvega dela igre se je še dvakrat v središču pozornosti znašel posojeni igralec Maribora Da Silva, prvič ni bil zadosti hiter in je žogo pred njim izbil vratar Nejc Vidmar, drugič pa se je po strelu žoga odkotalila mimo vratnice.

Nadaljevanje je bilo v znamenju domačih, ki so bilo odločeni, da tej tekmi ne bodo poraženi. Prvi strel na vrata je pripadel gostom, za katere je poskušal Dejan Gerić, a je Darko Prša uspel obraniti. Sledil je nov dvoboj Da Silve in Vidmarja, tudi tokrat pa je bil uspešnejši domžalski čuvaj mreže. Nato se je z dvema obramambama izkazal včeraj zelo soliden Prša. Najprej je bil ena na ena uspešnejši od Damirja Pekiča, nato pa je prestregel še žogo Amerju Krciću. V 64. minuti so Lendavčani izenačili. Rezervist Duško Vranešević je ukradel žogo Dejanu Grbiću in podal na drugo stran kazenskega prostora do Dejana Sreša, ki je sprožil ne preveč močan, a natančen udarec in zadel desni spodnji kot vratarja Nejca Vidmarja. Lendavčani so bili v 72. minuti blizu vodstva, toda povratne žoge Patrika Raduhe ni uspel nihče poriniti v domžalska vrata. Borbenost Naftašev se je obrestovala v 80. minuti, ko z lepim strelom z dvajsetih metrov v polno zadel Boštjan Zelko. Do konca tekme sta imeli obe moštvi še po eno priložnost, rezultat pa se več ni spremenil.

Nafta: Prša, S. Vinko (od 81. Stojko), Caban, Jerebic, Matjašec (od 33. P. Vöröš), Da Silva, Tomažič-Šeruga, Raduha, D. Sreš, Polareczki (od 46. Vranešević), Zelko.

Domžale: Vidmar, Elsner, Brezovački (od 37. Diallo), Grbić, Apatič, Gerič (od 83. Zadnikar), Teinović, Zatkovič, Lu. Horvat, Krcić (od 70. Osmanaj), Pekič.

 

Mura 05 se bo pomerila danes ob 17. uri v Ljubljani proti Olimpiji, neposreden prenos dvoboja si boste lahko ogledali na Televiziji Slovenija 2.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.