https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Topič: Če je Fazanerija polna, še ne pomeni, da smo lahko poplačali vse dolgove iz preteklosti

10.11.2011  

V času reprezentančnega premora smo se pogovarjali s predsednikom Mure 05 Miroslavom Topičem in obdelali aktualne stvari, ki ta čas tarejo in zanimajo pristaše črno-belih. Preberite, kaj prvi mož Mure meni o dolgu kluba, izplačilih igralcem, morebitni prodaji kakšnega igralca in še o marsikaj zanimivega.

Nogometna javnost je zadnje čase zelo kritična do kluba in govori, da je klub v slabem finančnem stanju. Ali to drži?

V klubu smo seznanjeni, da okolica in javnomnenski občutki govorijo, da je klub v slabem finančnem stanju, da se v klubu ne dela dobro, da je upravi bolj kot ne vseeno ali da smo si zadali napačne cilje. Venomer smo v klubu težili k temu, da držimo odprti dialog z javnostjo in to bomo v kratkem naredili verjetno preko tiskovne konference, kjer bomo na sama vprašanja temeljito odgovorili in podali konkretne odgovore in številke.

Trenutno smo preokupirani s projekti, tudi sami smo zaposleni v svojih lastnih službah, kjer nam tudi zadeve časovno ne gredo skozi, kot si ostali to mislijo. Potrebno je poudariti, da nalog v klubu ne opravljamo profesionalno, temveč žrtvujemo svoj prosti čas.

Kako je torej z dolgovi trenutno?

Vsi se moramo zavedati, da s prvim krogom, ko smo pričeli igrati v prvi ligi, se dolgovi iz preteklosti niso avtomatsko izbrisali. Nekateri si napačno razlagajo, da so po nekaj tekmah, kjer je bil številčen obisk, sredstva zadostovala za poplačilo vseh dolgov iz preteklosti in za plačilo sprotnih stroškov, ob tem pa se ne zavedajo, da je organizacijski zalogaj same tekme dosti višji kot v preteklosti v drugi ligi.

Z vstopom v prvo ligo je nastalo veliko stroškov in če prištejemo še vse stroške iz preteklosti, ki se niso mogli čez noč sanirati, je logično, da v določen trenutku nismo bili na pozitivni ničli in zeleni veji, pač pa še vedno v dolgu. Nam je osnovni cilj v tem prvenstvu do junija 2012 obstati v ligi in priti na zelene številke.

Koliko še znaša dolg?

Če smo aprila letos imeli okrog 60, 70 tisoč evrov dolga in približno dve plači zaostanka ter sponzorski prihodki niso bili dovolj za sprotno plačevanje, vsi, ki razumemo finančno poslovanje, lahko sklepamo, da je dolg do poletja rasel. Zaradi licenciranja, ki je bil aprila prioriteta, so naraščali tudi obveznosti do igralcev, tako da smo bili omejeni s plačilom starih dolgov in tekočih zadev.

"Vsi se moramo zavedati, da s prvim krogom, ko smo pričeli igrati v prvi ligi, se dolgovi iz preteklosti niso avtomatsko izbrisali."

Pa od začetka igranja v prvi ligi in do zdaj, se je kaj zmanjšal ali ne?

Številko je težko povedati, ker ne vem natančno, koliko je znašal dolg desetega julija, saj temu zaradi ogromno drugih obveznosti nismo sledili. Če povem drugače, tudi če dolga iz preteklosti ob začetku igranja v prvi ligi s pozitivno ničlo, bi vse aktivnosti do sedaj, tu mislim obisk tekem in dodatni sponzorji, bi lahko dejali, da se 70, 80 odstotkov zadeva pokriva, še vedno pa ne 100-odstotno. Vendar ker dolgovi julija daleč od tega, da bi bili sanirani in mi vse kar smo v prvotni fazi naredili je to, da smo konec julija in v začetku avgusta prioritetno poplačali vse dolgove do igralcev iz preteklosti. Tako lahko rečem, da smo po tekmi z Nafto v začetku avgusta vsem igralcem plačali vse, kar smo jim bili dolžni za prejšnjo sezono in nekaj drugih stroškov.

Vsi nas sprašujejo, če je letni proračun zagotovljen. Dokler se mi ubadamo z dolgom iz preteklosti, ne moremo povedati, v kakšni meri je proračun zagotovljen ali koliko nam manjka. Naša prioritetna naloga je, da saniramo klub in da ostanemo v ligi, to velja za prvo sezono. Dajemo vse napore, da bodo stari dolgovi poplačani in takrat bomo lahko zrli naprej in se ukvarjali samo s tekočimi zadevami.

Veliko se govori o tem, da igralci ne prejemajo izplačil. V kolikšni meri to drži?

Določeni igralci so si statuse uredili takoj, drugi spet dlje časa, nekatere smo zaposlili, eni so še vedno na amaterski pogodbi. Določenim igralcem dolgujemo kakšno plačo, nekaterim nič, v masi smo igralcem dolžni dobro plačo do dve, če bi skupaj potegnili vse. Situacija je taka, kot je, vsi moramo biti realni in strpni, in podleči evforiji, ki je trajala julija in na kar sem opozarjal igralce, trenerje in okolico, da ta evforija nima trdnih temeljev ter da se zaradi nje preteklost ne bo sanirala.

V klubu se trudimo, da vzamemo kadre prioritetno naprej, ampak če hočemo, da se odigra recimo neka tekma v Domžalah, moraš poskrbeti, da bo avtobusni prevoz do tja plačan, drugače te tekme ne bo. V določenem trenutku prihaja do stroškov, katere moramo nujno poravnati, s preostankom, ki nam ostane, pa skušamo kriti kader, temu se reče fleksibilnost. Prej ali slej bo prišlo do tega, da bomo lahko sproti pokrivali te zadeve, do takrat pa moramo biti vsi skupaj strpni in realni.

"Če povem drugače, tudi če dolga iz preteklosti ob začetku igranja v prvi ligi s pozitivno ničlo, bi vse aktivnosti do sedaj, tu mislim obisk tekem in dodatni sponzorji, bi lahko dejali, da se 70, 80 odstotkov zadeva pokriva, še vedno pa ne 100-odstotno."

Kako ocenjujete raziskavo Spinsa, kjer so igralci Mure ocenili točnost izplačil z oceno štiri od možnih deset?

To je pač odločitev igralcev. Mi smo jih sproti obveščali o dejanskem stanju, sami pa ponavadi prehitro padejo pod vpliv okolice ali si mislijo, da ni tako, kot dejansko je. V času ankete so bili morda zavedeni z evforijo, morda pa je anketa potekala ravno v času, ko smo bili v zaostanku ene plače in je to vplivalo na njihovo nizko oceno.

Razni grafi, ki kažejo gor in dol, niso toliko pomembni, kot je važen kolektiv in pripadnost. Menim, da so igralci maksimalno pripadni našemu klubu, ta raziskava Spinsa pa ne kaže dejanskega stanja v klubu. Mi bomo v vsakem primeru poskrbeli, da bodo igralci dobili svoje, vendar zaradi zaostalih obveznosti je potrebno včasih kombinirati. Prišel bo čas, ko bo vse postalo tekoče, do takrat pa je potrebno biti strpen.

Veliko se govori, da je Nusmir Fajić tarča številnih klubov. Pa je zanj prišla že kakšna uradna ponudba?

To vprašanje je bolj za športnega direktorja, kolikor vem, pa uradne ponudbe zanj še nismo prejeli. Nas pa veseli, da je naš kader zanimiv za druge klube, kar pomeni, da so bile odločitve pred prvenstvom pravilne.

"V klubu se trudimo, da vzamemo kadre prioritetno naprej, ampak če hočemo, da se odigra recimo neka tekma v Domžalah, moraš poskrbeti, da bo avtobusni prevoz do tja plačan, drugače te tekme ne bo."

Če bo za katerega od igralcev prišla ponudba, ga boste skušali prodati?

To je težko povedati, venomer je več vidikov in najvažnejše je, da so vse tri strani zadovoljne. Kot drugo je potrebno do zimskega prestopnega roka odigrati nekaj tekem, potem je vprašanje še, če gre za klub iz tujine, ki lahko ponudi več, ali klub iz Slovenije. To je ogromno faktorjev, o katerih se je težko pogovarjati, dokler do nekega dogovarjanja ne pride.

Že večkrat smo povedali, da je prioritetni cilj v prvi sezoni obstanek in sanacija kluba. Nesmiselno je imeti ekipo za prva tri mesta, klub pa se na drugi strani ubada s finančnimi težavami. Naša želja je, da se v nekem prestopnem roku naredi prestop, s katerim bi prišel zajeten kos denarja, s katerim bi pokrili vse dolgove in začeli normalno delovati naprej. Takrat ne bodo več krožile dezinformacije o slabem stanju, ki mečejo slabo luč na klub in naše delo.

To pa ne pomeni razprodajo igralskega kadra, s katerim bi klub pahnili v drugo ali tretjo ligo, to niti ne sovpada z našim ciljem, obstanek v ligi. Normalno pa je, da če do kakšnega prestopa pride, ga bomo na zadovoljstvo vseh skušali izpeljati.

Kako je s sponzorskimi pogodbami, se v prihodnosti obeta kak nov sponzor?

Obstoječim sponzorjem se pogodbe počasi s koncem leta iztekajo, zato nam je osnova, da z njimi opravimo razgovore in pogodbe podaljšamo. Ogromno navezujemo kontaktov s podjetji, nekateri so obljubili, da se nam priključijo po novem letu, nekateri so omejeni s tem, da imajo sedeže recimo v Ljubljani in jih je težko prepričati, da stopijo zraven. V vsakem primeru strmimo k temu, da pripeljemo čim več sponzorjev, zavedati pa se moramo, da klub lahko preživi samo preko obiska štadiona in občasno s prodajo lastnega kadra, saj so sponzorska sredstva potrebna za obratovalne stroške.

"Naša želja je, da se v nekem prestopnem roku naredi prestop, s katerim bi prišel zajeten kos denarja, s katerim bi pokrili vse dolgove in začeli normalno delovati naprej."

Pa v klubu razmišljate o tem, da bi komu ponudili mesto generalnega sponzorja v smislu, da bi se spremenilo tudi ime kluba?                   

Vsi sponzorji imajo možnost, da se odločijo, v kolikšni meri so pripravljeni sodelovati. Do vseh sponzorjev dostopamo enakovredno, saj za nas nobeden ni manj pomemben ali nepomemben. Tudi spremembo imena ponujamo, vendar za večjo vrednost in ne za enoletno pogodbo, ampak vsaj triletno.

Veliko je bilo govora o Red Bullu, nihče pa tega ni uradno zanikal ali potrdil. Ste se vi kdaj pogovarjali z njimi?

Jaz osebno nikoli nisem vršil te dogovore, so pa bila določena zanimanja, ki pa niso prišla do realizacije. Zaradi tega nismo nikoli to demantirali, niti potrdili, ker dokler neka zadeva ni realizirana, je o tem brezpredmetno govoriti. Ne morem tudi potrditi, da je šlo za Red Bull, ne vem od kje je prišlo to ime. Mi se večkrat pogovarjamo z večimi potencialnimi vlagatelji v klub in če se ne uspemo dogovoriti, s temi informacijami niti ne gremo v javnost.

Kako se pripravljate na zimski premor, ko ne bo prilivov strani gledalcev, saj ne bo tekem?

Skušamo pridobiti sredstva, tudi za ta zimski čas, ko ne bo tekem. S prihodom kakšnega sponzorja bomo rešili, da bo ta prehod miren. Bo pa takrat možna prodaja kakšnega igralca.

Pogosto zasledimo različne izračune, koliko je klub zaslužil od prodaje vstopnic. Povejte, koliko dejansko klub zasluži z ene razprodane tekme?

Marsikdo preveč pričakuje od samega obiska tekem in si napačno preračuna. Nihče pa ne upošteva, da je sedežev samo 3800. Recimo proti Mariboru je bilo prodanih vstopnic samo 2800, ostalo so bili člani kluba, otroci, povabljeni gosti, sezonske vstopnice in tako naprej. Tako lahko od napolnjenega štadionu pričakuje maksimalno prodajo okrog 3000 vstopnic.

Od tega prihodka je potrebno odšteti stroške varovanja, organizacije, sodnikov, tako da ostane bolj malo. Zaslužki so daleč od tega, da bi bili visoki, priznati pa moramo, da nam ogromno pomenijo. V bodočnosti, ko bo klub saniran, nam bodo prihodki od vstopnic eden od glavnih virov za proračun.

"Jaz osebno nikoli nisem vršil te dogovore, so pa bila določena zanimanja, ki pa niso prišla do realizacije. Ne morem tudi potrditi, da je šlo za Red Bull, ne vem od kje je prišlo to ime."

Kako ste zadovoljni s potekom sezone?

Tu ni dileme, mislim, da moramo od prvega do zadnjega biti vsi zadovoljni. Tudi največji optimisti niso pričakovali, da bomo tako dobro nastopali. Od četrtega mesta smo oddaljeni štiri točke, a tudi do predzadnjega mesta. S prihodom Anteja Šimundže smo dokazali, da se lahko enakovredno kosamo s čisto vsako ekipo. Ne smemo pozabiti tudi Roberta Pevnika, ki je kader pripravil in z njo naredil krst.

Nanizali smo ciklus osmih tekem brez poraza, ki smo ga zaključili z Mariborom, ki nas prav tako ni nadigral. Zadnji poraz so del nogometa, na nobeni tekmi pa nismo bili nadigrani in bi si zaslužili vsaj točko. Vsi moramo biti izredno zadovoljni in pričakujem, da na zadnjih tekmah gledalci še podprejo to mlado ekipo z množičnim obiskom in s tem pomagajo njim do boljših rezultatov.

Torej se za obstanek nimamo kaj bati?

Za obstanek menim, da se nimamo kaj bati, tudi če kakšen igralec odide. Vem, da bi v tem primeru določeni v nekem trenutku bili nad tem razočarani, venomer pa moramo gledati, da je obstanek in stabilizacija cilj v prvi sezoni. Če to naredimo, bodo cilj v naslednji sezoni že ustrezno višji.

"S prihodom Anteja Šimundže smo dokazali, da se lahko enakovredno kosamo s čisto vsako ekipo. Ne smemo pozabiti tudi Roberta Pevnika, ki je kader pripravil in z njo naredil krst."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. orhideja1316
      10.11.2011 ob 19:57 orhideja1316

      "Trenutno smo preokupirani s projekti, tudi sami smo zaposleni v svojih lastnih službah, kjer nam tudi zadeve časovno ne gredo skozi, kot si ostali to mislijo. Potrebno je poudariti, da nalog v klubu ne opravljamo profesionalno, temveč žrtvujemo svoj prosti čas" Če je tome tak navedite kere projekte so tu mišlene?Če naloge nemrete opravlati profesionalno,prepustite to mesto nekome kere de to lejko opravlo profesionalno in nede "žrtvoval" svojoga prostoga časa ampak de to napravo tak kak trbej,ker v končne faze smo v prve lige in prva liga be naj bila na nivoje.... "Če smo aprila letos imeli okrog 60, 70 tisoč evrov dolga in približno dve plači zaostanka ter sponzorski prihodki niso bili dovolj za sprotno plačevanje, vsi, ki razumemo finančno poslovanje, lahko sklepamo, da je dolg do poletja rasel. Zaradi licenciranja, ki je bil aprila prioriteta, so naraščali tudi obveznosti do igralcev, tako da smo bili omejeni s plačilom starih dolgov in tekočih zadev" Lepo te prosim kome pa zdaj zgodbice nakladaš,točno tu se pokaže kak se sploj nej za to funkcijo...tak ka toga odstavka sploj ne komentejran... "Določenim igralcem dolgujemo kakšno plačo, nekaterim nič, v masi smo igralcem dolžni dobro plačo do dve, če bi skupaj potegnili vse" Mislen ka vsake igralec ka je to prešto crkavle od smeja in se misle "laži,laži in še enkrat laži" tak kak ge...pokaže enga igralca do keroga mate poravnane vse obveznoste... "Marsikdo preveč pričakuje od samega obiska tekem in si napačno preračuna. Nihče pa ne upošteva, da je sedežev samo 3800. Recimo proti Mariboru je bilo prodanih vstopnic samo 2800, ostalo so bili člani kluba, otroci, povabljeni gosti, sezonske vstopnice in tako naprej. Tako lahko od napolnjenega štadionu pričakuje maksimalno prodajo okrog 3000 vstopnic" Ka se pa toga tiče te je pa rejsan lejko sram...če odštejemo otroke...tij se čisra doj steko,otrok trenejra privas v vaše šole fuzbala pa je oča mogo karto kujpite za njega...pa ka se ideva malo matematike...po tvoje zgobice se zgleda da od prodaje zasluži fejst malo...prešte se zdaj naslednje podatke in te se malo zamisle za v bodoče ka boš gučo pa davo v javnost,ker kelko ge znan je tvoja matematika pa moja ista ker zaenkrat je 2+2 vedno bilo 4... 3000 prodanih vstopnic od toga je 3800 sedišč stadion sprejme recimo ka 6000 ljudi pa zemiva primer Mura:Nafta ka je stadion poko po šivaj... se prave 3800 sedišč zemen povprečje 7€ ker nevem kelko mate vipa pa na glavne sedežov pa kelko letnih je bilo prodaneh,kere seveda tude nekšen pejnez prinesej,ker so nej šenke... sedišča: 3800*7=26.600 stojišča: 2000*5=10.000 otroci: 200*2=400 skupno:37.000€ Zdaj me pa rejsan zanima kelko znašajo stroške ene domače tekme,glede na to ka znan ka mate še nekšen procent od prodaje pijače pri Škorjance za ove šank pred stadionom ne vem...Rejsan že komaj čakan drujge keden ka bo tiskovna ka te pa tan lagale...ker zapomnite se vsi kere ste v ton vodilnom kadre...sobota je premala ka se nebe ker što zagučo ale pa ger što o ton debatejro...je pa dejstvo ka prej ale slej prijde istina na den...še vedno bom odla na tekme neglede ge de Mura pristala ale če do dale takšne ljudje na vlade ka lažejo pa pitanje ka se dela finančno...ka se igralcov tiče viden Muro fejst daleč in vsa pohvala dečkom pa Anteje...ale vodilne pa malo se zamislite prestopni rok ide fcuj nej ka bi van odletele,ker roko na srcej dečke so se več kak odlično pokazale ka so v dobre forme...in ker delat odemo vsi zato ka plačo dobijmo...tak tude une več nedo delale (špilale) če nede pejnez... Mura je samo ena....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      10.11.2011 ob 21:21 prekmurjerepublika

      orhideja1316 Stroški tekme proti nafti so bli denimo med 9 pa 10 tisoč evrov !! Telko za info..:) Pa na toj tekme nejsp odale 6000 kart, ker tu so otroci murine nogometne šole, pa tisti ka majo poznanstva in majo vip karto, pa novinare, ..letna karta..!! ..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. baso
      11.11.2011 ob 9:11 baso

      Interesantno, ekipa je v prvi ligi, oni pa čakajo ka do se pojavile zelene številke in komaj te do znali za proračun. Močno profesionalno. Nej je na takšen (ali podoben) način že enkrat šlo vse pogobe?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. orhideja1316
      11.11.2011 ob 10:00 orhideja1316

      prekmurjerepublika...ge san zejla njegove podatke oziroma san zela eno številko glede na to kelko lujde je na stadione...bilo jih je ziher prek 6000 tisoč...tak ka o ton bi se dalo gučate v tri dni...ampak je žalostno ka se izjavlajo stvari kere so rejsan nej resnične...žal mi je ka je tak, ker ekipo mamo rejsan dobro...vupamo lejko ka do poravnale obveznosti do igralcov če nej se nam ne piše lepo...roko na srcej tij be odo delat če že 4 mesece nebi daubo pejnez a ta plača te je edine dohodek...mislen ka nej in ka se v ton dele strinjaš zmenof...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. boris987
      11.11.2011 ob 11:59 boris987

      ne nas farbati z številkami pa drugimi neresničnimi zadevami. Dejstvo je nekaj - igralci ne prejemajo plač - če temu lahko rečemo plača 250 do 300 eur. Nekateri res prejemajo, če vprašamo ETEROVIČ-a, FAJIĆ-a, CIPOT-a,LUK-a, OŠLAJ-a, potem to res drži da nsio nikomur dolžni. Če pa vprašamo igralce ki bi morali prejemati bistveno manj denarja od zgoraj naštetih igralcev ( domači mlajši igralci ) potem bi ispadlo da nihče v klubu ne prejema plačila. Tako torej nekako res držijo navedbe g.TOPIČ-a da so dolgovi do igralcev skoraj v celoti poravnani. Seveda če pa prejemajo plačilo igralci ki sem jih naštel in imajo po večkrat večja plačo kot pa mladi domači igralci. A na žalost prav v te igralce bi bilo potrebno vlagati denar in jim omogočiti normalni razvoj in šele takrat ko jim to omogočite utemeljeno pričakovati, da od takega igralca tudi nekaj dobite povrnjenega ko se bo igralec prodal. Osebno moje mišlenje in upam tudi večine ljubiteljev nogometa : raje bi dal denar ki ga prejema ETEROVIČ domačim mladim perspektivnim igralcem. Da ne bo pomote nič nimam proti ETEROVIČ-u ampak za igre ki jih je prikazal do sedaj nevem če si zasluži toliko denarja koliko ga prejema plus stroški njegove družine. Meni to vse diši po mučkah, ki smo jih v Murski Soboti že vajeni iz preteklosti. Pa preidimo na sponzorje in pridobivanje le-teh: Ne da vas podcenjujem, ampak povejte mi kdo je sposoben pridobiti velike sponzorje od gospodov ki so v samem vrhu kluba NK MURA 05. Mogoče g. TOPIČ M., ali g. PUHAN M., ali morda CELEC I.( katerega kot tehničnega direktorja ne poznajo ne funkcionarji ne igralci v SNL - mogoče je na tem mestu ker je poročen z setro igralca MURE Fabijan CIPOT-a) Tu je marsikaj narobe g.TOPIČ, ne razumem kako si upati javnosti povedati da je zasluga športnega direktorja CELEC i. da se je v klub vrnil igralec Fabijan CIPOT.. To lahko izjavljate v Ljubljani kjer nihče ne pozna njihovih družinskih razmer....... g.TOPIČ ni dovolj da člani v UO in funkcionarji le hodijo kravatirani okrog stadiona in v prostorih kluba, potrebno je pričeti nekaj delat okrog pridobivanja sponzorjev in boljših pogojev igralcev tako v članski ekipi kot pri mlajših lkategorijah. g.TOPIČ osebno vas zelo cenim, cenim vašo delavnost,vašo sposobnos, vašo izobrazbo in vse kar se tiče okrog vas.Nisem pa zadovoljen s tem kar se trenutno dogaja v klubu ( ne glede na to kake izjave gredo v javnost) vsi ki smo malo bližje klubu točno vemo kar se dogaja kakor tudi vi g. TOPIČ, zato ni potrebno zavajat ljudi v prekmurju ki so naklonjeni klubu NK MURAm 05, ne si dovolit da ljudje prično o vas govoriti da si izmišljujete določene zadeve, da ste lažnivec, ker vam kot izobraženemu in poštenemu človeku to ni potrebno. g.TOPIČ prav tako pa nisem jaz kakor tudi ne večina ljubiteljev nogometa zadovoljen z osebjem ki je v vrhu našega kluba ali v UO kluba. Lepo bi bilo izvedeti javnosti po kakem ključu so te osebe prišle do določenih funkcij, ampak če bo seveda povedano po resnici, v kolikor niste pripravljeni tega povedati po resnici bolše da še naprej ostane skrivnost za mnoge ljubitelje nogometa, ki o vsem niso seznanjeni. g:TOPIČ želim vam veliko uspeha v bodoče z željo da se nekatere zadeve spremenijo - zadeve za katere veste tudi vi da jih je potrebno spremeniti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. orhideja1316
      11.11.2011 ob 13:06 orhideja1316

      iz zelo trdnoga vira ti poven ka nešterne igralce tan zgoraj ka sij navedo so tude nej dobile plače što točno pa boš vido na naslednjoj tekme,ker sama istopajo in nedo šli špilat edino če se obveznosti do njih uredijo. Vsi pa vupamo in si želimo ka de v UO Mure vlratkon kaj spremejnilo... :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. boris987
      11.11.2011 ob 13:58 boris987

      Komentar je le v dobro klubu NK MURA 05, ljubitelji nogometa si želimo MURO v prvi slovenski ligi vendar ne na vsak način. V vodstvo kluba je potrebno pripeljati znane-prave osebe,ki bodo delale v dobro prid MURI, Še posebaj če se je dobro vedelo da je denar problem v klubu je bilo potrebno pripeljati ljudi, ki bodo lahko priskrbeli denar, bojim pa se in že se kaže da sedanje osebe niso sposobne pripeljati novih sponzorjev.Zaradi igralskega kadra sem prepričan da ne morejo ispasti iz prve lige zaradi finančnega pa ????? Ne moremo si dovoliti da bi ponovno zaradi tega istopili iz lige, kajti takrat bopovratek v prvo ligo in uspešno nastopanje v njej skoraj nemogoč. Zato je potrebno postoriti vse sedaj, ko je še čas za to. Vsi v klubu pravijo zadovoljni smo z rezultati, prav ti rezultati niso boleč problčem kluba, problem kluba je finančno stanje ki se nekako more popraviti. Ne predstavljam si, da bi se v fazaneriji zbiralo toliko gledalcev kot naprimer v Kopru,Celju,VelenjuDomžalah kaj bi to pomenilo za klub-verjetno takojšnji stečaj. Dajmo glave skupaj in naredimo vse za boljši jutri.!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. lomowall
      11.11.2011 ob 15:10 lomowall

      boris987, se popolnoma strinjam z tvojim razmišljanjem. Tudi osebno mislim da volja in entuziazem (seveda pa sta hvale vredna) nista dovolj ampak bi potrebovali ekipo strokovnih in izkušenih ljudi. Če pogledate po glavni tribuni lahko vidite kar precej ljudi z znanjem in izkušnjami (finančniki, bančniki, strokovnjaki za marketing, vodilni ljudje v renomiranih podjetjih ....). Ni vrag da ne bi bil kdo pripravljen pomagati! Jih je pa potrebno povabiti -sami se sigurno ne bodo ponujali. Osebno menim da klub šepa na področju marketinga (iz takega kapitala kot je 6.000 glav na tekmi se da marketinško bistveno več narediti kot se je) kot tudi na področju pridobivanja novih sponzorjev. Sponzorji se sami seveda ne bodo javili, potrebno jih je kontaktirati in za njih pripraviti t.i. "Win-win" zgodbo. Osebno sem prepričan da je lahko redko kateri sponzor ravnodušen ob takem promocijsko/marketinškem potencialu kot ga ima Mura05. Ampak študentje se žal težko gredo marketing. Eno je teorija naučena na faksu, drugo je praksa in seveda osebni kontakti (beri: VIP - veze i poznanstva ). Klub bi prav tako potreboval enega dobrega računovodjo ki bi imel roko nad financami. Sam skoraj ne morem verjeti da ob takšnem obisku ki je bil v tej sezoni nismo prišli na "zeleno": Kdaj potem če ne sedaj ko so polne tribune?! železo se kuje takrat ko je vroče in Mura05 je trenutno zelo vroča roba na tržišču. Žal tega vsaj po moji oceni ne izkorišča dovolj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. xx
      11.11.2011 ob 17:16 xx

      stanje v klube je zelo resno!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. nijon
      11.11.2011 ob 17:38 nijon

      lpSE KDO VPRASA CE NEBI BILO TOPIČA IN UO MURA IDE NAZAJ V TRETJO LIGO ZNATE TOU NE VEJTE BOJMO RADI KA SO PREVZELI KLUB KDA GA NOBEDEN NI HOTEL TO STE ZNALI TUDI NEJ..STE ZNALI ZA DUG KEROGA SO DRUGI NAPRAVILI ZA cca 80TISOČ SE SRMAK TOPIČ MORA ZDAJ S TEM TRGATI,...MISLITE KA JE GER INDREK ROŽNATO V DRUGIH KLUBIH NEJE,,V ZIMI DE SE SIGURNO ODO EN IGRALEC IN DE VERJETNO DUGA KUNEC IN TE SE LEJKO UNI POGOČAVLEJO ZA PRORAČUN,,,STO PLAČE NE DOBO V FIRMI npr prle V POMURKI ITD SO VSI DELALI DALE TAK JE TU V MURI 05 STO MA RAD BARVE SVOJOGA KLUBA GA NEDE IZDAL IN DE SPILO Z SRCOM PA LEJKO VI GUČITE KAK SCETE TAK JE ODIM NA VSAKO TEKMO TUDI NA GOSTOVANJA ZATO KA MAN MURO RAD....MURA SE NE SINFLE,MURI SE HRBET NIKDAR NE OBRNE,BRANITI TRBE BARVE MURE,MURA MORAŠ METE RAD IN SE ENKRAT MURA JE V SRCE,NEJ IGRALCE MURA IGRALCE ODIDEJO MURA OSTANE,,TAKA DA TE MELI MURO RAD KAK GEZ TE NETE ŠINFALI MURO....PREKMURJE-MURA ZA VEDNO LP

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. boris987
      12.11.2011 ob 8:58 boris987

      za NIJON !!! Kolega NIJON, verjetno si spregledal kjer je napisano da osebno zelo cenim M.TOPIČ-a in vse njegove vrline ki jih ima in to zelo-zelo veliko.(pedanten,natančen,točen,pameten,meneđersko dobro usmerjen....)tako da me ne moti niti najman g.TOPIČ, s katerim se osebno tudi poznava. Kljub temo pa moraš vedeti da je NZS dala zeleno luč za nastopm NK MURA 05 za nastop nazaj v prvi ligi. Če tega nebi bilo na glasovanju, je lahko predsednikm bilo kateri in MURA ne bi nastopala v prvi ligi. Čeprav so bili namigi na glasovanju "ali bo MURA izdržala finančno ali je bolje da bi ostala še eno leto v drugi ligi " sedaj deloma postali res premisleka vredni. Ampak kaj je tu je MURA je v prvi ligi in potrebno se je boriti ne toliko z igralskim kadrom kot finnačnim primanjkljajem. NIJON vprašaj nekoga če ga poznaš ki je bliztu klubu kaj se v klubu dogaja, pa ti bo marsikaj jasno.Vsem je cilj da postane MURA stabilen in dober prvoligaš v SNL, ampak zakaj takega je potrebno imati prave ljudi v vodstvu kluba, ki bodo sposobni le-to speljati kot je potrebno. Žal trenutno ni tako, naj mi nekdo pove kdo je razen g.TOPIČA v klubu ki je sposoben urediti finančno politiko kluba - pripeljati sponzorje. Bojim se in vem da trenutno take osebe ni v klubu. Ne evem ko mora nekdo iz M.Sobote se zanimati kdo je ta športni duirektor kluba, kdo so osebe ki so v UO kluba, saj so dotalno nepoznane, kako bi le lahko nekaj naredile v dobro bit kluba. Kot je navedel LOMOWALL zahajajo na stadion fazanerije ljudje ki kaj pomenijo v Pomurju, vendar je potrebno pristopiti do njih na pravi način in jim predstaviti politiko kluba. Res pa je da nebo nekdo sponzoriral klub drugi pa ta denar zapravljali, ta čas je minil in s tem se je potrebno sprijazniti. Vsak ki v nekaj vlaga-želi od tega imeti svojo korist - bilo finančno bilo marketinško, vendar mora biti obejestranska korist. Pojavile so se govorice in to resne govorice ki so prišle iz vodstva kluba NK MURA 05, da se pogovarjjajo z REDD BULLOM kot novim možnim sponzorjem. ( problem pa naj bi po njihovih izjavah nastal zaradi spremembe barve dresov ekipe NK MURA, katero spremembo naj bi zahteval novi generalni sponzor) Dajmo se zbudit iz teh sanj, predstavnik sponzorski za področje Slovenije s katerim sem se pogovarjal, me je le začudeno pogledal in povedal da za kaj takega prvič sliši da bi RED BUL postal sponzor MURE 05 IN SE SMEJAL,dodal je nekaj kar pa ne bom zapisal. Izjave da je problem barva dresov ker je MURA črno bela, ma dajte no prosim vas pa SALZBURG je menjal barvo dresov ko jih je prevzel RED BULL in mislim da je SALZBURG nekaj nekaj nekaj boljši klub od MURE. To so bile laži okrog RED BULA - zakaj soa bile potrebne ne vem.........ali pa pač barvanje oči pristašem MURE. Moti me zakaj se ne pove po resnici nsimo isplačali plač igralcem od ......., to ni nič takega, bolje povedati po resnici takoj ne pa na koncu sezone.Kajti meg gledalci se pojavjajo že pomisleki in govorice " ne bomo hodili več na tekmo, če klub v tem času ne more isplačati in ispolnjevati obveznosti do mladih igralcev" sedaj le govorice, a če so to uresniči kaj bo potem z klubom in financami ???? Potrebno je povedati na začetku sezone, klub je v takem minusu, v takem položaju ne pa s takimi novicami prihajati na dan sedaj. In to je problem v naši Sloveniji, vse se nekako vleće in vleče dokler ne poči do konca( tako vse firme v pomurju ki sošle v stečaj vse je bilo nekaka umetno potem pa poči in konec z vsemi sanjami) Poglejte primer hrvaškega prvoligaša ŠIBENIK-a s katerimi osebami se poznam iz vodstva kluba, nikoli niso zanikali da igralci ne prejemajo plač, vedno govorijo da ne razumejo kako se igralci borijo na tekmah kako vestno in pošteno trenirajo kljub temu da v tem delu sezone še niso dobili nobenega isplačila.Nikoli niso lagali situacije v kateri je klub. IN vedno za javnost izjavljajo da si želijo da se ta trud vsakega igralca povrne v njegovo prid.Gledalci v ŠIBENIK-u cenijo vodstvo kluba in igralce in jim stojijo ob strani, ker vedo kaka je situacija v Dalmaciji. Tako bi bilo potrebno povedati tudi pri NK MURI in v zimskem premoru poskušati iskati načine kako rešiti probleme ki jih ima klub, in v UO pripeljati ljudi ki so tega sposobni, in kateri so poznani v javnosti. Vsak komantar je dobro bit klubu NK MURE 05 in ne poskus blatenja imena kluba MURA 05. g.TOPIČ-u želim vso srečo- veliko uspeha z klubom in da bo v svojo bližino pripeljal osebe ki so sposobne pomagati klubu, tem ki ga sedaj obkrožajo pa se jim zahvali za dosedanje delo. Lp

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. bogo
      22.11.2011 ob 21:34 bogo

      Gutalj, Kutos, Forjanic, Maucec, Petrijan, Belec, Casar, Pretner, in ostala druscina. Sama velika imena za veliko dolga.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.