https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Regijsko tekmovanje Mladina in gore v Bogojini

Bogojina  

V Bogojini se je minuli vikend odvijalo regijsko tekmovanje Mladina in gore, kjer je 26 ekip dokazovalo svoje znanje o planinstvu. Na državno tekmovanje se je uvrstilo šest ekip.

 

Včeraj se je na osnovni šoli v Bogojini odvijalo področno tekmovanje Mladina in gore, kjer so učenci osnovnih šol dokazovali svoje znanje o gorah in planinstvu. Tekmovanja se je udeležilo 26 ekip, ki so bile med sabo zelo konkurenčne, medtem ko so lanski državni prvaki že avtomatsko bili uvrščeni naprej na državno raven.

Glede zahtevnosti vprašanj na tekmovanju je vodja organizacije Boštjan Majerič povedal, da jih sam sicer še ni videl, vendar je bilo slišati z več strani, da so bila zahtevna. Tematika je povezana z zgodovino planinstva, reševanjem, okoljem, planinsko organizacijo, varnostjo... Še težje pa učence čaka januarja državno v Rušah, kjer bo poleg pisnega dela tekmovanja še praktični del.

Po odpisanem tekmovanju so se učenci odpravili na pohod po Bogojini, medtem ko so pristojni popravljali tekmovalne pole. Pred razglasitvijo rezultatov so si tekmovalci ogledali tudi film K2, o občutkih glede rezultatov pa smo za mnenje povprašali Mišo, ki je tekmovala v ekipi iz OŠ Bogojina: "Ko imam slab občutek je dober rezultat, ko pa imam dober občutek pa je ravno obratno. Trenutno imam slab občutek, ampak bomo videli."

 

Njeni občutki so se uresničili, saj sta se z OŠ Bogojina, ki je gostila tokratno tekmovanje, na državno tekmovanje uvrstili kar dve ekipi pod mentorstvom Majeriča, medtem ko sta lani ekipi z Bogojine zmanjkali le dve točki do uvrstitve na državno prvenstvo. Naprej se je uvrstila tudi ekipa Štrki, ki je prav tako z Pomurja, mentor ekipe pa je Jože Ružič.

Glede pričakovanj na tokratnem in naprej na državnem tekmovanju je nekaj besed povedal tudi Majerič: "V glavnem bi jim rad pokazal kako izjemen je občutek, če nekaj počneš, pri tem daš res vse od sebe, hkrati pa se še zabavaš. Tega praga zabave se ne sme prekoračiti. Občutek, ko je konec in veš, da si se potrudil, je tisti, ki je pravi. Lahko bi torej rekel, da je edino kar pričakujem od učencev to, da vedo, da so se potrudili. Če to prinese 1. ali pa 54. mesto, pa v bistvu potem sploh ni pomembno… 

Za državno pa - nobenih pričakovanj, razen nasmehov na njihovem obrazu. Lani se je tem učencem državno tekmovanje izmuznilo za eno oziroma dve točki. Z uvrstitvijo na državno tekmovanje letos, so se naučili kako napredovati in iz negativnih izkušenj potegniti veliko pozitivnega. To je izjemno. Verjamem da bo tako naslednje leto tudi z našo tretjo ekipo, ki je letos tekmovala prvič.

 Ekipe, ki so se uvrstile na državno prvenstvo:

6. Smile

5. Joker

4. Štrki

3. Planšarji

2. Flosarke

1. Nepredvidljivi

Nepredvidljivi so bili tokratni zmagovalci med ekipami, saj so na tekmovalnih polah dosegli največ točk. Sicer pa so izbirali tudi naj ime ekipe, ki so ga tokrat po štetju glasov dobile Goričanke.

Majerič pa nam je zaupal še, da je za vsak uspeh potrebno Garanje z veliko začetnico, pa niti to ni samo po sebi zagotovilo za uspeh. Ogromno je odvisno tudi od psihološke priprave, samozavesti in nenazadnje tudi od same sreče.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.