https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Pomurje v rokometni srhljivki vzelo točko Radgoni

Radenci, 13.11.2011  

Pomurski rokometni derbi v 2. državni rokometni ligi med Arcontom iz Radgone in Pomurjem v Radencih ni prinesel zmagovalca. Vsaka ekipa je dobila po en polčas. Po tekmi preobratov in napeti končnici je bil končni rezultat 32:32.


Začetek tekme nikakor ni napovedoval končnega razpleta, saj so Radgončani bolje začeli in si dokaj hitro priigrali prednost petih zadetkov (15:10). Na odmor je domača ekipa odšla z rezultatom 19:14.

Začetek drugega polčasa je pripadel Radgončanom, ki so svojo razliko povečali celo na sedem zadetkov (22:15). Sledilo je obdobje borbene igre gostov iz Murske Sobote, ki so počasi in potrpežljivo začeli topiti prednost domačih. V tem delu se je izkazal vratar Horvat (skupaj 8 obramb, Cvetko 3) , ki je obranil kar nekaj nevarnih strelov. 

Nekaj minut pred koncem je Pomurju uspelo izenačiti na 28:28. Sledila je razburljiva končnica, ko je Radgona ponovno povedla za tri zadetke (32:29), vendar se igralci Pomurja niso predali in še z bolj borbeno igro dosegli dva gola (32:31). Predzadnji napad na tekmi Radgončani niso izkoristili in samo 10 sekund pred koncem je Pomurje prišlo do žoge. Po minuti odmora na zahtevo trenerja Pomurja Vlada Hebarja, je Pomurje krenilo v napad in si štiri sekunde pred koncem priigralo 9-metrovko.

Po odigrani akciji je za izenačenje dve sekundi pred koncem iz strela iz devetih metrov poskrbel Mesarec ter tako zaključil izjemno razburljivo in srhljivo tekmo, ki si jo je ogledalo okrog 300 gledalcev.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.