https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendava: Ureditev vodotoka kot del mestnega parka

Lendava, 15.11.2011 ob 6:12  

Ob Tednu arhitekture in prostora ter praznovanju Svetovnega dneva habitata, ki je bila obeležena v začetku oktobra, so se tudi v Lendavi pričele delavnice in predavanja za dijake na “Ureditve vodotoka kot dela mestnega parka”.

Mentorji so dijake najprej popeljali na ogled obnovljenega mestnega parka v Lendavi ter jih seznanili z zakonitostmi, ki odlikujejo in so sestavni del mestnega parka. Po ogledu parka so dijaki obiskali lokacijo, ki je namenjena za oblikovanje novega obvodnega parka med Kobiljskim potokom in Ledavo. Dijaki, razdeljeni v posamezne skupine, so pripravljali koncepte in konkretne ureditve obrečnega prostora izbranega vodotoka.

Z ureditvijo tega prostora se želi izpostaviti pomen prostora in življenja ob vodi in z njo, saj ima prostor ob strugi svoje prav posebne zakonitosti in specifiko. Cilj delavnice je vključitev mladih v proces sooblikovanja okolja v katerem bivajo in hkrati pritegnitev njihove pozornosti do procesa nastajanja, snovanja in načrtovanja prebivalcem prijaznega, koristnega in odgovornega obvodnega okolja.

Aktivnosti do januarja 2012

Od oktobra 2011 do januarja 2012 se bodo zvrstile tri delavnice, in sicer je bila oktobra že izvedena Vodotoki - naravno v urbanem, trenutno poteka aktivnost Ureditev vodotoka kot del mestnega parka, meseca decembra pa bo sledila še aktivnost Urbana oprema in njena uporaba.

Vse tri delavnice potekajo v sklopu aktualnega projekta “Voda je biser okolja”, ki ga izvaja javno podjetje Eko-park d.o.o. Lendava. Aktivnost se bo zaključila s predstavitvijo in razstavo idej in predlogov sodelujočih dijakov. Pri izvedbi delavnic sodelujejo poleg javnega podjetja Eko-park d.o.o. Lendava še iniciativa Posvejt, Občina Lendava in Arhitekturna zbornica Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.