https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Zavrnili višje cene grobov in sprejeli spremembo kadrovskega načrta MIR

ŠRC Martjanci, 16.11.2022 ob 10:00  

Občinski svet Občine Moravske Toplice se je v petek, 11. novembra, sestal na 26. redni seji, kjer so med drugim soglasno sprejeli predlagano spremembo kadrovskega načrta MIR za leto 2022, Akcijski načrt ukrepov za spodbujanje razvoja trajnostnega turizma 2022 – 2025 ter zavrnili višje cene grobov.

Župan Alojz Glavač je na občinski seji tokrat predlagal tudi razširitev dnevnega reda z novimi točkami: Predlog sklepa o sofinanciranju OŠ Fokovci, Predlog sklepa o določitvi višine grobnine in Predlog sklepa o podelitvi stavbne pravice. Predlagan razširjen dnevni red je bil soglasno sprejet.

Predlog spremembe kadrovskega načrta MIR za leto 2022

Župani občin ustanoviteljic MIR so glede na predvideno upokojitev enega od inšpektorjev, sprejeli sklep, da se dodatno sistemizira uradniško delovno mesto s tarifnim razredom VIl/1 inšpektor, ter se uslužbenka, zaposlena za nedoločen čas na dosedanjem delovnem mestu višji nadzornik, s 1. decembrom 2022 premesti na delovno mesto inšpektor. Občinski svet Občine Moravske Toplice je soglasno sprejel predlagano spremembo kadrovskega načrta MIR za leto 2022.

Vrednost točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Občinski svet Občine Moravske Toplice je med drugim tudi soglasno sprejel predlagan Sklep o vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine Moravske Toplice za leto 2023. Saj vrednost točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju Občine Moravske Toplice ostaja enaka, kot je bila za leto 2022.

Cene za grobove ostajajo enake

Na seji so svetniki med drugim obravnavali predlog sprejema nove višine grobnin. Upravljavec pokopališč v občini Moravske Toplice je pripravil predlog višine grobnine in predlagal, da bi letna grobnina od 1. januarja 2023 znašala za enojni grob 27,52 evra z DDV, namesto dosedanje 21,33 evra, za dvojni grob 37,16 evra namesto dosedanje 28,80 evra, za povečan grobni prostor 46,79 evra namesto dosedanje 36,26 evra, za grobnico 50,92 evra namesto dosedanje 39,46 evra, za žarni grob 20,64 evra namesto dosedanje 16,00 evra in za otroški grob 20,64 evra namesto dosedanje 16,00 evra. Predlog sklepa o določitvi višine grobnine ni bil sprejet, saj je predlog zavrnilo 12 od 14 prisotnih svetnikov. Župan Alojz Glavač pa je pojasnil, da gre za večletno izgubo JKP pri izvajanju te dejavnosti. 

Podelitev stavbne pravice

Občina Moravske Toplice ima znotraj območja Rimska Čarda skupno 5,1 ha zemljišč, ki so po namenski rabi prostora opredeljena kot stavbna zemljišča. Predmet podelitve stavbne pravice so zemljišča parcelne št. 2004, 2135/1, 2135/2, 2136/1, 2136/3, 2137, 2140/1, 2140/2, 2141, 2143 in 2145, vse k. o. Sebeborci, ki bodo namenjena gradnji turističnega kompleksa. Stavbna pravica se ustanavlja za čas 3 let. S podelitvijo stavbne pravice se tako zasleduje javni interes pridobitve ustreznih kapacitet za turistične namene. Občinski svet Občine Moravske Toplice je soglasno podprl omenjen predlog za potrebe izgradnje turističnega kompleksa s pripadajočimi objekti, potrebnih za opravljanje turistične dejavnosti na predmetnih zemljiščih, v korist najugodnejšega ponudnika, izbranega v postopku javne dražbe. 

Akcijski načrt ukrepov za spodbujanje razvoja trajnostnega turizma 2022 – 2025

Turistična destinacija Moravske Toplice je po zaključku ocenjevanja prejela znak Slovenia Green Destination GOLD. TIC Moravske Toplice pa je pripravil načrt aktivnosti. Občinski svet Občine Moravske Toplice se je tako seznanil z aktivnostmi destinacije Moravske Toplice v Zeleni shemi slovenskega turizma v letih 2022 in 2025 ter soglasno sprejel Akcijski načrt ukrepov za spodbujanje trajnostnega razvoja turizma v destinaciji Moravske Toplice 2022-2025.

Volitve elektorjev in določitev kandidature za člana državnega sveta

Direktorica občinske uprave Martina Vink Kranjec je pojasnila, da tajno glasovanje v skladu s poslovnikom vodi in ugotavlja izide tričlanska komisija, ki jo vodi predsedujoči. Dva člana določi občinski svet na predlog predsedujočega. Administrativno - tehnična opravila v zvezi s tajnim glasovanjem pa opravlja direktor občinske uprave ali javni uslužbenec, ki ga določi direktor občinske uprave. Določeno je bilo, da tajno glasovanje poleg predsedujočega Saše Koca vodita Štefan Kodila in Andrej Baligač. Glasovalo se je z glasovnicami, na katerih so bili kandidati napisani po vrstnem redu, ki ga je sestavila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Po končanem glasovanju je predsedujoči nato predstavil izid glasovanja. Komisija je ugotovila, da sta kandidata Štefan Hul z 11 glasovi in Sašo Koca z 12 glasovi izvoljena za predstavnika v volilno telo (elektorja). Kandidatka Jasmina Opec Vöröš pa je bila z 11 glasovi ZA določena za kandidatko za volitve člana državnega sveta - predstavnika lokalnih interesov. 

Na tokratni občinski seji so soglasno med drugim sprejeli: Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Občine Moravske Toplice za leto 2022 s prilogami po skrajšanem postopku, v ponovni II. obravnavi so soglasno tudi sprejeli predlagan Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota, z 14 glasovi ZA soglasno sprejeli predlagan Odlok o ustanovitvi javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o. ter z 13 glasovi ZA  odobril sofinanciranje OŠ Fokovci v šolskem letu 2022/2023 sofinanciranje 0,25 deleža zaposlitve čistilke. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.