https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Ana Praprotnik: Še vedno menim, da smo sposobne uvrstitve v sredino lestvice

Puconci  

Za odbojkaricami Keme Puconci je že šest odigranih krogov v prvoligaški druščini, trenutno pa ob dveh zmagah in štirih porazih zasedajo peto mesto. Kapetanka Ana Praprotnik je strnila vtise z začetka sezone, o prvi ligi in njihovih možnostih v prihodnje.


Prvo zgodovinsko tekmo v prvi ligi so Pucončanke igrale na domačem terenu proti Aliansi ter jo želele kronati z zmago, toda pričakovanja so bila previsoka in zgodil se je poraz brez dobljenega niza. Tudi v drugem in tretjem krogu je sledil poraz, toda na obeh so odbojkarice Puconec osvojile vsaj en niz. Zgodovinsko prvo zmago v elitni druščini so dosegle v četrtem krogu, ko so na domačem parketu suvereno ugnale Prevalje s 3:0, že teden dni kasneje pa so dosegle še prvo zmago na gostovanju. Minulo soboto so po trilerju izgubile z Hit Novo Gorico, toda osvojile vsaj točko. Tako po šestih krogih zasedajo peto mesto med osmerico, kar za novinke v ligi sploh ni slabo.

In kako je uvod v prvenstvo videla njihova kapetanka Ana Praprotnik? "Začetek sezone ni izgledal ravno obetajoč, saj smo prve tri tekme izgubile. Imele smo tudi nekaj smole s poškodbami, saj sva si tako Tjaša Frumen kot jaz zvili gleženj, vendar pa je za začetne tri poraze bolj kot poškodbe, po mojem mnenju kriva trema, oz. strahospoštovanje pred prvo ligo. Vendar pa smo po nekaj slabih začetnih predstavah zdaj uspele popraviti igro in tudi prišle do dveh pomembnih zmag proti neposrednim konkurentkam Prevaljam in Jesenice-Bledu. Novi Gorici pa smo minulo soboto uspele odvzeti točko, malo sreče pa nam je zmanjkalo celo do zmage. Gledano v celoti sem dokaj zadovoljna s prikazanim, vendar pa mislim da imamo še rezerve," o začetku sezone pravi Praprotnikova.

Padci v igri jih ločijo od najboljših

Glede na nespremenjen igralski kader, s katerim so se puconske odbojkarice lani dobesedno sprehodile skozi drugo ligo, pa je prva liga nekaj povsem drugega. "Prva liga je povsem drug svet od druge lige, ekipe so veliko močnejše, kar pa smo tudi pričakovale. Tukaj se je potrebno boriti za vsako točko, saj že malenkosti lahko odločajo o zmagovalcu. Predvsem ekipam iz prve polovice lestvice je videti, da so profesionalke, saj igrajo na visokem nivoju skozi celo tekmo in si zato ne smeš privoščiti padcev koncentracije, saj to takoj izkoristijo. Ravno ti padci v igri pa nas po mojem mnenju še ločijo od te odbojkarske elite," meni Praprotnikova.

Želijo si uvrstitve v sredino lestvice

Cilji Pucončank za novo sezono so kar visoki, glede na to, da so novinke v ligi, saj si želijo uvrstitve v sredino lestvice, v najslabšem primeru pa bi se rade izognile izpadu. Pa so to realna pričakovanja? "Predvsem s prikazanim na zadnji tekmi smo dokazale, da se lahko uspešno kosamo tudi z boljšimi ekipami, zato sem še vedno mnenja, da smo sposobne uvrstitve v sredino lestvice," optimistično zatrjuje Praprotnikova. Že jutri jih čaka nov zrelostni izpit, namreč na gostovanju se bodo pomerile proti trenutno vodilni ekipi lige Luki Koper.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.