https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Nova Slovenija v Murski Soboti predstavila kandidate

Mruska Sobota, 19.11.2011 ob 9:44  

V Murski Soboti je včeraj svoje kandidate za državnozobrske volitve predstavila stranka Nova Slovenija, ki načrtuje preboj v državni zbor in oblikovanje desne koalicije. V svojem programu izpostavljajo tri stebre - vrednote, gospodarstvo in družina.

Nova Slovenija je dala naslov svojemu programu Vrnimo upanje Sloveniji, saj menijo, da trenutno v naši državi vlada veliko nezaupanje, ne samo v politiko, pač pa tudi gospodarske in druge težave. Zaradi tega želijo državljane spodbuditi k razmišljanju, da se tudi v krizi da stvari spremeniti, obrniti na bolje, za kar so v svojem programu zapisali kar nekaj ukrepov, za katere mislijo, da lahko trend padanja obrnejo v pravo smer. "Ne ponujamo odrešenika, ne ponujamo hitrih rešitev, ampak z nekaterimi odločnimi potezami v gospodarstvu in odnosu do države, pa se da marsikaj spremeniti," je povedala predsednika stranke Ljudmila Novak in dodala, da brez njih ne more biti desne koalicije in da te volitve zaznamujejo zaslepitve z novimi obrazi, ki to niso, in drugi manevri. V svoje programu se zavzemajo in opirajo na tri ključne stebre - vrednote, gospodarstvo in družina.

V osmi volilni enoti bodo na listi NSi kandidirali: Anica Šimonka (Ljutomer),  Jožef Horvat (Lendava), Nataša Kuhar Čerpnjak (Goričko), Jožef Magdič (Murska Sobota) in Peter Kralj (Gornja Radgona). Razen Horvata, ki je bil že poslanec v mandatu od 2004 do 2008, so drugi več ali manj novinci na državni politični sceni.

Horvat: Zagotavljam, da bomo Pomurje približali Ljubljani

Nekdanji poslanec Horvat je naprej predstavil storjeno v mandatu 2004-2008, za katerega je obljubljal pospešen razvoj Pomurja, vendar dobesedno tega ni uresničil, je pa uspel, da se je t.i. Pomurski zakon, ki ga je pisal, sprejel v naslednjem mandatu. Njegova obljuba je bila avtocesta, ki smo jo dobili, tudi nekaj gospodarskih ukrepov pa je bilo uspešno realizirano - ohranitev Planike in Murinega obrata v Gornjih Petrovcih, nov investitor Carthago v Odrancih.

Tudi na teh volitvah Horvat daje nove obljube. "Zagotavljam, če bom izvoljen, da bo v tem mandatu pomurski vodovod izgrajen. Zavzemal se bom tudi za širokopasovno telekomunikacisko omrežjo, ki v današnjem času takšnega pomena, kot v petdesetih letih elektrifikacija naših vasi. Zagotavljam, da bomo Pomurje približali Ljubljani in da bomo obravnavani vsaj s takšno pozornostjo kot središče naše države," je povedal Horvat, ki mu je poštenje pomembneje od učinkovitosti. 

    Fotogalerija