https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Napoved koncerta in nagradna igra: Katalena

21.11.2011 ob 15:10  

MIKK Murska Sobota v sodelovanju z God Bless This Mess records vabi na koncert meseca novembra Katalena: Noč čarovnic. Koncert bo v petek, 25. novembra ob 22. uri, v sodelovanju z organizatorji pa bomo podelili pet vstopnic za koncert.

Letos poleti je skupina Katalena obeležila deseto obletnico posvečanja revitalizaciji slovenske glasbene tradicije skozi avtorsko soočenje z njo. V tem desetletju je Katalena rodila pet pogrutavščin - Z)godbe (2002), Babje leto (2004), Kmečka ohcet (2006), Cvik cvak! (2008) in Noč čarovnic (2011). Vsi albumi so bili deležni precejšnje pozornosti.

Video: (Rad Imel bi) Jabuko

Peti album, Noč čarovnic (izdan aprila 2011), je zgodba, ki ju zaznamuje pečat skrivnostnosti, privlačnosti, izključenosti, strahu, negotovosti in ljubezni. Osnovni vir avtorskih iskanj tako še vedno ostaja ljudsko glasbeno izročilo, ki pa ga širi pesniško delo nekaterih vidnejših slovenskih avtoric in avtorjev, ki so v nekem obdobju svojih ustvarjanj črpali pri slovenski ljudski pesniški zapuščini ter jo na svoj način avtorsko ubesedovali. S pesnico Svetlano Makarovič in pesnikoma Gregorjem Strnišo in Danetom Zajcem, Katalena vzpostavlja kreativen dialog z avtorskimi uglasbitvami, rabo ljudskih motivov ter lastnimi besedilnimi intervencijami.

NAGRADNA IGRA: Podarjamo pet vstopnic koncert

V sodelovanju z organizatorji koncerta God Bless This Mess records podarjamo pet vstopnic za koncert. Nagradna igra poteka na facebook profilu Pomurec.com.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI - KLIKNI TUKAJ

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.