https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Murini igralci skupaj vredni 4 milijone evrov, Naftini 2,6 milijona

22.11.2011  

Za prvoligaši je točno polovica prvenstva, zato smo preverili, koliko so trenutno vredna moštva. Sodeč po tržnih vrednostih na nemškem spletnem portalu Transfermarkt.de je Murino moštvo sedmo najdražje, najcenejša pa je Nafta.

 

Razumljivo je na prvem mestu Maribor, ki je ocenjen na 10,5 milijonov evrov, sledita Olimpija in Luka Koper z nekaj več kot šestimi milijoni evrov. Mejo petih milijonov evrov presegata še Domžale in Hit Gorica, sledi Rudar, s dobrimi štirimi milijoni evri pa je sedmem mestu Mura 05. Pri dnu lestvice so CM Celje, Triglav in povsem zadnja Nafta, ki je vredna "samo" 2,6 milijona evrov.

(za podrobnosti kliknite na sliko)

Kar tiče povprečne starosti moštev imajo Muraši z naskokom najmlajše moštvo, saj so igralci v povprečju stari samo 21,7 let, sledijo pa Triglav (22,8 let), Olimpija (23,2) in Hit Gorica (23,3). Na omenjeni lestvici je Nafta skupaj s Koprom na sedmem mestu s povprečno starostjo 23,8 let, najstarejše moštvo v ligi pa ima Rudar, kjer povprečni igralec šteje 25,3 let.

Povprečna vrednost Murašev 150 tisoč evrov, Lendavčanov pa 108 tisoč evrov

Če podrobneje pogledamo oba pomurska kluba ugotovimo, da ima pri Muri najvišjo tržno vrednost Nusmir Fajić, kar 500 tisoč evrov. Za sto tisoč evrov manj je ocenjen Rajko Rep, Mitja Lotrič pa ima ceno 350 tisoč evrov. Mate Eterović je ocenjen na 250 tisoč evrov, Erik Janža, Leon Horvat in Timotej Dodlek pa petdeset tisoč manj. Sledi sedem igralcev ocenjenih 150 tisoč evrov, kolikor znaša tudi povprečna vrednost enega igralca Mure.

Nusmir Fajić

Pri Nafti imajo najvišjo vrednost 250 tisoč evrov trije nogometaši in sicer Bojan Matjašec, Gabriel Da Silva in Arpad Vaš, sledi pa kapetan David Tomažič Šeruga s petdeset tisoč evri manj. Na 150 tisoč evrov so ocenjeni Stjepan Caban, Saša Levačič, Dejan Sreš in Roland Polareczki, sledijo pa Aleš Ajlec, Miha Korošec, Rade Jovanovič in Boštjan Zelko z okroglimi sto tisočaki evrov, kar je malenkost pod povprečno vrenostjo enega igralca Nafte.

Dare Vršič ujel Marcosa Tavaresa

Med posamezniki v celotni ligi je še vedno najdražji mariborski kapetan Marcos Tavares, ki ga ocenjuje za okrogel milijon evrov, enako cena pa ima Pomurec Dare Vršič pri Olimpiji, ki je v zadnjem polletju pridobil na vrednosti za 200 tisoč evrov.

Dare Vršič

Sledita Etien Velikonja in Robert Berič s 750 tisoč evrov, še devet igralcev pa je vrednih vsaj 500 tisoč evrov. Toliko je vreden tudi drugi najdražji zmaj Dalibor Radujko, Beltinčan Tadej Apatič (Domžale), Goran Galešić (Hit Gorica), Serge Akakpo (CM Celje) ter že prej omenjeni Muraš Fajić. Od ostalih Pomurcev v prvi ligi je Rok Buzeti (Hit Gorica) ocenjen na 350 tisoč evrov, Milan Osterc 250 tisoč evrov in Matej Pučko 150 tisoč evrov (oba Luka Koper). pri Koprčanih najdemo tudi Srebrenka Posavca, nekdaj člana mlajših selekcij Mure, ki je ocenjen na 300 tisoč evrov.

Mlajši od bratov Balažic najdražji Pomurec v tujini

Poiskali smo še ocenjene tržne vrednosti za nekatere pomurske nogometaše, ki si kruh služijo v tujini. Med njimi najvišje kotira Gregor Balažic (Karpat Lviv, Ukrajina) z vrednostjo 700 tisoč evrov, sledita pa mu Borut Semler (Kaisar Kyzylorda, Kazakstan) s 300 tisoč evri in Mitja Mörec (Ado Den Haag, Nizozemska) z 250 tisoč evri. Ocenjena vrednost Marka Balažica (Irtysh Pavlodar, Kazakstan) 200 tisoč evrov, kakor tudi Stanislava Kuzme (Suduroy, Ferski otoki), medtem ko ima up lendavskega nogometa Mitja Novinič (Virtus Lanciano, Italija) na omenjenem nogometnem portalu vrednost 100 tisoč evrov.

Marko in Gregor Balažic

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.