https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurka v stečaju še letos na dražbi za 21 milijonov evrov

Murska Sobota, 22.11.2011 ob 19:32  

Murskosoboško okrožno sodišče je sprejelo sklep, da se bo premoženje Mesne industrije Pomurka v celoti prodajala na dražbi, ki bo izvedena še v letošnjem letu.

Kot poroča dnevnik Delo je stečajna upraviteljica Alenka Gril opravila številne pogovore s potencialnimi kupci, večjega zanimanja pa ni bilo. Začetna cena na dražbi bo 21 milijonov evrov, Grilova pa se bo skušala dogovoriti z upniki, da se Pomurkino premoženje v primeru, da ne bo prodano na dražbi kot celota, začne prodajati po delih.

Le-to je interesantno za Miroslava Flisarja, lastnika družbe Osem, ki ima že eno leto v najemu obrat za proizvodnjo konzerv in izdeluje Pomurkino blagovno znamko pašteto Kekec in konzerve drugih blagovnih znamk. Flisar je za dnevnik Delo potrdil, da bo izkoristil prednostno pravico za nakup obrata, tudi sicer, če se Pomurka ne bo prodajala po delih, pa bo podaljšal najemno pogodbo za prej omenjeni obrat.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.