https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

(FOTO in VIDEO) Poetični večer z glasbo: Poetesa in Bard

Logarovci 29a, 07.02.2023 ob 9:00  

V petek, 3. februar 2023, se je v organizaciji Društva 29a odvil poetični večer z glasbo z naslovom Poetesa in Bard, v katerem sta svoje ustvarjanje združila Cvetka Bevc in Andraž Polič.


Zbrane je nagovoril in pozdravil predsednik Društva 29a, kipar Robert Jurak. Cvetka Bevc in Andraž Polič sta v preteklosti že sodelovala na različnih projektih, tokrat pa sta premierno predstavila najnovejšega, z naslovom Poetesa in Bard. Večer se je skozi pogovor prepletal z glasbo in poezijo. Oba sta namreč med drugim pesnika in glasbenika. 

Poleg tega, da sta dolgoletna prijatelja, njiju poleg skupnih projektov družijo tudi številne nagrade, ki sta jih prejela. Oba sta dobitnika nagrade Fanny Hausmann za najboljši pesniški ciklus; Andraž Polič je nagrado prejel leta 2018, za cikel pesmi Ob robu ceste, Cvetka Bevc pa leta 2020, za cikel pesmi Iz njene zapuščine. Leta 2022 sta bila oba nominirana za nagrado Kresnice za najboljšo angažirano, ženskam posvečeno pesniško zbirko. Nagrado je prejela Bevčeva, in sicer za nedavno izšlo pesniško zbirko Sled ognjenega svinčnika, ki je posvečena pisateljici Zofki Kveder. 

Cvetka Bevc je pesnica, pisateljica, glasbenica in scenaristka. Piše tako za odrasle kot za otroke, ustvarja tudi dramska besedila. V Ljubljani je zaključila študij muzikologije in primerjalne književnosti ter se izpopolnjevala na University College Cork. Sodelovala je na številnih branjih doma in v tujini, prevodi izbora njenih pesmi in zgodb so izšli v številnih jezikih. Njen opus obsega čez trideset izdanih knjižnih del, številne radijske igre, scenarije za dokumentarne in igrano-dokumentarne filme. Ustvarila je nekaj glasbeno-gledaliških predstav ter številne glasbene podobe in izvirne glasbe radijskih iger, gledaliških predstav in filmov. 

Andraž Polič je glasbenik, skladatelj, igralec in avtor številnih pesniških zbirk. Doslej je objavil petnajst pesniških zbirk med zadnjimi: Ob robu ceste, Kirka na Jadranu, Ladje in otoki. Kot skladatelj ustvarja glasbo za film in gledališče; sodeloval je z mnogimi režiserji doma in v tujini. Ustvaril je glasbo za več deset gledaliških predstav in za dokumentarna filma Neskončni začetek in V kamen, v vodo. Zadnja leta ustvarja glasbo za gledališke predstave Nataše Burger in improvizira v skupini Same vody. Že 20 let deluje kot avtor v glasbeni skupini Hamlet Express; v pripravi je njihov šesti album Fantom svobode, katerega bodo letos snemali na Goričkem. Živi in dela v Pragi in Ljubljani. 

 

 Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2023 ob 15:59 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2023 ob 17:32 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐰𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.