https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Košarkarice Rašice se soočajo s pomanjkanjem igralskega kadra

Murska Sobota, 24.11.2011  

Včeraj so košarkarice Rašice izgubile proti vodilnemu klubu lige Athlete Celje s kar 52 točk razlike, k temu pa je pripomoglo tudi dejstvo, da se klub zaradi poškodb in drugih razlogov sooča z resnim pomanjkanjem igralk. Tako je včeraj zaigralo samo osem košarkaric, kar po pravilih niti ni dovoljeno, vendar njim po prošnji Košarkarska zveza Slovenije to tolerira. O težavah in stanju v klubu smo se pogovarjali s predsednikom kluba Darkom Kerčmarjem.

ŽKK Rašica : Athlete Celje 47:99

Predsednik Ženskega košarkarskega kluba Rašica Darko Kerčmar potrjuje, da ima klub trenutno res težave s številom igralk, katere lahko prijavijo na tekmo, pa čeprav imajo za člansko ekipo sicer na Košarkarski zvezi Slovenije registriranih kar 19 igralk. "Od tega je pravih članic sedem, toda dve sta poškodovani, ena ne igra, ker nadaljuje študij, ena sicer igra, vendar tudi ona študira v Ljubljani, samo tri pa igrajo redno.

Ob tem imamo šest mladink, od katerih je ena prenehala z igranjem, ena je trenutno poškodovana, dve pa zaradi šolskih obveznosti igrata vsako drugo ali tretjo tekmo, samo dve pa igrata redno. Tu je še šest kadetinj, od katerih je ena poškodovana, od ostalih lahko na članski tekmi po pravilih KZS igrajo le tri. To je za  nas trenutno največji problem. Upam, da se po poškodbi čim prej vrne čim večje število igralk in bo ta problem rešen. Na zvezo smo sicer poslali dopis o zgoraj navedenem in so nam dovolili, da lahko na članski tekmi nastopimo z manjšim številom igral od deset, ne da bi bili za to kaznovani," pojasnjuje Kerčmar.

Bojazni za obstoj članske ekipe ni

Spomnimo, da je ženska članska ekipa bila po nekaj letih neobstoja znova formirana lani, zaradi težav s številom igralk pa se poraja vprašanje, če bodo sploh sposobni do konca izpeljati sezono. O tem Kerčmar niti ne dvomi. "Sezona bo zagotovo izpeljana do konca in tudi do razpada članske ekipe ne bo prišlo. Imamo samo domače igralke, od teh je kar šest igralk že igralo v različnih reprezentančnih selekcijah, kar nam daje vzpodbudo za naprej. Po tolikih letih čakanja na člansko ekipo, bomo z člansko ekipo nadaljevali.

Delamo male korake in iz leta v leto napredujemo. Že naslednje leto bomo imeli več mladik in s tem tudi večje število članic. Te mlade igralke morajo nekaj sezon skupaj odigrati člansko ligo in potem bo tudi tekmovalni rezultat večji. Trenutno smo po kvaliteti med šestim in devetim mestom v državi," pravi Kerčmar. ŽKK Rašica je v sedmih krogih letošnjega prvenstva dvakrat zmagala in petkrat izgubila, kar jih med deseterico trenutno uvršča na sedmo mesto.

Dobro delo v mlajših selekcijah

Optimizma entuziastov, ki se trudijo za žensko košarko v Murski Soboti, torej ne manjka, upanje pa njim daje košarkarska šola v mlajših selekcijah. "Če nebi imeli članske ekipe, tudi mlajše ne bi imele neke vizije za naprej. Z delom v mlajših selekcijah smo zadovoljni, saj smo v zadnjih dveh letih dosegli dve tretji mesti v državi. Z mladimi delamo tudi vseh osnovnih šolah v Murski Soboti in na osnovni šoli Tišina. Zadnjo nedeljo smo začeli tekmovati tudi z najmlajšimi pionirkami do deset let," pravi Kerčmar. ŽKK Rašica tako ima ob članicah še pet selekcij, kar je tudi največ mogoče, prav vse pa tekmujejo v prvi ženski slovenski košarkarski ligi. Na vseh šolah in v tekmovalnih selekcijah ima Rašica blizu sto igralk.

FOTO: Dušan Dundek

Več fotografij s tekme Rašica : Athlete si lahko oglede TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Truplo
      24.11.2011 ob 17:14 Truplo

      Kolikor mi čas dopušča, hodim na tekme, zadnje čase predvsem s fotoaparatom. Ženska košarka ima v Soboti dolgo tradicijo, vsaj nekdaj sem bil dosti bolj zraven. Tudi drugačni časi so bili. V torek sem bil v Mariboru in tudi tam ni vse rožnato, saj je njihov trener Sergej Ravnikar prav tako iznesel kup problemov, katere imajo. Žal, žal je v naši družbi tako, da ženski šport, razen redkih izjem, težje dobi finančna sredstva. Izvesti, financirati tekmovanja je že drago, problematično, kje pa so še kvalitetne priprave in še kaj... vse pa je potrebno, če se hoče zadeva dvigniti na višji nivo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Truplo
      24.11.2011 ob 17:17 Truplo

      Še to... ker pri fotogaleriji skoraj praviloma naredim tudi t. i. vodilno sliko bi uredništvo samo opozoril, da en podatek mogoče ne odgovarja... na uradni spletni strani Košarkarske zveze Slovenije je klub naveden kot "Pomurje", dočim ga tule imenujete "Rašica", kakor se je res imenoval lansko leto. Zdaj tudi sam ne vem, kaj bi naj bilo najbolj točno?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. vader
      24.11.2011 ob 20:52 vader

      MIslen ka je Rašica pravilno. Na KZS-ji pa itak dela 3/4 nesposobnežov, od teh je polovica tam itak zato, da pač tam glumijo "gljivo"...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.