https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

PAZU: Za uspeh je ključna prava poslovna ideja

Murska Sobotza  

Včeraj se je v sejni sobi Zvezda začela dvodnevna deveta znanstvena konferenca PAZU, na kateri se je včeraj in se še danes predstavlja 29 pomurskih akademkinj in akademikov s primeri dobrih praks.


Na letošnji, že deveti po vrsti, konferenci Pomurske akademije PAZU svoje primere dobrih praks implementacije znanja v realni sektor ter tudi njihovo konkretizacijo v smislu podjetniške pobude in realizacije predstavlja 29 pomurskih akademikinj in akademikov. Vsak posameznik pa bo dokazal, da je za uspeh ključna prava poslovna ideja.

Konferenca PAZU s široko paleto prispevkov in njihovo raziskovalno odličnostjo, ki jo bo tudi letos moč videti, le potrjuje mesto osrednjega in najpomembnejšega znanstveno raziskovalnega dogodka v Pomurju. Konferenci bo sledil tudi niz televizijskih oddaj Po sledeh napredka, kjer bodo predavanja predstavljena in tudi približana širši javnosti.

Akademiki svoje poslovne ideje predstavljajo v dveh sklopih – naravoslovje in medicina ter družboslovje in humanistika, temu pa sledijo predavanja iz naravoslovja, medicine in tehnike. Tako bodo na konferenci predstavljeni primeri s področja možnih oblik trženja sonaravno pridelane hrane s poudarkom na Krajinskem parku Goričko, možnih oblikah izrabe geotermalen energije za potrebe turizma in pridobivanja električne energije, s področja zdravstva makri in mikro designi površine implantatov po vsaditvi v oralno okolje, predstavljena pa bo tudi tema, kako oblačila vplivajo na počutje in sposobnosti posameznikov. Konferenca PAZU se bo po današnji predstavitvi nadaljevala še jutri z novimi člani.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.