https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Pazite se žeparjev

28.11.2011 ob 7:26  

To nedeljo so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z gmotno škodo, štiri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru in sedem primerov povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali dva vloma, ponarejanje listin in kaznivo dejanje  nasilništva. Neznani storilec je tekom noči poskušal vlomiti v nenaseljeno stanovanjsko hišo v Andrejcih in pri tem povzročil gmotno škodo. V Murski Soboti je neznanec v popoldanskem času vlomil v poslovni prostor. Iz notranjosti ni ukradel ničesar, povzročil je za 150 evrov škode. Lendavski policisti so obravnavali tujca, ki je imel ponarejeno vozniško dovoljenje. Ponaredek je bil zasežen, zoper tujca pa bo podana kazenska ovadba.

V preteklem tednu so obravnavali osem tatvin mobilnih telefonov, torbic in denarnic z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in denarjem. Največ teh tatvin je storjenih v trgovinah oz. nakupovalnih centrih. Za tatvino storilci izkoristijo sleherno priložnost , kadar lastnik sam ne poskrbi za ustrezno varnost. Ker je pred nami veseli december in čas nakupov, bodo nakupovalni centri, parkirišča in podobni kraji še posebej vabljivi za tatove. Da preprečite nevšečnosti in skrbi, preverite ali ste na parkirišču zaklenili vsa vrata na avtomobilu, na vidnem mestu v notranjosti ne puščate vrednih predmetov. Ob nakupih v trgovinah, torbice in denarnice ne puščajte brez nadzorstva, še posebej ne v nakupovalnih košaricah.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnem prostoru. Lendavski policisti so v dopoldanskem času v Gomilicah obravnavali kršitev javnega reda in miru. Pijan kršitelj s kršitvijo ni prenehal, zaradi česar je bil pridržan. V večernih urah je kršitelj bil izpuščen, se vrnil domov in nadaljeval s kršitvijo ter grožnjami domačim. Ob tokratni intervenciji je bilo ponovno odrejeno pridržanje, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, pa bo danes priveden na sodišče.

Vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti čez dan opravljali na območju PP G. Radgona.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.