https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Iz avtomobila ukradel ženski torbici

02.12.2011 ob 7:26  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, dve kaznivi dejanji, štiri kršitve javnega reda in miru, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, povoženje divjadi  in pridržali enega kršitelja.

V vseh obravnavanih prometnih nesrečah je tokrat nastala le gmotna škoda. 

Na področju kriminalitete je obravnavano kaznivo dejanje ogrožanje varnosti in tatvina. Na pomurski avtocesti je zaradi okvare osebnega avtomobila tujka ustavila na avtocestnem počivališču. Neznanec je ustavil za njo in ji  ponudil pomoč. Tujka je naknadno ugotovila, da so ji v tem času iz avtomobila odtujili ženski torbici z vsebino in jo oškodovali za  1.800 evrov. 

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki je nadaljeval s kršitvijo v zasebnem prostoru je bil pridržan. Izrečen pa mu je bil tudi ukrep prepoved približevanja. 

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se ob zmanjšani vidljivosti praviloma uporablja zasenčene žaromete ali meglenke ali kombinacijo teh žarometov, Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 metrov ali kadar meglenke delujejo v funkciji prilagodljivih žarometov. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo ( napr. v koloni). Za  opisani prekršek je zagrožena globa v višini 40 evrov.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti čez dan opravljali na pomurski avtocesti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.