https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SDS: Volilna nagovora Karla Šoša in Vladimirja Kolmaniča

02.12.2011 ob 8:13  

Volitve se nezadržno bližajo, zato se bo počasi potrebno odločiti, komu bomo namenili svoj glas. Tokrat vam predstavljamo volilna nagovora dveh kandidatov Slovenske demokratske stranke Karla Šoša in Vladimirja Kolmaniča.

Volilni nagovor Karla Šoša:

Spoštovani, usoda domovine Slovenije je pred nami, torej na prvo adventno nedeljo, 4. decembra 2011,  se bomo odpravili na volišče in o usodi odločali. Nedvomno je naša domovina v velikih težavah, ki se še stopnjujejo in kot kažejo zadnji rezultati gospodarske rasti, tudi v naslednjem letu ne bo veliko bolje. Ravno to je razlog, da potrebujemo dobro ekipo, ki bo znala v teh kriznih in odločujočih trenutkih zaustaviti razpad gospodarskega sistema in pripeljati našo domovino v boljšo prihodnost.

V Slovenski demokratski stranki se že dve leti intenzivno pripravljamo za to pomembno nalogo in zato smo pripravili program, ki je osnova za učinkovito in hitro akcijo. Ozdravitev naše domovine temelji na pravičnosti, ustvarjanju novih delovnih mest ter učinkovitem gospodarskem razvoju.

Slovenke in Slovenci  smo že neštetokrat dokazali,  predvsem v zadnjih  dvajsetih letih samostojnosti, da zmoremo marsikaj, zato sem prepričan, da bomo tudi tokrat.

Prekmurje je že od nekdaj odrinjeno od središča dogajanja, od delitve finančnih sredstev;  od pomoči, ki se običajno koncentrira v in deli centru, tam kjer je vsega dovolj, dostikrat še preveč. To ni prav in ni pravično, zato se bom zavzemal in se boril, da bomo tudi Prekmurke in Prekmurci deležni vsega tistega, kar je nekaterim dano že od nekdaj.

Drage volivke in dragi volivci, demokracija nam omogoča, da vsaka štiri leta odločamo o naši usodi, tokrat  smo deležni milosti in imamo priložnost odločati že po treh letih, zato je prav, da je ne izpustimo. Izberite pametno  odločitev in naše skupne usode ne prepustite slučajnosti, zato obkrožite število 11.

Karel Šoš

Volilni nagovor Vladimirja Kolmaniča:

Spoštovane volivke in volivci, drage Prekmurke in Prekmurci, Slovenija se je pred dvema desetletjema odločila za zgodovinske spremembe. V nadaljevanju svojega razvoja je dosegala kontinuiran napredek, ki ga je kronala z dosežki v obdobju 2004–2008, ko je uresničila svoje glavne strateške cilje, obenem pa je Janševa vlada dosegla najboljše rezultate na vseh ključnih področjih v Sloveniji. Triletno obdobje Pahorjeve vlade pa je bilo pravo nasprotje uspešnega obdobja  in se je  končalo z nezaupnico ter predčasnimi volitvami. Posledično je Slovenija danes spet na prelomnici, podobno kot leta 1990 ali 1991 ...

Kot Sobočanec in Prekmurec sem še posebej počaščen, da lahko spet kandidiram za stranko SDS, ki ima dvajsetletno tradicijo, najboljšo organiziranost, največ članstva, najbolj preizkušeno ekipo ministrov in strokovjakov, najboljši program in najtrdnejše mednarodne strankarske povezave, saj je članica skupine Evropskih ljudskih strank, katere predstavniki so izrazili močno ter nedvoumno podporo SDS in Janezu Janši na tokratnih volitvah. To je samo še eden od dokazov, da lahko Slovenijo iz sedanje vsestranske krize izvleče le vlada, ki jo bosta vodila SDS in predsednik vlade Janez Janša, ki premoreta dokazano učinkovitost ter občutek za pravičnost in socialo.

Zato Vas, drage volivke, dragi volilvci, pozivam, da se v nedeljo 4. decembra odločite pametno in svoj glas zaupate SDS, ne pa morebiti kakšni stranki nastali včeraj na osnovi predvčerajšnje ideologije in populizma, stranki brez tradicije, organizacije, članstva in programa, ki je tudi v tujini nihče ne pozna in ne priznava.

Z obkrožitvijo številke 11 pred mojim imenom na glasovnici pa se boste odločili za evropsko prihodnost Slovenije in Prekmurja v družbi najbolj demokratičnih in najbolj razvitih držav. Iskrena hvala za Vaš glas!

Vladimir Kolmanič 

Naročnik PR članka: Slovenska demokratska stranka