https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Miklavž obiskal otroke v Filovcih

Filovci, 03.12.2011 ob 15:50  

Včeraj popoldan so prihod Miklavža dočakali tudi otroci iz Filovec. V kulturnem domu so si najprej ogledali predstavo o plastenki, ki je iskala svoj dom, nato pa je z darili najmlajše in pa tudi malo starejše otroke obdaril Miklavž.

 

Starši otrok iz Filovskega vrtca so skupaj z vzgojiteljicami organizirali prihod Miklavža in s tem razveselili tiste najmanjše in pa tudi že osnovnošolske otroke. Za uvod so starši otrok ter starejši otroci, ki so že prerasli vrtec, odigrali lutkovno-gledališko predstavo o plastenki, ki je neutrudno iskala svoj dom. Svoj dom na koncu najde v smetnjaku za plastenke, nato pa z ostalimi plastenkami na koncu odide v obljubljeno deželo, kjer jo reciklirajo in ji nadenejo novo obleko.

 

Po predstavi je otroke prišel obiskat tudi dobri mož Miklavž, ki sta ga spremljala dva parklja, ki sta v porednih otrocih vzbujala strah in trepet. Otroci z vrtca so Miklavžu zapeli tudi dve pesmici, ki sta ga zelo razveselili. Najmlajši so vedeli, da dobijo šibe le, če ne ubogajo mamice (in atija) in jih večina zato ni dobila šib od parkljev, so se pa našli kakšni sončki, ki so še v pleničkah pa že nagajajo staršem kakor tisti večji otroci, ki pa so kar vsi po vrsti dobili šibe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.