https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Parlamentarne volitve: Mešani občutki v taboru SDS in SD

Murska Sobota  

Tekom spremljanja štetja glasov smo obiskali tabora Slovenske demotkratske stranke in Socialnih demokratov, kjer pa ob podatku, da so volivci največ glasov namenili Jankovićevi Pozitivni Sloveniji, niso bili najbolj zadovoljni in so jih prepletali mešani občutki.

Veleposlanik Vladimir Kolmanič, kandidat SDS za državnozborske volitve, z rezultatom volitev, ki predstavlja razočaranje in presenečenje, ni bil zadovoljen, se pa zahvaljuje vsem, ki so podprli njega in stranko SDS. "Smo stranka, ki je ponujala konkreten program, nismo dajali praznih obljub, bili pa smo predvsem realni. Imeli smo podporo v vrhu Evropske unije in večine držav članic in škoda je, da je Slovenija zamudila priložnost, da bi s pomočjo Evropske unije čim prej prebrodila to krizo. Mislim, da se bo situacija poslabšala. Imamo negotovo situacijo, saj bomo imeli vlado, ki je neizkušena in nepreizkušena, mnogi poslanci bodo novi in se bodo šele učili, davkoplačevalci pa bodo to plačevali," je povedal Kolmanič, ki ga skrbi za Slovenijo, še bolj pa za Prekmurje, saj se boji, da sestav izvoljenih ne bo mogel veliko storiti za Prekmurje.

"Mislim, da so volivci nasedli nekim nerealnim obljubam. Ljudje so volili samo predsednika stranke, saj se kandidati v Prekmurju sploh niso predstavljali in so povsem politično neizkušeni, kar je brez primere v Evropski uniji, da zmaga neka stranka, ki je bila ustanovljena na hitro, brez ustreznih kadrov in izkušenj. Prepričan sem, da je šokirana tudi Evropska unija," je še povedal Kolmanič, ki ocenjuje, da bo Slovenija šla vstran od Evropske unije v neke druge negotove vode.

Matej Zavec: Glede na rezultate, se nam ne piše dobro, ampak pustimo se presenetiti

Matej Zavec, vodja svetniške skupine SDS Beltinci, je prepričan, da so se za kandidaturo odločili z dobrim kandidatom, prav tako pa tudi s programom. "Ljudje so se odločili in upam, da bo to obrodilo sadove tudi za našo pokrajino, čeprav mi o tem nekako dvomimo. Glede na rezultate oziroma glede na vse, kar je Prekmurje od teh kandidatov imelo, torej propad nekaterih podjetij, veliko število franšiznih trgovin v Sloveniji v sklopu Mercatorja, se nam ne piše dobro, ampak pustimo se presenetiti," je pojasnil Zavec. "Slovenska demokratka stranka ima močnejšo podporo na štajerskem koncu kot tukaj v Prekmurju, sploh v Mestni občini Murska Sobota so volivci bili nekako nehvaležni, medtem ko smo volitve močno dobili v občini Moravske Toplice in Beltinci," je še dodal.  

Ob uvrstitvi v parlament bi se Perhavčeva borila za družbeni razvoj in infrastrukturo Pomurja

Mag. Brigita Perhavec, ki je kandidirala v Murski Soboti in Beltincih za SD, se je ob delnih rezultatih, ki so se menjavali iz minute v minuto, predajala mešanim občutkom, sicer pa bi se ob dobljenem mandatu borila predvsem za družbeni razvoj Pomurcev. "Tudi sama delam na področju negospodarstva. Zanima me predvsem kakšno je šolstvo, izobraževanje, socialno in kulturno področje, šport. Na prvem mestu je zagotovo sociala, v smislu, da bi še naprej ohranjali male razlike in da ne bi v Sloveniji dobro živela samo peščica državljanov in še ta na račun šibkih," je povedala Perhavčeva, ki bi se hkrati zavzemala tudi za infrastrukturo Pomurja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vidocq
      05.12.2011 ob 10:36 vidocq

      ---- zdrava kmečka pamet pravi , da ge se štukajo dva ali trge - štrti notri vdari --------- lepou vas prosin in zdaj ne ijščite drujge izgovore , je pa dejstvo ,malo psihološko , ka je na račun ( malo poslujšanja med volilci ) glede Jančija -somo ga serge , vej pa un tuj nej čijsti in tak se je začalo razprševanje -- vupan ka nede kleti lugašove bubike klukal pri izvajalcu raznih mobingov in feudalcu pavlin....,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vidocq
      05.12.2011 ob 10:48 vidocq

      razprševanje -- vupan ka ( nouvi slovenski Berlusconi )nede kleti lugašove bubike klukal pri izvajalcu raznih mobingov in feudalcu pavlin....,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Truplo
      05.12.2011 ob 11:25 Truplo

      Ne more povedati, da so volilci v Soboti nehvaležni? Se mu blede? A kaj spremlja, kaj počenja soboška SDS? Volilci niso nehvaležni, ampak pametni. Rajši vse drugo, samo ne predstavnika soboškega SDS-a, čeprav bi rekel, da so g. Kolmaniča namočili v sami Soboti. Če pa bo v bodočnosti tudi on sodeloval v politiki, kakršno trenutno izvaja soboška SDS, se ga bo prijela etiketa luzerja in še česa... kot Celeca.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. geko
      05.12.2011 ob 14:15 geko

      "Nehvaležni volilci" - najboukša izjava, trbelo bi jo nagraditi. :)) Čeduže vekši cirkus... nej san politično pripaden, glij zaradi toga, ka so sleherno stranko naselili wana-be-aristokrati. Pa lep pozdrav do naslednje vojne!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.