https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Žižek Sapačeva nova direktorica murskosoboškega zdravstvenega doma?

Murska Sobota, 05.12.2011 ob 17:11  

Svet zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota je danes odločal o imenovanju novega direktorja, saj se sedanjemu Jožefu Felkarju sredi januarja izteka mandat. Na razpis so se prijavili Dominik Šteiner, Dušan Bencik in Edit Žižek Sapač, svet zavoda pa se je odločil za slednjo.

Sedemčlanski svet zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota, v katerem so trije predstavniki zaposlenih, trije predstavniki ustanoviteljic in direktor murskosoboške enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, se je danes odločal o treh prispelih vlogah za novega direktorja. Na razpis so se prijavili Dominik Šteiner, Dušan Bencik in zdravnica Edit Žižek Sapač. Svet zavoda je štiri glasove podelil Žižek Sapačevi, tri glasove pa je prejel Bencik. Da bo Žižek Sapačeva tudi uradno postala nova direktorica mora prejeti še soglasje k imenovanju od občinskih svetov vseh dvanajstih občin, ustanoviteljic zdravstvenega doma.

Bo zdravnica dobila soglasja občin?

Dodajmo, da Zdravstveni dom Murska Sobota že nekaj časa posluje z izgubo, katero pokrivajo občine ustanoviteljice in glede na izkušnje dr. Felkarja, ki je samo v letošnjem letu "pridelal" okoli 300 tisoč evrov izgube, pri večini občin prevladuje mnenje, da bi direktor moral biti ekonomist, ne pa zdravnik. Skupna izguba zavoda znaša blizu dva milijona evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      06.12.2011 ob 10:41 PREKMUREC

      Tou je pa rejsan prava odločitev ka so doktori tudi direktori. Majstri za vse. Te pa nej čuda ka majo 10.000 evrof plače na mesec. Tou je naša država kriva pa nišče drujgi. Če se je nešče za doktora v včil te naj dela tej posel.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.