https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Parlamentarne volitve: Židan in Horvat presenečena nad Jankovičevo zmago

06.12.2011 ob 21:05  

Po nedeljskih volitvah smo za komentar rezultatov in načrtih povprašali tri izvoljene pomurske poslance  - mag. Dejana Židana, Jožefa Horvata in mag. Radovana Žerjava. Prva dva sta nam odgovorila osebno, iz tabora SLS pa nam je odgovorila služba za odnose z javnostmi.

 

"Vesel dobrega rezultata, ki ga na lokalni ravni razumem kot priznanje dosedanjemu delu na področju povečevanja prehranske samooskrbe in vračanju primernega statusa slovenskemu kmetu. Na državni ravni pa je postalo opazno, da je vlada Boruta Pahorja naredila mnogo koristnega, marsikje pa je bila ovirana.

Zmaga Pozitivne Slovenije me je presenetila, za pogovor o koaliciji pa je še prehitro. Osebno pa si želim, da bi čim več politikov spoznalo, da ni več časa za politikanstva, temveč je potrebno delati za koristi državljanov in države," nam je dejal mag. Dejan Židan iz Socialnih demokratov.

Nova Slovenija ne bo šla v koalicijo z Jankovićem

"Novi Sloveniji - krščanski ljudski stranki je uspel ponovni povratek v Državni zbor. To je izjemen in enkraten uspeh v zgodovini slovenskega parlamentarizma. Kar zadeva mojega mandata pa je potrebno počakati do končnih uradnih rezultatov, ki bodo upoštevali še glasove po pošti in glasove iz tujine.

Priznati moram, da me je presenetila zmaga Pozitivne Slovenije. Očitno je šlo pri vseh merjenjih javnega mnenja za velike statistične napake ali celo napake v metodologiji. Nova Slovenija je že odločena, da ne bo šla v vlado z Zoranom Jankovićem. Želim si, da bo slednji uresničil vse, kar je obljubil in da na deželo ob Muri ne bo pozabil," nam je povedal Jožef Horvat iz Nove Slovenije.

Kakršna koli koalicija je v tem trenutku premalo za Slovenijo, sodelovati bodo morali vsi

"SLS se bo v teh dneh najprej posvetila temeljiti notranji analizi rezultatov državnozborskih volitev, na temo opozicije in koalicije v teh dneh pa ne bomo razpravljali. Naše stališče je znano in je bilo izpostavljeno tud na zadnjem Zboru za republiko, da je kakršnakoli prihodnja vladna koalicija v tem trenutku za Slovenijo premalo in da Slovenija potrebuje več, potrebuje sodelovanje prihodnje koalicije in opozicije za dobro Slovenije in slovenskega naroda.

SLS je sicer na teh predčasnih državnozborskih volitvah po trenutno znanih podatkih kot edina od doslej parlamentarnih strank izboljšala svoj rezultat v primerjavi z volitvam v letu 2008. Stališča, ki jih je v preteklosti in tudi v času volilne kampanje SLS večkrat ponovila, ostajajo trdni programski poudarki stranke tudi v prihodnje: skladen regionalni razvoj Slovenije poleg nujne razbremenitve slovenskega gospodarstva, samooskrbe s hrano, boljše pravne države in večje socialne pravičnosti med drugim ostajajo za SLS ene izmed osrednjih nalog, ki čakajo Slovenijo, če se hoče razvijati hitreje in kot celota.

Prihodnja vlada, kakršnakoli že bo, se mora po mnenju SLS zato tudi zavezati k aktivnemu zmanjševanju razvojnih razlik med slovenskimi regijami in s tem namenom opredeliti konkretne cilje ter odstotek zmanjšanja razvojnih razlik v mandatu, ki se začenja," so nam v imenu mag. Radovana Žerjava napisali iz Slovenske ljudske stranke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.