https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

ŽNK Teleing Pomurje si želi ponovno zaigrati v Evropi

Beltinci, 7.12.2011  

Ženski nogometni klub Teleing Pomurje, ki zdaj že nekaj časa deluje v Beltincih, nadaljuje z dobrimi rezultati iz lanske sezone. Namreč lani so osvojili pet od osmih možnih naslovov državnih prvakinj, tudi po jesenskem delu letošnje sezone pa mnogim selekcijam kaže dobro, kot pika na i pa je osvojen naslov jesenskih prvakinj pri članicah. Pogovarjali smo se z njihovim direktorjem Štefanom Kozicem.

 

Kako ste v klubu zadovoljni z jesenskim delom prvenstva?

Jesenski del prvenstva je prinesel nadaljevanje tistega, kar smo prikazovali že v spomladanskem delu. Če se spomnimo, smo od 8 možnih naslovov državnih prvakov osvojili kar pet. Že takrat so članice odigrale nekaj zelo dobrih tekem in po zelo uspešnih pripravah, smo jesenski del pričakovali optimistično. Pri mlajših selekcijah delamo že vrsto let zelo dobro, saj sta tako U-12 in U-14 selekcija tudi letos v igri za naslov, veseli pa nas, da je tudi selekcija U-17 končala z naslovom jesenskih državnih prvakinj. Mislim, da se praktično pri mlajših selekcijah ne da dosegat boljših rezultatov, kot smo jih dosegli v jesenskem delu.

Verjetno ste še najbolj zadovoljni z osvojenim naslovom jesenskih prvakinj pri članicah... Pa ste to pričakovali?

Če smo pričakovali naslov jesenskih prvakinj, lahko povem, da sem bil prepričan, da bomo krojili vrh. Tisti, ki so podrobneje spremljali dogajanje v 1. SŽNL, vedo, da bi ekipa Teleing Pomurja lahko bila točkovno še bolj uspešna, saj sta se nam zgodila dva spodrsljaja, oba tudi malo po zaslugi sodnikov. Prvi je bil v Jevnici, kjer je 15 minut pred koncem srečanja, sodnica nepravično dosodila indirektni strel s 5 metrov za domačo ekipo, iz katerega smo prejeli zadetek za izenačenje. Druga tekma in s katerim porazom se je še danes težko sprijazniti, pa je tekma v beltinskem športnem parku, kje smo gostili novomeško Krko, ki je zmagala z 1:0, čeprav je proti našemu golu sprožila samo dva strela. Na drugi strani pa so naše igralke zastreljale ogromno lepih priložnosti, dosegli smo tudi zadetek, ki so ga videli vsi na igrišču in tudi kamere, samo tisti,ki bi ga morali, ne.

Spremenili smo sistem igre, ki je v novi sezoni še bolj napadalno orientiran, kar kaže tudi število danih zadetkov v prvenstvu. Imamo mlado obrambno vrsto, ki iz tekme v tekmo igra boljše, vendar se dogajajo tudi napake, kar spet kaže število prejetih zadetkov.

Ali verjamete, da lahko ostanete na prvem mestu vse do konca?

Verjamem, da smo na poti, da že to leto lahko posežemo po samem vrhu.  Če se spomnimo, sem napovedal pred prvenstvom, da se bo ekipa Teleing Pomurja v dveh do treh letih vrnila na sam vrh, se to lahko zgodi že v tej sezoni. Vse pa je odvisno, kako bodo ekipe kadrovale v januarskem prestopnem roku. Med prvo in peto uvrščeno ekipo  sta samo dve točki razlike, igrajo se še štiri tekme rednega dela prvenstva in prav nobena ekipa ni sigurna, da bo nadaljevala prvenstvo med prvimi štirimi ekipami, ki se bodo udarile za naslov državnih prvakinj.

Torej gremo korak po korak, najprej januar in prestopni rok, kjer upamo, da bomo dobro kadrovali, nato uspešne priprave, pa šele potem od tekme do tekme, do konca prvenstva. Želimo si in tudi sposobni smo ponovno zaigrati v Evropi.

Klub je pred sezono finančno podprlo podjetje Teleing. Verjetno so vsi ti uspehi plod boljšega finančnega stanja kluba?

V dvanajstih letih delovanja ŽNK Pomurja še ni bilo sezone, da se ne bi borili za preživetje kluba. Vendar smo navajeni, da se pokrivamo tako daleč, kot seže odeja. Z prihodom Teleinga za generalnega pokrovitelja se je stanje definitivno izboljšalo. Vse domače tekme našega kluba v prvenstvu lahko spremljate na lokalni televiziji in to je prvi korak, s katerim želimo predstaviti naš klub širši publiki v Pomurju. G. Smolkovič, direktor Teleinga, od zadnje seje našega upravnega odbora tudi podpredsednik kluba, g. Kampuš, g. Prša in g. Žalik, vsi ti novi člani upravnega odbora so v klub prinesli svež veter, ki bo na koncu, mogoče celo že v tej sezoni, prinesel naslov državnih prvakinj.

 

V sezoni 2011/12 ŽNK Teleing Pomurje nastopa s sedmimi selekcijami v različnih tekmovanjih:

U-10 nastopa v MNZ Murska Sobota v konkurenci fantovskih ekip

U-12 nastopa v MNZ Murska Sobota v konkurenci fantovskih ekip

U-12 nastopa v državnem prvenstvu

U-14 nastopa v MNZ Lendava z dečki U-14

U-14 nastopa v državnem prvenstvu

U.17 nastopa v državnem prvenstvu in pokalu

Članice nastopajo v državnem prvenstvu in pokalu

 

Skupaj v klubu trenira nekaj čez 60 deklet, ki jih vodijo trenerji Bojan Jančar, Drago Tompa in Grega Zver, vratarke pa trenira Dragan Miličevič.

 

V klubu so ponosni tudi na reprezentantke in sicer:

Članice: Mateja Zver, Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Staša Špur in Anja Prša

U-19: Anja Prša, Damjana Antolin, Manja Rogan

U-17: Ana Kosi, Manja Rogan, Nina Marič, Tjaša Misja in Petra Klemenčič

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.