https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nekatere trgovine na prizadetih območjih odprte v nedeljo in ob praznikih, tudi v Pomurju

10.08.2023 ob 16:10  

Trgovci imajo možnost, da trgovine na in ob poplavljenih območjih odprejo tudi to nedeljo ter v praznična ponedeljek in torek.

V skladu s posebno odredbo bo več trgovin odprtih tudi to nedeljo. Večinoma gre za trgovine z živili na prizadetih območjih. Manj trgovcev se je odločilo za odprtje svojih poslovalnic na praznični ponedeljek, dan solidarnosti, nekatere bodo odprte tudi v torek, ko praznujemo Marijino vnebovzetje.

Hofer

V nedeljo, 13. avgusta 2023, bo med 8. in 15. uro odprtih vseh 91 trgovin.

V ponedeljek in torek, 14. in 15. avgusta 2023, pa bodo vse Hoferjeve trgovine zaprte. S tem želijo tako zaposlenim kot dobaviteljem omogočiti dva zaporedna prosta dneva za reševanje težav po poplavah oziroma za solidarno pomoč drugim.

Spar

Trgovine Spar in Interspar bodo v ponedeljek, 14. avgusta 2023, odprte po skrajšanem delovniku od 8. do 13. ure. Izjema je trgovina Spar partner Nazarje, ki je bila v poplavah poškodovana in je do nadaljnjega zaprta.

V nedeljo, 13. avgusta 2023, in torek, 15. avgusta 2023, bodo njihove trgovine zaprte, razen dveh franšiznih trgovin Spar partner Komenda in Spar partner Muta.

Mercator

Zaradi boljše oskrbe prebivalcev so se pri Mercatorju odločili, da bodo v nedeljo, 13. avgusta, odprli 15 trgovin z živili. To so hipermarketi v Celju, Slovenj Gradcu in Kamniku, supermarketa Ravne Dobja vas in Mengeš ter marketi v Dravogradu, na Prevaljah, v Kotljah, Črni na Koroškem, Mežici, Šmartnem ob Paki, Mozirju, Medvodah, Žireh in Gorenji vasi. Njihov delovni čas bo od 8. do 13. ure.

Istočasno bodo odprti tudi Mercatorjevi centri tehnike v Lenartu, Črnučah, Murski Soboti, na Prevaljah, Ptuju, v Žalcu in Železnikih, je razvidno s spletne strani Mercatorja.

V ponedeljek bodo od 8. do 15. ure odprti vsi Mercatorjevi hipermarketi in supermarketi ter trgovine na ogroženih območjih, skupaj 196 trgovin pretežno z živili. Na praznični torek bodo vse Mercatorjeve trgovine zaprte.

Tuš

Iz skupine Tuš so sporočili, da bodo na območjih, ki so jih prizadele poplave, v nedeljo, 13., ponedeljek, 14., in torek, 15., odprte izbrane trgovine Tuš na ogroženih območjih. Odprte bodo s skrajšanim delovnim časom, in sicer do 12. oz. 14. ure. Vse tri dni bo odprt Tuš supermarket v Mozirju, ostale Tuševe trgovine bodo odprte izmenično.

V Pomurju bodo v ponedeljek med 8. in 13. uro odprte trgovine Tuš market Polana v Veliki Polani, Tuš market Ščavnica in Črešnjevci v Gornji Radgoni, Tuš market Dokležovje (Beltinci) in Tuš market Turopolje v Murski Soboti, je razvidno iz Tuševe spletne strani.

Eurospin

Vse Eurospinove trgovine (razen poslovalnice Nazarje) bodo v ponedeljek, 14. avgusta 2023, odprte po ustaljenem urniku od 8. do 20. ure, poslovalnice PE Koper, PE Izola, PE Portorož in PE Kozina od 08. do 21. ure.

 

Lidl

Lidlove trgovine bodo zaprte v ponedeljek, 14. in v torek, 15. avgusta. V nedeljo, 13. avgusta, pa bo med 8. in 13. uro, odprtih 12 Lidlovih trgovin, in sicer Lidl Kamnik, Lidl Škofja Loka, Lidl Ravne na Koroškem, Lidl Celje Mariborska, Lidl Žalec, Lidl Slovenj Gradec, Lidl Litija, Lidl Ljubljana Rudnik, Lidl Ljubljana BTC, Lidl Kranj Koroška, Lidl Domžale, Lidl Velenje, so sporočili iz družbe.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2023 ob 17:24 Karel K. gost

      Lepo, da bodo odprte vse trgovine, vendar je treba imeti za iti v trgovino denar, saj brez pol stotaka ne moreš kaj konkretnega kupiti, tu mislim na trgovine s prehranskimi izdelki. To je namenjeno, da bodo trdovci spet dvignili promet in služili oziroma več služili, s tem pa tudi država. Torej to je ena od načinov solidarnostnega prispevka, za namene polnjenja državne blagajne v skladu z zakoni, temu pa bodo sledili še naslednji katerih se bodo domislili oblastniki. Nemogoče kako vehementno zdaj državljane pozivajo, da naj darujejo v korist v poplavah oškodovanih. Ne razumem, da so ti oblastniki in humanitarci tako brezsrčni, da s to propagando siromašne še bolj hočejo narediti za siromašne, saj bodo ti najbolj masovno darovali, morda manjše zneske vendar ker jih je veliko, bo to več denarja. Premožni bodo darovali vendar glede na to koliko imajo pod palcem se jim to sploh ne bo poznalo, tudi športnikom kot je Dončič ali Mazejeva, katera je včeraj prišla v Črno na Koroško, da se je predstavila kot humanitarka in je dejansko propagirala Golobovo vlado pred von der Leinovo. Naj se država zadolži in sanira škodo, potem pa bomo vsi plačevali po svojih obveznostih dolg, ne pa da se piha na dobre duše državljanov kateri imajo malo, komaj toliko, da preživijo. Seveda sanacijo morajo izvajati strokovnjaki, ne pa >Golobova, Kordiševa ali Fajonove butniglavska ulična roparska, populistična falanga tipa Nika Kovač, Keber, Jenul. Po sanaciji pa je potrebno dati prednost gospodarskemu razvoju, ne pa govoriti, da delavci delajo za mezdo, kot je včeraj rjovel v parlamentu ta titoisitčni gobezdač Kordiš, ki samo skrbi za to, da v parlamentu pove največ besed. Takrat se bodo morali zares vrniti v Slovenijo slovenci iz tujine tipa Trampuž, to pa kar je danes na politični sceni pa je potrebno nagnati v tujino, naj si tam iščejo službe. problem je, da jih bodo iz tujine kmalu nagnali, po hjitrem postopku izgnali.

      31 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 18:30 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 18:31 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.08.2023 ob 8:14 kapateje gost

        Karel k. Podpis pod tvojo izjavo. Vsaka beseda je na mestu. BRAVO. Spet nas bodo tehnično peljali žejne čez vodo. In res, kje so največji GOBCAČI sedanje vlade kateri izhajajo iz stranke levica. Aja saj res oni bodo prišli in se tolkli ko bo vsega konec.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2023 ob 18:42 gost gost

      Ojoj Karči, pa modruvleš, nej si še k sebi prišo?

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2023 ob 19:20 Karel K. gost

      650.000 upokojencev je v Sloveniji, torej 1/3 prebivalcev in večina njih ima zelo nizke pokojnine. Sicer ne vem koliko je mladih vendar jih je zagotovo 1/3. Torej naj daruje cca 1/3 državljanov, vsak po tisočaka. Kako bodo0 toliko darovali, ko pa po Kordiševem imajo namesto plač, mezde. V trgovinah je vedno največji naval, ko je izplačilo pokojnin in še morda kakšen naslednji dan, ko so s starimi starši in s starši otroci in vnuki. Danes je že deseti dan, obiskovalcev v tegovinah pa je danes že minimalno.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 21:52 Lali gost

        Zakaj pa v Pomurju morajo biti odprte trgovine če je Mura samo na enem mestu prebila nasip in nekaj malega poplavila, razen če bo ves izkupiček šel ostalim občinam,v soboškem kanalu je precej manjkalo do poplav in zaradi tega je turopolje odprto, pohlep ne pozna meja

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 22:20 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2023 ob 6:42 gost

      Xxxx tebi očitno res manjka nekaj v glavi ! Poišči si pomoč pri psiatru ker si ga še kako potreben ....Če stvari ne razumeš vprašaj soseda , da ti obrazloži ... sicer pa tebi po tvojem pisanju ni več pomoči gotov si ....v življenju . 20:43

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.08.2023 ob 8:01 BRKO gost

      MEKA za pezioniste.Mater zaj do si edni fejst opomogli ka do trgovine odprejte cilau blokovski. Trgovine do pa odprejte kak si kera zmijsli. San čuül RUROSPIN celau od 8.00 do 20.00 SPAR od 8.00 do 13.00. Kak pravin kak si keta zmijsli. Nega reda v države pa se lejko dela kak si što zmijsli. Država z LÜKNJASIMI ZAKONAMI kak Švicarski sir.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.08.2023 ob 11:10 če kdo gost

      naj nekdo "psihično pomaga" Karčiju, človek je titoist i tu ni doleme. Kar misliš o nekomu drugemu, SI SAM. TUDI TU NI DILEME.Je stari titoist, ki "pumpa" 20 letnike z nekim sistemom, v resnici pa je PONOSEN, DA MU JE JUGOVINA OMOGOČILA TO, KAR IMA. Tudi tu ni dileme.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.