https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pomurski policisti ustavili hudo vinjenega voznika

22.08.2023 ob 15:05  

Pomurski policisti so na avtocesti v bližini naselja Grabonoš ustavili voznika zaradi nezanesljive vožnje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel kar 1,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila izrečena globa v višini 1.720 evrov ter 18 kazenskih točk. 

Včeraj nekaj po 10. uri so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota na avtocesti v bližini naselja Grabonoš zaradi nezanesljive vožnje ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške.

Na bližnjem avtocestnem počivališču so izvedli nadaljnji postopek. Med postopkom je bil vozniku odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, danes pa je bil priveden v takojšni postopek na Okrajno sodišče v Ljutomeru.

Okrajno sodišče je vozniku izreklo globo v višini 1.720 evrov ter 18 kazenskih točk, za prekršek storjen z motornim vozilom.

Policisti ponovno pozivajo vse voznike, da vozijo le trezni. V primeru uživanja alkohola, pa da si uredijo varen prevoz. 

Foto: arhiv Pomurec, PU Murska Sobota

    Fotogalerija