https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Umrl je radijski voditelj Sašo Hribar

08.09.2023 ob 19:50  

Umrl je radijski voditelj Sašo Hribar, star je bil 63 let.

V 64. letu starosti je danes nenadoma umrl radijski voditelj Aleksander (Sašo) Hribar, nagrajeni slovenski satirik in priljubljen radijski voditelj. Rojen je bil 19. marec 1960 v Celju. Leta 2006 je za izjemne dosežke na radiu in televiziji prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddaji Radio GA-GA in oddaji Hri-bar. 

Vir in Foto: RTV SLO

Sašo Hribar je leta 1985 začel kot povezovalec programa na slovenskem Radiu, v nočnem programu si je nekoč izmislil sogovornika, s tem pritegnil številne poslušalce in tako so leta 1989 nastale zasnove za legendarno radijsko oddajo Radio GA-GA. Skozi oddajo je Hribar ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega satiričnega duha, in postavil prelomnico v slovenskem radijskem humorju. Najnovejši del Radia Ga Ga je prvi program Radia Slovenija predvajal danes.

Hribar je v začetku 90. let začel nastopati tudi na televiziji kot voditelj tedaj priljubljene oddaje Titanik in nato še kot voditelj kompleksnega televizijske oddaje Hri-bar. Bil pa je tudi član programskega sveta RTV Slovenija, poroča STA.

    Fotogalerija